Каква е грубостта на апартамента, защо се нуждаете от него и каква работа включва?

Ако искате да закупите нов апартамент, много хора се сблъскват с концепцията за грубо довършване. Този термин няма ясна дефиниция, така че за бъдещите собственици до последния остава загадка под каква форма им се предлага да купуват жилища. Но не винаги трябва да отивате и да погледнете апартамента със собствените си очи, за да разберете какво е то. Ще ви кажем кои първоначални довършителни работи се извършват по време на грубия ремонт.

Списък на облицовъчните работи, характерни за грубо довършване

Грубият завършек на апартамента е подготовката на жилището за завършващ декоративен дизайн. В рамките на тези ремонти могат да се извършват различни подготвителни и ремонтни работи в помещенията, така че апартаментите с течение могат да се различават доста помежду си. Но има и комплекс от задължителни работи, които трябва да се извършват в помещенията, така че новият собственик да започне козметични ремонти без излишни проблеми непосредствено след подписването на договора за продажба.

Списък на облицовъчните работи, характерни за грубо довършване

Груб довършителни работи включва редица ремонти, така че в апартаментите с такова покритие може да има значителни разлики

Към апартамента може да се продаде на собственика, той трябва да бъде правилно построен, като се използва проектът от един от институтите по проекта. Условията на проекта трябва да бъдат напълно изпълнени, така че действителното оформление на жилищния имот да съответства на решенията за проектиране и проектиране. В съвременния пазар има обекти с безплатно планиране, което е само носещи стени, и изграждането на вътрешни помещения попада на раменете на новите собственици, въпреки че не е необходимо да се създават, винаги е възможно апартаментът да бъде разделен на функционални площи, използвайки визуални съоръжения за зониране. Липса на вътрешни стени не може да покаже лошо или недостатъчно грубо покритие.

Задължителните елементи на грубата или предварителната регистрация на апартамента са:

  1. 1. Замазката на половете. Замазката обикновено се прави с циментова замазка с добавяне на пясък. Ако проектът за изграждане на къщата няма специални изменения, подовото покритие във всички помещения се извършва на същото ниво, въпреки че това не винаги е подходящо и понякога не отговаря на изискванията на потребителите.
  2. 2. Мазилка на стени. Мазилка е необходима за изравняване вертикални повърхности в апартамента. Само гладки стени без никакви допълнителни инвестиции могат да бъдат oblitsevat всички довършителни материали на пазара, включително тапети, боя, тапицерии панели, и така нататък. D. Ако проектът не описва допълнителните изисквания за изравняване на стени, мазилка се извършва с цимент или хоросан.
  3. 3. Монтиране на прозорци и врати. Прозорците и вратите в повечето апартаменти са инсталирани най-просто, най-евтино и най-ниско качество. Много строителни компании обаче преминават към монтаж на стоманени врати и пластмасови прозорци, което значително опростява последващите козметични ремонти в апартамента.
  4. 4. Монтаж на газовата система, канализация и водоснабдяване. В апартамента по проекта, доставката на водоснабдителни и отводнителни тръби е задължителна, газът е отвеждан до кухнята. Въпреки това, оформлението на тръбите в помещенията може да не бъде завършено, а газовата печка в кухнята не винаги е свързана с печката.
  5. 5. Монтаж на отоплителната мрежа. Тръбите на топлофикационната система са захранвани по стените, където са свързани радиатори. Мястото, техническите характеристики и количеството отоплителни средства са предвидени в проекта.
  6. 6. Монтаж на захранващата система. Електрическата мрежа на къщата е поставена в апартамента, има електрически табло с монтиран електромер. От електрическото табло се поставят електрически проводници във всички помещения на помещенията до точки на електрическо потребление (изходи, ключове, полилеи). Кабелите се отстраняват от стената и се изолират, но не се свързват с устройства за консумация на електроенергия.
  7. 7. Топлоизолация на стените. В някои модерни къщи с груби довършителни работи се извършва външна инсталация на топлоизолационни материали по стените.
  8. 8. Хидроизолация на подове. В "мокри" области на апартамента се изисква непременно хидроизолация, която може да бъде инсталирана с груб покритие, но не винаги.

Това е индикативен списък на това, което включва грубото обработване. Помещенията, които са по-малко подготвени за по-нататъшна обработка на пазара, са изключително редки. По-често можете да намерите жилища, в които проектът е изпълнен и допълнителни работи, които не са описани.

Характеристики на грубата облицовка на стените в апартамента

Смята се, че на стената - това е важно в днешния жилища повърхност, която оформя външния вид на дома като цяло, и да имат също важна функционалност, тъй като те се разделят пространството на отделни територии, помещения и зони. Стените в модерните жилищни сгради могат да бъдат изработени от различни строителни материали. Най-често има обекти с тухла, блок, панел, бетон и gipsokartonnymi дялове.

Характеристики на грубата облицовка на стените в апартамента

В процеса на грубо довършване, стените трябва да бъдат подравнени

За разлика от предприемача, собственикът е заинтересован да гарантира, че ремонтите се извършват възможно най-високо. Поради това не се препоръчва стените с грубо покритие да бъдат непосредствено облицовани с избрани тапети или други материали. Специалистите препоръчват да рестартирате повърхността самостоятелно, като използвате висококачествени консумативи или поръчвате услуги на ремонтни екипи.

Груб довършване на пода и тавана - необходима ли е допълнителна подготовка преди ремонта?

Грубо етаж покритие - замазка устройство, извършва веднага след изграждането на структурните елементи на една жилищна сграда. За замазка използвайте най-евтината и проста технология за изливане на бетон с по-нататъшно изглаждане от фарове. Решението се подава в стаята със специална помпа и се изравнява с вибрации. В общи линии, че този метод на замазка съоръжение позволява да се постигне приличен резултат - на пода съвсем гладко, но почти винаги има различни недостатъци и недостатъци, изразени от малките разлики на височина и всички видове нередности.

Такава груба замазка осигурява полу-прилични характеристики. Самият собственик ще реши дали да монтира подовата настилка върху грубото покритие или да работи предварително за изравняване на пода. Ако се реши да не се оставят недостатъците на секса, те могат да бъдат елиминирани само с помощта на специални самонивелиращи се смеси и продукти за саморазливни подове.

Таванът често се счита за най-проблематичната част от цялостното покритие на апартамента. Таваните, построени върху проекта, могат да имат много значителни недостатъци и хоризонтални отклонения. И в съвременните домове, равномерността на тавана може да изненада дори опитни ремонти. Грубото покриване на тавана често включва уплътняване на фуги между отделни плочи, след което повърхността може да бъде измазана или омазана. Да не харчите много време и усилия изравняване на тавана, много собственици просто инсталират модерни окачени тавани по време на ремонтите. Тази технология на довършителни работи включва инсталиране на довършителни листове върху предварително сглобената рамка, т.е. плоската повърхност на подовите плочи няма да повлияе на визуалните характеристики на помещението изобщо. Не е нужно да изравнявате таваните дори при монтиране на окачени тавани, но във всички останали случаи може да се изисква предварителна подготовка на повърхността.

Като цяло, груб подплата, насочена към подготовката на вътрешните работи за по-нататъшна обработка, опростява процеса на ремонт и премахва обект от по-голямата част от дефекти и недостатъци, които са се появили на сцените на строителството. Но това не означава, че ремонтът може да започне веднага след закупуването на дом. Много често повърхността трябва да бъде допълнително изравнена, за да се постигне наистина атрактивно вътрешно покритие чрез довършване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Predchistovaya завършва списък с произведения и правила за приеманеPredchistovaya завършва списък с произведения и правила за приемане
Преструктуриране на жилищните помещенияПреструктуриране на жилищните помещения
Как да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешкаКак да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешка
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
Как да направите ремонт до ключ до ключКак да направите ремонт до ключ до ключ
Ремонт на апартамент на кредит?Ремонт на апартамент на кредит?
Услуги по почистванеУслуги по почистване
Как да направите ремонт в апартамента?Как да направите ремонт в апартамента?
Започваме ремонт в нова сграда независимоЗапочваме ремонт в нова сграда независимо
» » Каква е грубостта на апартамента, защо се нуждаете от него и каква работа включва?
© 2021 BggeHat.com