Договорът за монтаж на опънати тавани и неговото значение



6. 
7. 
Всички видове бизнес или търговски отношения трябва да имат документална подкрепа. Дори най-простата дейност, като разрушаване на стена в къща, трябва първо да бъде регистрирана под формата на споразумение между клиента и изпълнителя, за да се вземат предвид важните моменти за тях. При позоваване на специалистите за монтаж на опънати тавани трябва да има съответно договор за монтаж на таван, който да гарантира изпълнението на задълженията, посочени в него от строителната компания.

Цел на договора

Остри тавани в момента са в голямо търсене, което е в ръцете на безскрупулни изпълнители, които продават продукти с ниско качество или дори фалшиви. Повечето потребители визуално не могат да разберат какво е качеството на опънатия таван. Освен това пробата може да бъде коренно различна от завършената структура. За да се избегне подобна ситуация, се препоръчва да се гарантира, че продавачът е квалифициран, както е видно от пакета от съответни документи със сертификати за качество, лиценз за предоставяне на такива услуги. Въпреки наличието им, договорът за инсталиране на опънати тавани трябва да бъде сключен.
договор за извадки от опънати тавани
Повечето големи фирми предоставят на клиентите необходимата документация без напомняне и изготвянето на договор за изпълнение на строителни работи е задължителен етап. Ако вместо оригинални документи се предлагат фотокопия, тогава не трябва да се обмисля възможността за такова сътрудничество.
В добре подготвен договор не са посочени само правата и задълженията на двете страни, но са идентифицирани и други нюанси, които ще помогнат за разрешаването на проблемите в случай на непредвидени обстоятелства. Например, допълнително плащане за услуги, ремонт на лошо инсталирани строителство.
Според този документ изпълнителят е длъжен да изпълни всичко, което е посочено в него. Ако договорът за инсталиране на опънати тавани не е на разположение, клиентът ще бъде трудно да докаже, че предоставя услуги.
договор опъвам тавани
В никакъв случай не трябва да сключва договор у дома, след като е получил формуляри от компанията чрез куриер. Необходимо е да посетите офиса на фирмата, за да се уверите в нейното съществуване, да проверите информацията, посочена в документите.

Какво да търсите при подписване на споразумение

При сключването на договор е важно внимателно да прочетете всичко, което е написано в него, тъй като идентифицирането на някакви нюанси след известно време няма да промени нищо. За да имате представа какви елементи трябва задължително да бъдат включени в договора, препоръчително е да изтеглите договор за опънати тавани в Интернет и внимателно да го проучите.
За удобство на бъдещите клиенти, по-долу е описано подробно някои части от договора.

Характеристики на правата и задълженията на страните

Клиентът е длъжен:
  • Да извърши плащане за предоставените услуги в определеното в договора време;
  • да предостави на служителите на компанията възможност да предоставят услуги, а именно да подготвят помещенията предварително, да премахват пречките, да осигуряват свободен достъп до помещенията;
  • да подпише сертификат за приемане.
договор за монтаж на таван
Ако таванната конструкция не е монтирана правилно, клиентът може да откаже да приеме работа, като предостави писмено обяснение.
Изпълнителят трябва:
  • изпълнява предвидените по договора работи в съответствие с установените условия;
  • използват свои собствени материали и оборудване;
  • ако е необходимо, елиминират дефектите и недостатъците на таваните, които се появяват през гаранционния период, както и тези, възникнали по вина на служителите на компанията.
Ако е сключено споразумение между изпълнителя и клиента, работата може да бъде представена по-рано от договорените срокове. Отстраняването на дефектите възникнали по вина на клиента се извършва от изпълнителя срещу заплащане.
договор за монтаж на опънати тавани
В този случай договорът за опънати тавани разглежда времето на предплащане, времето на пълното изчисление, цената на предстоящата работа.

Непреодолима сила

Във всички договори този раздел е задължителен. Тук са посочени причините, поради които всяка от страните е изцяло или частично освободена от изпълнение на посочените по-горе задължения.
Това включва въздействието на природни катаклизми (наводнения, земетресения), причинени от човека бедствия, както и издаването на нови закони, които възпрепятстват по-нататъшното изпълнение на задълженията по договора.
Тук срокът е фиксиран, през който може да бъде подновен.

Характеристики на техническите условия

Всеки договор за опънати тавани съдържа информация за спазването на определени технически условия и от двете страни. В този случай това се отнася например до запазването на периметъра и формата на помещенията от клиента във формата, в която са направени измерванията за конструкцията.
Специалистите посочват, че това изискване е задължително, тъй като всяко преустройство ще доведе до невъзможността за качествена инсталация на платното. Тя ще бъде силно опъната или ще виси, както е показано на снимката. Ако има такива дефекти за попълване и промяна, клиентът ще трябва да плати допълнително. 
договор за монтаж на опънати тавани
Въз основа на това изискване, чертежите на тавани могат да бъдат направени само след завършване на всички строителни работи.
  • Всички електрически работи трябва да бъдат завършени от клиента преди инсталирането на тавана. Като правило, всички ипотеки под осветителни тела, таванни корнизи и друго оборудване се монтират от клиента, или тези работи се възлагат на изпълнителя. Всички осветителни тела са предварително монтирани и свързани.
  • Стаята, в която ще се извършва работата, се подготвя от клиента. Това включва почистване на строителните отпадъци за свободното движение на строителите в помещенията.
В този раздел могат да се посочат и други елементи, например като се договорят вариантите за осветление, силата на стените, които ще бъдат носители на тавана, допустимото увисване на материала.
Как да направите измервания на опъвам таван, в детайли на видео:

Наличието на други секции

За по-подробно проучване на останалите секции е достатъчно да прочетете договора за опънати тавани на извадката, където информацията за:
  • процедурата за разрешаване на спорове;
  • срока на договора;
  • гаранционни задължения;
  • местонахождение на изпълнителя / клиента и техните реквизити.
стойност на договора за монтаж на опънати тавани
Както беше отбелязано по-рано, последният раздел трябва да бъде внимателно проверен, за да се гарантира, че цялата информация е в съответствие с реалността.

Какво е включено в допълнителното споразумение

В повечето случаи, договор за опънати тавани също е придружена от допълнително споразумение с чертежите на тавана, изчисли площта му, разходите за материали и работна ръка, което показва типа на тъканите, неговите цветове, посоки, борсови шевове. Тъй като всички тези данни са специфични, те се посочват отделно от основния договор.
Тук е необходимо да се отбележи характеристиките на допълнителните работи. Така че, изпълнителят, може да инсталира електрически кабели, да създаде многоетажен таван дизайн, премахване на отпадъци след инсталирането.
договор за опънати тавани
По този начин при сключването на договор е необходимо ясно да се посочи крайният резултат, който изпълнителят ще следва в хода на работата.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Малко за опънати таваниМалко за опънати тавани
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Договорът за монтаж на опънати тавани и неговото значение
© 2021 BggeHat.com