Един апартамент с фино покритие е начин да спестите пари или да харчите пари?

На първичния пазар на жилища разработчиците реализират апартаменти с различна степен на декорация. Има три вида: груби, предварително чисти и чисти. Последната опция е най-скъпа, но ви позволява да уредите веднага след подписването на договора.

Характеристики на юридическата регистрация на апартаментите с фин финал

Терминът "довършителни" често се появява при закупуване и декориране на апартаменти. Това обаче е не-законно определение и се случва, че разработчиците и клиентите влагат различни понятия в него. Избягването на несъгласие ще помогне за сключване на договор предварително, съчетавайки желанията на клиента с възможностите на изпълнителя.

Като правило завършването на довършителните работи включва:

  • облицовани тавани и подове, подът покрит с линолеум или подобен материал;
  • измазани и завършени стени;
  • монтирани водопроводни инсталации;
  • проводници с изводи и ключове;
  • монтирани двойни стъкла и входни врати.
При закупуването на апартамент с фин завършек е по-добре да сключите споразумение, при което всички услуги ще бъдат точно определени

При закупуването на апартамент с фин завършек е по-добре да сключите споразумение, при което всички услуги ще бъдат точно определени

Някои разработчици предлагат допълнителни услуги (инсталиране на електрически печки, окачени тавани и т.н.), други се опитват да направят списъка по-малък. Няма правни стандарти, регулиращи отношенията между разработчиците и клиентите. Ето защо, когато се вземе апартамент, където завършването е направено, разчитайте на договорите, сключени преди това и проектната документация.

Определението за това, какво завършва завършване на апартамента, законодателните актове не са фиксирани, но все още известна правна защита за бъдещите собственици на апартаменти е предоставена. Става дума за Федерален закон № 214 от 30.12.2004 г. "При регистрация в строителството на жилищни сгради и други недвижими имоти."

Този нормативен акт урежда процедурата за получаване и прехвърляне на апартамент в имот. Радостта от страна за домакинство ще бъде засенчена, ако апартаментът бъде приет след повърхностна проверка, след като всички по-късно установени недостатъци трябва да бъдат коригирани за тяхна сметка.

Редът на апартамента в нова сграда

Законът регулира приемането на апартаменти на всички етапи. Първата стъпка е предупреждение. Изпълнителят е длъжен да изпрати известие до съинвеститорите за приемането на жилище. В споразумението, сключено между двете страни, се определят условията и начините за уведомяване. Липсата на покана в определените срокове е повод за обжалване пред предприемача и изискване за проверка на жилищния район.

Пренебрегването и неразумното преместване на времето за инспекция е основата за съдебно дело. Колкото по-рано клиентът се обръща към съдебните органи, толкова по-малко има шанса да стане жертва на измамници.

Проверка на апартамента. Започва с проучването на документите за пускане в експлоатация на нова сграда. Покана за инспекция, разработчикът трябва да подготви всички необходими документи, но е по-добре да му изпрати известие за напомняне. Това ще ви позволи да започнете одита незабавно.

Заедно с бъдещия собственик на апартамента, по време на своето проучване, трябва да присъстват представители на предприемача и жилищното дружество. При тях се извършва акт на прехвърляне на апартамента или съставяне на списък с установени дефекти.

Клиентът с непълно изпълнение на задълженията от предприемача има право да поиска от него:

  • премахване на недостатъците в разумен срок;
  • намаляване на цената на апартамента до сумата, необходима за окончателния ремонт;
  • наемане на трети лица специалисти за сметка на предприемача, за да донесе жилища в подходящата форма на договора.

Трябва да се отбележи, че клиентът избира някой от тези елементи въз основа на собствените си съображения.

Задължително фиксиране на дефекти, открити по време на инспекцията

Законодателството на всяка страна изисква доказателства в съда. Следователно недостатъците трябва да бъдат вписани в официалния документ - договора. При разглеждането на апартамент се обръща внимание на следните аспекти:

  • стени, подове и тавани. Те трябва да са гладки и да нямат видими и скрити недостатъци;
  • с помощта на хартия или открит пламък се проверява работоспособността на вентилацията;
  • функциониране и външен вид на монтираните двойни стъкла, интериорни и входни врати;
  • качество на декоративните покрития на стени, подове;
  • работоспособността и безопасността на водопроводни и електрически съоръжения.
Като вземете апартамент с фин финал, трябва да проверите внимателно всичко и да поправите недостатъците

Като вземете апартамент с фин финал, трябва да проверите внимателно всичко и да поправите недостатъците



В допълнение, желателно е да се сравни действителното оформление на помещенията със скица документация и да се измери площта на апартамента.

При идентифициране на дефекти, разработчикът получава време да ги отстрани. След това заинтересованите страни се събират, за да преразгледат жизненото пространство. Ако всички забележки се отстранят, актът за прехвърляне на апартамента се подписва (собственикът трябва да регистрира собствеността в органите на съдебната власт).

Независимо от правната несигурност, апартаментите под довършителното покритие са търсени от купувачите. Това е разбираемо. Особено, ако се грижите предварително за правния компонент на въпроса и съответните споразумения.

Характеристики на завършване на жилището - плюсовете и минусите

В действителност, факторите, които говорят в полза на довършителни жилища, не толкова малко. И много важно. Чисто ремонт, направен от разработчика, ще бъде по-евтино. Първият ви тапет няма да бъде от водещите производители, но подът е покрит с линолеум, а не паркет от махагон. Но в този апартамент можете да живеете.

Ниската цена на такива ремонти в сравнение със средните пазарни цени е лесна за обяснение. Количеството строителни и довършителни материали, които изпълнителят купува, му позволява да разчита на максимално лоялни цени на едро. Същото важи и за майсторите - завършилите - давайки им големи обеми, строителят постига намаление на цената. Вярно е, че качеството на това покритие няма да е подходящо за всички.

Фина довършителни работи от строителя ще струва по-малко от ремонт от собствените си ръце, но оригиналният дизайн на речта не върви

Фина довършителни работи от строителя ще струва по-малко от ремонт от собствените си ръце, но оригиналният дизайн на речта не върви

Можем да кажем, че жилищата с довършителни покрития са опция за тези, които са инвестирали изцяло в покупката и няма пари, оставени за ремонт. В допълнение, обзаведен апартамент ще отговаря на тези, които никога не са срещнали ремонт и не искат да го поправят. Особено, ако такива концепции като интериор, дизайн и декорация създават асоциации с Лувъра или Ермитажа.

За съжаление, навсякъде има недостатъци. Купуване на апартамент готов за заетост, клиентът ще получи стая в най-добрите традиции на СССР - оригиналността на интериора не говори. Довършителни материали е малко вероятно да впечатли собственика с високо качество и изискан дизайн. Рано или късно ще трябва да посетите ремонта, извършен в съответствие с вкуса на собственика.

Финансовата страна на емисията при уреждане в апартамент с чист ремонт

Всичко зависи от парите. Фразата се бие, но не престава да бъде релевантна. Изборът на завършване на жилища, трябва да се вземе решение за реда на цените. Смята се, че апартамент без довършителни покрития ще струва 15-20 по-малко. Сумата е значителна. Но не фактът, че услугите на съответните специалисти ще бъдат по-евтини.

Апартаментът с грубо покритие или предварително покритие ще струва по-малко, но във всеки случай ще е необходимо да похарчите за ремонт

Апартаментът с грубо покритие или предварително покритие ще струва по-малко, но във всеки случай ще е необходимо да похарчите за ремонт

Разбира се, можете да поправите сами себе си, но има и клопки тук. Нека се обърнем към психологията. По принцип купувачите са семейства, които са ужасно болни да живеят с родителите си или в апартаменти под наем. Самостоятелно извършените ремонти след пускането в експлоатация на къщата са умишлено забавяне на движението.

За тези, които мечтаят за оригинален дизайн от първите дни в нов апартамент, има полуготови декорации. Тази опция за ремонт осигурява всички необходими комуникации, монтаж на входни врати и прозорци с двоен стъклопакет. Вярно е, декоративно покритие на стени, подове и тавани липсва, но цената на тези жилища ще бъде по-ниска. Но всъщност, като цяло, този апартамент вече е подходящ за живеене.

Дори ултрамодерната къща ще седна и след няколко години в апартамента ще се нуждаят поне козметични ремонти. Ще бъде обидно да инвестираме максимално в ремонта и след няколко години да се отървем от избраните интериорни елементи. Оказва се, че апартаментът за чисто покритие спестява време, парите помага да се спасят нервните клетки.

Някои разработчици предоставят възможност, когато бъдещият собственик на апартамента самостоятелно купува довършителни материали и ги предоставя на работниците. Между другото, те също могат да бъдат наети да заобикалят строителя. В този случай клиентът по време на навлизане в нова къща в експлоатация получава апартамент, проектиран по своя вкус и чакащ за неговите обитатели.

Чисто ремонт е начин да влезете в апартамента веднага след подписването на документите и без междинен етап. Въпреки това, ако участието ви в окончателния дизайн на апартамента е ограничено по някакви причини, ще трябва да разчитате на добросъвестността на строителя и неговите работници.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Predchistovaya завършва списък с произведения и правила за приеманеPredchistovaya завършва списък с произведения и правила за приемане
Договорът за монтаж на опънати тавани и неговото значениеДоговорът за монтаж на опънати тавани и неговото значение
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
Как да направите ремонт до ключ до ключКак да направите ремонт до ключ до ключ
Апартаменти в нови сградиАпартаменти в нови сгради
Предимства на новите сградиПредимства на новите сгради
Козметичен ремонт на апартаментКозметичен ремонт на апартамент
Характеристики на луксозните жилищаХарактеристики на луксозните жилища
Имот в нова сградаИмот в нова сграда
Започваме ремонт в нова сграда независимоЗапочваме ремонт в нова сграда независимо
» » Един апартамент с фино покритие е начин да спестите пари или да харчите пари?
© 2021 BggeHat.com