Predchistovaya завършва списък с произведения и правила за приемане

При закупуване на апартамент в нова сграда получавате жизнено пространство с груб, предварително довършителни или довършителни работи. Всеки от тях включва определен списък от необработени работи, които оказват влияние върху крайната цена на жилището. В статията ще говорим по-подробно за предварителното почистване, както и правилата за проверка на качеството на извършената работа преди доставката.

Три варианта за довършване на жилища в нови сгради

Нека започнем с грубо покритие. Тя включва провеждане на подовата настилка, монтаж на отоплителни уреди, канализационни системи и водоснабдяване, частична окабеляването, без монтаж контакти, ключове и точки за достъп, монтаж на прозорци, обикновено без праг и склонове прозорец, а понякога и на вратата. Тази опция се счита за основна и без предоставянето на тези услуги, наемането на апартамент не е възможно.

Три варианта за довършване на жилища в нови сгради

Predchistovaya завършване включва пълната подготовка на апартамента за финала

Fine довършителни поема пълна холдинг украса, включително и лепене на стените с тапети, Монтаж на подови настилки, като правило, балатум в кухнята и ламинат в спалните и хола, свържете водопровод (монтаж на тоалетна, баня с вана, душ, мивки за миене на съдове и перални) и електрически уреди (контакти, превключватели и лампи). Разбира се, на материалите, които се използват за осъществяване на тези ремонти са евтини, но този апартамент е готов за живеене, не изисква допълнителни материални инвестиции и привличане на екип за ремонт на трета страна.

Какво е предварително завършване? Това е набор от дейности, насочени към максимизиране на подготовката на жилищата за завършване. Тя включва най-трудоемката работа по изравняване на пода, тавана и стените, свързването на комуникациите и окабеляването. В този случай оставате с избора на тапети, подови настилки и закупуване на водопроводни инсталации. Тази опция за наемане на апартамент ще Ви струва по-малко, отколкото да завършите "до ключ".

Комплекс от работи по предварително довършителни работи

За да се избегнат нарушения и да се осигури добра адхезия на подовата настилка към повърхността, се използва бетонна подова замазка, която също влиза в грубостта. Неговото полагане трябва да се извършва в съответствие с действащите норми на раздел 8 от SP 29.13330.2011. На втвърдения бетон не трябва да има пукнатини и изпъкналости.

Комплекс от работи по предварително довършителни работи

Стените, подовете и таваните трябва да бъдат подравнени и подготвени за монтаж на довършителни покрития

Таванът е завършен с омазняване. Неговата повърхност трябва да бъде напълно подготвена за монтаж на таван от гипс или гипсокартон. Стените са грундирани, измазани, shpakkuyutsya и шлифовани, за да се получи идеално равна повърхност, готови за боядисване и тапетиране. След извършване на всички тези работи, максималната грешка не трябва да надвишава 2 мм, отстраняват се изкривявания и разкъсвания, пукнатини и лющене на довършителния материал.

Отоплителните акумулатори се монтират в съответствие с нормативните документи на същото ниво като пода. Системата е здраво закрепена към скобите, доставя се Mayevsky кран, предназначен за изхвърляне на въздух от радиатора. В съвременните сгради се монтират нови прозорци. С шестостенни ключове и клещи се регулира рамката на прозореца, гладкостта на дръжката и други детайли.

Системата за канализация и водоснабдяване е инсталирана без свързване на водопровод. Щепселите се поставят, системата се проверява за течове, се отстраняват повреди, сферичните клапани се припокриват. Отделно обсъждани електрически кабели. Списъкът на произведенията може да не включва монтаж на осветителни тела и контакти, но окабеляване се извършва в целия апартамент.



Изброените произведения се извършват в следната последователност:

  1. 1. Разработен е план за бъдещото проектиране на финала. Предлагат се необходимите материали, входни метални и интериорни врати, прозоречни конструкции, окабеляване и водопроводни тръби.
  2. 2. След това се инсталират прозорци с первази, шевовете се закрепват с монтажна пяна.
  3. 3. Монтирани гипсокартонени прегради, които след това се изолират.
  4. 4. Окабеляване в апартамента е свързано към разпределителното табло.
  5. 5. В банята и кухнята, водопроводните тръби и канализацията са свързани, са монтирани лостове, които изолират проникването на миризми в стаята.
  6. 6. Освен това се извършва груба работа (промиване, мазилка, шпакловка, замазка).
  7. 7. Интериорните (входни) врати са монтирани, пукнатините са запечатани.
  8. 8. Отоплителната система е инсталирана.

Какво да търсите при отдаване под наем на апартамент?

За да оцените качеството на извършената работа, препоръчваме да наемете експерт. Започнете, като проверите стените и пода. Тук са допуснати най-големите грешки. Подовата замазка трябва да бъде монолитна гладка конструкция без пукнатини, разкъсвания и кухини. За да определите наличието на последния дефект, докоснете пода. Наблюдава се глух звук - подът е нестандартен, говори за отлепване. Свиването ще доведе до хлабаво прилягане на подовата настилка, ще се скърши. Наклонът на пода не трябва да надвишава 5 мм на 2 м платно. Лазерното или водно ниво ще помогне да се установят нередности.

Какво да търсите при отдаване под наем на апартамент?

Първо трябва да проверите пода и стените

След това проверяваме наклона на стените с помощта на едни и същи инструменти, докоснете повърхността, за да разкриете празнини. Важно е стените да бъдат внимателно измазани и шлифовани. Това ще увеличи адхезията на облицовъчния материал към повърхността, по-специално фото тапетите. В противен случай най-малките нередности могат да доведат до образуване на стави и разкъсване на ставите. Гладка повърхност също е необходима за боядисване на стени, залепване на обикновени тапети и нанасяне на декоративни елементи. Но когато мазилка стени, отклонения могат да бъдат пренебрегвани, във всички други случаи те не трябва да надвишава 2 мм.

Връзките между стената и пода трябва да бъдат запечатани с шумоизолираща лента. Когато проверяваме батериите, проверяваме наличието на майевски кран и закрепваме закрепващите елементи. След това обръщайте внимание на окабеляването. Ако договорът предвижда инсталирането на гнезда и ключове, ние ги проверяваме в експлоатация. В противен случай, електротехниците инсталират подходящи канали с монтажни кутии, podrozetnikami и deduced проводници.

Друга важна точка е водоснабдителната система. Внимателно проверете здравината на всички връзки, наличието на кранове и целостта на санитарните тръби, дюзите, те трябва да са напълно сухи. Ако се установи изтичане, както и образуването на конденз върху тръбите, служителите на изпълнителя са длъжни да отстраняват неизправността.

Последният етап е проверка на работата на прозоречната конструкция, вътрешните и входните врати. При визуална инспекция наблюдаваме, че на повърхността на материала няма повреди и драскотини. След това проверяваме механизма в действие. Изтриванията и наклонът трябва да отсъстват напълно, а прозорецът да не докосва перваза и рамката. Контролираме затягането и гладкостта на дръжката на прозоречната конструкция, която след затваряне заема строго вертикално положение, без отклонение отстрани. Освен това проверяваме наличието на течения и качеството на затварянето на слотовете.

Работите, включени в предварителното почистване, са предварително регистрирани в договора, според който се извършва проверката. Актът за приемане на апартамента се подписва от собственика, когато всички посочени точки са изпълнени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Един апартамент с фино покритие е начин да спестите пари или да харчите пари?Един апартамент с фино покритие е начин да спестите пари или да харчите пари?
Каква е грубостта на апартамента, защо се нуждаете от него и каква работа включва?Каква е грубостта на апартамента, защо се нуждаете от него и каква работа включва?
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
Избираме апартамент в нова сградаИзбираме апартамент в нова сграда
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
Как да изберем апартамент в нова сграда?Как да изберем апартамент в нова сграда?
Апартаменти в нови сградиАпартаменти в нови сгради
Апартамент в съвета за избор на нова сградаАпартамент в съвета за избор на нова сграда
Имот в нова сградаИмот в нова сграда
» » Predchistovaya завършва списък с произведения и правила за приемане
© 2021 BggeHat.com