Височината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиране

Тоалетната е задължителен елемент на санитарния възел във всяка модерна къща. Наскоро, по време на ремонта често инсталирани виси водопровод. Конструкцията, върху която е монтирана тоалетната, се нарича инсталация. В допълнение към купата има водопроводни тръби и канализация, а в някои модели - резервоар за пълнене. При инсталирането на инсталацията водопроводната инсталация трябва да бъде с високо качество, така че да не настъпва изтичане зад капака по време на работа.

Характеристики на тоалетните кутии - удобни размери и размери

Инсталацията може да се продава заедно с тоалетната или отделно. Че размерите съвпадат, по-добре е да си купите комплект. Ако чашата е, тогава трябва да изучите размерите на рамката, в която разстоянието между ключалките трябва да съвпада. Закупуването на тоалетна отделно, трябва да имате предвид съотношението на размерите към параметрите на помещението. Ако изберете водопроводната инсталация, която се основава само на качеството на материала и изработката и не взема под внимание размерите, можете да се изправите пред факта, че тоалетната ще бъде неудобна за използване. Понякога дори може да стане опасно.

Характеристики на избор на тоалетна чиния, като се вземат предвид параметрите на помещението:

  1. 1. Тоалетната не трябва да блокира входа на стаята и да пречи на движението вътре.
  2. 2. За да бъде удобно за човека да използва тази водопроводка, трябва да има свободно пространство от около 0,6 м преди него.
  3. 3. Височината на тоалетната чиния трябва да е удобна за възрастни членове на семейството. Ако има дете, тогава за него е инсталирана детска тоалетна чиния или специална стойка под краката му.
  4. 4. Тоалетната седалка не трябва да бъде прекалено широка или тясна. Неправилните параметри могат да причинят дискомфорт по време на използването на оборудването и да нарушат циркулацията в краката.

Ако е възможно, ръбът на тоалетната трябва да бъде избран поотделно. Тънките хора ще се чувстват комфортно с джантите от малък размер и големи - големи.

В малките бани е по-добре да поставите компактна тоалетна чиния

В малките бани е по-добре да поставите компактна тоалетна чиния

Когато избирате тоалетна, е важно да проучите стандартните норми и параметри, за да го направите удобно. В малките бани или тоалетни е по-добре да поставите компактна тоалетна. Ако има стая с голяма площ, можете да инсталирате пълна баня с биде, мивка и тоалетна за детето. При избора на санитарен фаянс, експертите препоръчват да се вземе предвид растежа на най-високия човек в семейството.

Избираме подходяща инсталация

Инсталациите са разделени според метода на инсталиране на санитарен фаянс на блок и рамка. Блокът (приложен) е прикрепен към главната стена, която има достатъчна товароносимост. За рамковите инсталации това изискване може да бъде пропуснато, тъй като те се завинтват в допълнение към пода. Работата по монтаж на различни видове бани се различава леко помежду си, тъй като стандартните тоалетни чинии имат определени размери.

Монтирайте инсталацията по няколко различни начина. В крепежния монтаж на стената всички компоненти са закрепени на четири стени към стената. В комбинация - в допълнение към пода. Рамката е фиксирана към пода в подовото закрепване. Изборът на подходящ метод се извършва, като се вземат предвид силата на стените и параметрите на помещението. За максимална надеждност е по-добре да изберете комбиниран метод.

Рамката (рамката) може да бъде монтирана не само на основната стена

Рамката (рамката) може да бъде монтирана не само на основната стена

Рамката е с различни размери. Неговата дълбочина може да бъде 0.15-0.3 м, а ширината -. 0.5-0.6 м повечето случаи за хора на средна височина монтажна височина е 0.8 m, но понякога може да се намери и повече от 1.4 m. Ако стаята е много малък и няма начин да се направи пълно инсталиране, възможно е да се изгради модел на корнер. Те ги оставят на пода при кръстопътя на стени или прегради.

Цената на блокова инсталация е под рамката. Но може да се монтира само върху носеща стена. В допълнение към тази характеристика, резервоарът за оттичане в блоковата инсталация е прикрепен към рамката, заварена от арматурата.

Блоковият монтаж под тоалетната седалка е плосък, а резервоарът за изтичане, изработен от пластмаса, се намира вътре в арматурата. Всички детайли на конструкцията са инсталирани изцяло в ниша, предварително приготвена в стената. Можете да извършите монтажна работа след подравняване на носещата стена.

Какви параметри трябва да обърна внимание при избора на инсталация?

Инсталацията за окачена тоалетна чиния може да се продава като комплект с водопровод или отделно. По-добре е да купите всички компоненти заедно, за да избегнете несъответствия в размера. Монтажните отвори на тоалетната чиния трябва да съвпадат със закрепващите елементи в рамката. Ако височината в тоалетната рамка е регулируема, можете лесно да поставите купата на желаното ниво.

Когато избирате водопровод, обърнете внимание на вида покритие. Най-добрият вариант е праховото покритие. Той създава трайни, надеждни филми върху метала.

Когато избирате инсталация, трябва внимателно да проверите оборудването. Заедно с рамката трябва да се продава крепежни елементи - за спиране на тоалетната чиния, за да инсталирате части на водни и канализационни тръби. Някои производители допълват комплекта с дренажен резервоар с механизъм, бутон и тръби.

Дренажът с двоен режим ви позволява да пестите вода при зачервяване

Дренажът с двоен режим ви позволява да пестите вода при зачервяване

Механизмът на тоалетната промивка е от два вида: единичен режим и двоен режим. При първия вариант, водата от резервоара се излива напълно, във втората - количеството изтекъл флуид е различно. По-добре е да инсталирате дренаж с двоен режим, тъй като тя ще спести вода, когато се измие. Когато натиснете малък бутон, изливат се 3-4 литра вода, а голяма - 5-6 литра. В някои тоалетни модели можете ръчно да регулирате обема на изцедената течност.

Най-важният параметър на инсталацията е надеждността. Структурата на рамката е по-здрава, като обикновено се използва по-дебела армировка за нейното производство, но и цената е по-висока. При избора на продукт, трябва да се обърне внимание на силата - рамката не се клати и се огъват, заваръчни шевове трябва да са чисти, без пукнатини и увисване на метал. Ако частите са боядисани, а след това трябва да се търси за покриване на отпадъците не, в противен случай това място ръжда.

Монтаж на инсталацията - фиксирайте рамката и регулирайте височината

Преди да започнете инсталацията, трябва да подравнявате подовата повърхност. Ако е избрана блокова инсталация, стените трябва да са гладки. След това изберете място за тоалетната, така че е удобно да фиксирате арматурата на пода или стените. На избраното място е необходимо да се поставят тръби за вода и канализация.

Инструменти, необходими за самоинсталация:

  • удар;
  • равнище;
  • бормашина;
  • рулетка;
  • регулируем гаечен ключ;
  • уплътнител;
  • тапи;
  • допълнителни тръби и уплътнения, ако фабриката не се побира.

Поставяйки рамката на правилното място за закрепване към пода, е необходимо да маркирате с молив мястото на крепежите и пробийте отворите за размера на закрепващите елементи. По време на монтажа в бетонния под се използват дюбели с шестоъгълни шапки. След това рамката е прикрепена към пода с дюбели.

Височината в инсталациите може да се регулира независимо

Височината в инсталациите може да се регулира независимо

Височината в повечето видове инсталации може да се регулира независимо. Тя се изчислява от нивото на полето, като се отчита дебелината на покритието. За да настроите разстоянието, достатъчно е да завъртите копчетата на краката и да използвате фиксиращите винтове за фиксиране. Преди да се затегнат, трябва да проверите хоризонталното положение на горната лента, в противен случай тоалетната ще бъде монтирана неравномерно.

Към комплекта, за да прикачите тоалетната инсталация към стената, трябва да се монтират специални болтове, които могат да се регулират. Единият край е фиксиран с дюбели към повърхността на стената, а вторият - към ъглите на рамката. След това конструкцията е инсталирана перпендикулярно на пода, контролирайки положението на инсталацията с ниво. За да направите рамката вертикална, на регулируемия болт, завъртете гайката в желаната посока, като увеличите или намалите наклона.

Завършване на работата - свързваме комуникации и извършваме обзавеждане на стени

Предполагаемият етап на работа е свързването на канализацията и водопроводите. За да свържете дренажа, трябва да свържете тръбопровода в рамката с канализационната система с помощта на коляно или санитарна гофрирана тръба. Точката на закрепване трябва да бъде затегнато със скоба и да бъде обработена с уплътнител. След това тръбата за студена вода се свързва посредством гъвкави маркучи с отводнителна тръба на дренажния резервоар. Връзките трябва да бъдат надеждни, тъй като е трудно да се премахне изтичането в инсталацията.

Схемата за свързване на комуникациите към монтаж на тоалетна чиния

Схемата за свързване на комуникациите към монтаж на тоалетна чиния

След като тръбите са свързани, те започват да завършват работата. Монтажната рамка се препоръчва да бъде облицована с два листа гипсокартон. Преди да започнете да работите върху рамката, поставете кутията под изпускателния бутон. След това върху гипсокартона изрежете дупките за бутона, изпускателните тръби и двата щифта за купата на тоалетната. След като сте инсталирали листовете за довършителни материали, продължете да поставите керемидата върху лепилото.

След това изпъкналата кутия за бутона е отрязана и в нея ще видите две дупки за ключалките. Преди монтажа кабелът е прикрепен към бутона от дренажния механизъм и е поставен на място. За да фиксирате, затегнете двата винта. След като завършите този етап, те започват да инсталират тоалетната чиния върху винтовете и свързват канализацията към купата. На щифтовете под тоалетната трябва да поставите гумено уплътнение. Ако има излишък, той се отрязва с остър нож. Освен това, дюзите от дренажния резервоар са свързани към тоалетната чиния. Съединенията се третират уплътнител за санитарен фаянс.

Извършвайки украсата на стените, трябва да имате предвид, че с течение на времето тръбите и ставите могат да изтекат и да причинят наводнение. За да работите, трябва да купите само качествени части и връзките надеждно да се запечатат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате самиТоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате сами
Смяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталацииСмяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталации
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Как да изберем правилните водопроводни инсталации?Как да изберем правилните водопроводни инсталации?
Правилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семействоПравилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семейство
Тоалетната беше запушена как да реши проблема?Тоалетната беше запушена как да реши проблема?
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
При избора на тоалетна чиния за къщаПри избора на тоалетна чиния за къща
Как да изберем модерна тоалетна?Как да изберем модерна тоалетна?
» » Височината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиране
© 2021 BggeHat.com