Как правилно да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си стъпка по стъпка майстор клас

В този урок по стъпка ще ви научим как да инсталирате себе си подовата тоалетна с шарнирен сандък. Нека да се запознаем с всички финини на фиксирането на този дизайн на примера на тоалетна чиния Damixa от серията H2O Scandi Start.

Стъпка 1: Разопаковайте и изучете инструкциите

Преди да научите как да инсталирате тоалетната със собствените си ръце, разопаковайте водопроводната мрежа, внимателно прочетете инструкциите, проверете всички детайли. Убедени сме, че няма керемиди и пукнатини върху керамиката, а всички фиксиращи елементи и уплътнения присъстват в комплекта.

Подгответе инструменти за работа: перфоратор (бормашина) с 10 mm тренировка от pobedita или специално свредло за керамични плочки, гаечен ключ, чук и чук, пластмаса шпакла, отвертка или нормална отвертка. Вие също ще трябва бял силикон, санитарен грес, бои и ФЪМ лента, рулетка, молив или маркер. Не може да се монтиране на тоалетната със собствените си ръце и без никакви допълнителни водопроводни части: елементът за изход влива в канализацията (гофрирана тръба, твърда пластмаса отводняване или ексцентрични белезници от които да избирате), гъвкав маркуч водоснабдяване за водоснабдяване на дренажната система, сферичния кран за регулиране на водния поток в системата, преходна тръба.

Разгъване на тоалетната чиния

Стъпка 2: Сглобяване на вътрешните цилиндрични фитинги

Резервоарите се продават вече сглобени или демонтируеми. В нашия случай, арматурата на резервоара трябва да се събира независимо. Предварително разопаковайте всички детайли. Стандартно оборудване: дренажен вентил, поплавъчен вентил, О-пръстени за вътрешно и външно запечатване, монтажни болтове с гайки.

Сглобяване на дренажния механизъм

Започваме сглобяването от дренажния механизъм. Дон резба върху уплътнението на клапата, поставете източване елемент в технологичния отвор, който се намира в центъра на своята широка затегнете гайка (ключ не препоръчваме да се използва), определи връзката ръчно. При връзката между резервоара и тоалетната ние поставяме гуменото уплътнение, препоръчваме да го покриете с уплътнител, за да уплътните конструкцията. Инсталирайте резервоара така, че всички дупки да съвпадат. За закрепване на части използваме пластмасови (метални) болтове. Ако се съмнявате в тяхната сила, смажете болтовете в основата с уплътнител за по-добро фиксиране. Сложихме болтовете в отворите за закрепване.

Разпръскване на болтове с уплътнител

Разпръскване на болтове с уплътнител

Сглобяваме скрепителни елементи в следната последователност - гумени уплътнения, пластмасови и метални гайки. В нашия случай се използва само широка пластмасова гайка. Не е необходимо затягането да бъде затегнато твърде плътно.

Закрепване на цевта

Основната част от арматурата на резервоара е инсталирана, отидете на следващия елемент - флоат клапан. Този механизъм осигурява потока на водата в резервоара. Състои се от монтажен и вентил за засмукване, самата поплавък и система от лостове. Плавателният клапан контролира максимално допустимото количество вода в резервоара и го запълва с нов обем след изтичане в купата на тоалетната чиния.

Поплавъчен флот барел

За монтажа на плавателния клапан има и специален отвор в резервоара. След монтажа частта се завинти отдолу с пластмасова гайка.

Монтиране на поплавъка

Това трябва да изглежда като сърцевината на резервоара след сглобяването на арматурата. Поплавъкът не трябва да докосва дренажното устройство, той не е свободно закрепен към стената.

Правилно сглобяване на механизма за капково валцуване

Стъпка 3: Подготовка на място за поставяне на нова тоалетна чиния

Ние монтираме тоалетната в последния завой, когато тя ще бъде напълно завършена ремонт в банята стая. За времето на поставяне на плочките, препоръчваме да инсталирате временна тоалетна чиния. Можете да го изключите от водата и извършва промиване ръчно от една кофа и ВиК да се запази стабилността след анулиране на скрепителните елементи от пода, под щит й от ПДЧ, съответстваща на размера на вашия тоалет. Поставете болтовете в отворите и фиксирайте тоалетната чиния върху дървения субстрат. Този дизайн позволява да се движи без усилие временното тоалетната по всяко време, особено ако тя е свързана с флекси маркуч канализацията, и продължават да се извършват ремонтни работи.

Демонтиране на старата тоалетна чиния

Когато е време за инсталиране, разглобяваме временно използвана тоалетна. Почистете добре канализационната камера, поставете адаптерната втулка в нея. За да се улесни навлизането, смазваме външната част на пластмасовия и уплътняващия каучук със санитарен смазка, присъединяваме се към частите. Затваряме временно канализацията с пенообразна гума, опаковъчен филм или друг материал, така че миризмите да не изтекат от нея. Сега завинтваме сферичния вентил, който осигурява захранването на резервоара с вода и затваря клапана. Ние измиваме пода и го избърсваме.

Канализационна тръба за тоалетна

Стъпка 4: Свързване към канализацията и маркиране на монтажа

За да извадите дренажната система на тоалетната чиния до стойката, поставете гофрирането в адапторната тръба, като предварително я смажете с уплътнител. Поставяме на другия край на гуменото уплътнение на тръбата. Сега свързваме връзката на изхода на тоалетната купа към канализацията с гофриране, правим фитинга, докато уплътним ставата.

Свързване на гофрирането с канализационната система

Взимаме рулетка и измерваме ширината на зоната, където ще бъде инсталирана тоалетната, ще намерим средата, ще маркираме отправната точка. Уверяваме се, че разстоянията от стените или други предмети, между които ще бъде разположена тоалетната, са приблизително еднакви.

Тоалетна чиния

След това трябва да поставите тоалетната седалка, тъй като тя ще бъде разположена след края на всяка работа. Изчертаваме молив или маркери, които по-късно тренираме.

Маркиране на местоположението

Освен това ние очертаваме основата на тоалетната чиния по целия периметър. Това ще улесни задачата при прилагане на силиконов уплътнител.

Сложихме тоалетната чиния

Следваме, че след инсталацията между резервоара и стената имаше свободно пространство. Изтриваме задния панел на резервоара от прах и мръсотия. Изваждаме тоалетната чиния настрана. При избора на опция за окачване се взема предвид височината на тоалетната чиния. Тя се изчислява, като се отчита растежът на членовете на семейството. Въпреки това, според стандартите SNiP, височината на тоалетната купа от пода не трябва да надвишава 40-43 см. Този показател се счита за оптимален както за възрастни, така и за деца.

Трябва да има свободно пространство от стената

След отстраняване на тоалетната на плочката трябва да остане силует от основата и мазни точки за дупки за закрепване. За да ги направите по-видими, използвайте маркер вместо молив.

Разположение на инсталацията

Стъпка 5: Монтирайте крепежите в пода и направете силиконово уплътнение

За да монтирате тоалетната седалка, предварително пробийте маркираните точки в плочката с перфоратор с 10 мм бормашина, което е идеално за керамика, гранит или порцелан. Ако има специална тренировки за плочки, използвайте го. Перфорирайте повърхността гладко при ниска скорост, в противен случай плочката може да се счупи. Отстраняваме шаблоните с прахосмукачка.

Монтаж на крепежни елементи

Изкован в отвори, образувани пластмасови анкери и пристъпи към следващата стъпка. Вземете бял силикон и палто с него по периметъра, който е изложен в молив, заминаващи от предвидените краищата на 2-3 см. Необходимо е, че силиконовия уплътнител не излиза извън рамките на основата на тоалетната чиния и твърдо фиксиран вътре.

Нанасяне на уплътнител

Спомняме си, че силиконовото уплътнение е надеждно закрепване на тоалетната чиния към пода. Ето защо, за да запечатаме санитарния фаянс с подовата повърхност е възможно най-високо, ние не съжаляваме за силикона, изтласквайки го с дебел слой.

Приложен херметичен

С помощта на тези метални болтове ще поставим тоалетната чиния на пода. Предварително регулирайте тоалетната на маркираната линия, съединете я с отворите, опитайте върху плътността на входните болтове.

Закрепване към пода с болтове

Ако всичко е наред и метални болтове добре влизат в дупките, поставете върху тях уплътнения (пластмасови шайби) и ги затегнете с гаечен ключ.

Затягане на болтовете

След фиксиране, болтовете трябва да седят плътно в дупките, докато тоалетната чиния не трябва да бъде нестабилна или изкривена.

Напълно затегнат болт

В горната част на болтовете поставете гумената щепсела, която се доставя с всички крепежни елементи за тоалетната.

Поставихме декоративна капачка



За да ги закачите по-плътно, ние ги удряме с гумен чук. Продължаваме.

Стъпка 6: Свържете маркуча за вода и проверете изтичането

Поставяме изхода на тоалетната купа в гофрирането с уплътнителя, като предварително смазваме ръбовете на тръбите със санитарен смазка. По желание, ние запечатваме със силикон. След това продължете да свържете маркуча за вода. Единият край на гъвкавата връзка се завинтва към изхода на крана с помощта на регулируем гаечен ключ. За да бъдем напълно сигурни за здравината на връзката, ние използваме печатна платка, в този случай заедно с гуменото уплътнение, вероятността от изтичане е минимална. Вторият край на маркуча за водоснабдяване е свързан с края на резервоара, който е разположен отстрани или отдолу.

Свързване на маркуча за вода

Отваряме кранчето, изчакаме, докато водата се напише в резервоара и автоматично се изключи.

Отворете кранчето за вода

Водата се събира в резервоара и достига необходимото ниво. Това означава, че вътрешната арматура на резервоара и системата за набиране на вода работят правилно.

Гледайте за наемане на вода

Сега изплакнете напълно водата в тоалетната, проверете затягането на връзката, особено вълните с канализационната тръба и изхода на канала.

Проверка на дренажния механизъм

Ако водата в тези места не изтича никъде, всичко е сухо, тогава успяхме да постигнем тясна връзка.

Стъпка 7: Сглобете капака с джантата

Крепежните капачки и ръбът на тоалетната чиния могат да бъдат както метални, така и пластмасови. Когато ги монтирате в дупките, уверете се, че винтовете съвпадат с тяхното място. Знакът R означава настройката от дясната страна, а L от лявата страна. Не бъркайте! Топ с пластмасови шайби.

Монтиране на крепежни елементи

Завийте отвертката на шайбите. За да се улесни работата ще помогне на отвертка, който ще се справи със задачата за по-малко от секунда.

Закрепване на крепежните елементи

Поставяме седалката точно така, че да не се заличава, и да проверява механизма на повдигане и спускане в действие.

Поправяме капака

В нашия случай е монтиран капак с микро-асансьор, който предотвратява по-силно попадане върху купата на тоалетната чиния, както и остри въздействия върху резервоара при повдигане. Въпреки това, за да функционира правилно този механизъм, той трябва да бъде регулиран, като напълно елиминира леко изкривяване или нестабилност, което може да доведе до счупване.

Заключителен тест

След предварителното монтиране, свалете капака и затегнете оставащите части на закрепването.

Поставяне на капака

Подравнете седалката с помощта на чашките за настройка. Ние ги фиксираме здраво, за да предотвратим подхлъзване и повреда на механизма. Основната задача на регулирането е да се осигури плътно прилягане към повърхността.

Регулиращи чаши

Само след като сте установили, че всички части са добре затегнати и са изправени точно, ние слагаме капачките върху отворите и я фиксираме с помощта на метални (пластмасови) гайки. Това завършва монтирането на капака с джантата.

Плътно затваряне

Стъпка 8: Инсталиране на капачката на резервоара

Преди да натиснете механизма с бутона. При вас този дизайн може да изглежда малко по друг начин, но принципът на действията е идентичен за всички.

Инсталиране на капачката за източване

Вмъкваме бутона в технологичния отвор на капака на резервоара и го фиксираме от задната страна на затягащия пръстен. След това продължаваме инсталацията.

Сглобяване на бутоните

Инсталираме керамичния капак с механизма за освобождаване на вода от горната част на резервоара. Ето какво трябва да вземете в резултат на това.

Фиксираният капак на дренажния буре

Стъпка 9: Дръжте тоалетните фуги със пода със силикон

За да се изолират ставите на тоалетната чиния с пода, обработваме базата от санитарен фаянс от всички страни с бял силиконов уплътнител. И за да не замърсяваме пода и тоалетната, запечатваме съседните части с лента за боядисване.

Подготовка за закрепване на тоалетната купа с уплътнител към пода

Силиконови уплътняващи издатини. Излишен уплътнител пада върху лентата за боядисване, нищо не се замърсява.

Нанасяне на уплътнител

Смажете ставите, за да ги направят гладки. Можете да направите това с пръсти или да използвате пластмасова шпатула.

Замазки на ставите

Оказва се, че има бяла перваза и излишъкът от силикон остава върху лентата за рисуване.

Силиконов конзол

Картината за рисуване лесно се отстранява и не оставя следи зад себе си. Свежите петна се отстраняват с влажна кърпа.

Отстраняване на хартия

Такъв равноден кантик трябва да работи за теб. Когато силиконът стане здрав и напълно сух, можете да използвате тоалетната.

Правилно силикон

Стъпка 10: Заключителна работа

На този етап инсталирането на тоалетната купа е завършено със собствени ръце. Остава да се види още веднъж в стегнатостта на всички части и отсъствието на течове, да се проведе мокро почистване в банята.

Ако имате капак с микро-асансьор, проверяваме механизма на неговото действие. Тя трябва леко да слезе и да се издигне.

Вградена тоалетна чиния

Видеоклип стъпка по стъпка на тоалетната инсталация

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочката на пода в тоалетнатаКак да поставите плочката на пода в тоалетната
Как да инсталирате тоалетна в частна къща на дървен подКак да инсталирате тоалетна в частна къща на дървен под
Тоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате самиТоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате сами
Смяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталацииСмяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталации
Височината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиранеВисочината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиране
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Монтаж на миксер в банята стъпка по стъпка връзка и монтаж на стенаМонтаж на миксер в банята стъпка по стъпка връзка и монтаж на стена
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
Правилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семействоПравилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семейство
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
» » Как правилно да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си стъпка по стъпка майстор клас
© 2021 BggeHat.com