Смяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталации

Всяко техническо средство има своя живот и може да се провали, това се отнася за санитарен фаянс, включително тоалетни. Когато водопроводното оборудване се счупи, трябва да помислите за замяната му. Такива работи включват демонтирането на старата тоалетна чиния и инсталирането на нова, в статията ще анализираме тези процеси.

Подготвителна работа - това, което трябва да направите, преди да смените водопроводната мрежа

Причината за замяната на санитарното оборудване в апартамента може да бъде не само разпадането на старото оборудване, но и неговия непривлекателен външен вид. Старата тоалетна чиния може да не съответства на визуалните характеристики на интериора на банята, да разваля образа на цялото жилище, да отрича средствата и усилията, инвестирани в обновяването на стаята. Дори ако редовно изпълнява функциите си, но изглежда неподходящо, по-добре е да го замени, въпреки че това ще доведе до допълнителни финансови разходи.

Между тоалетната чиния и страничните стени трябва да остане най-малко 20 см

Между тоалетната чиния и страничните стени трябва да остане най-малко 20 см

Преди да купите ново устройство, трябва да определите мащаба на ремонтните работи. Не винаги е необходима пълна подмяна на тоалетната. Например, ако разбивката на стар технически инструмент е в разбит резервоар, можете просто да замените самия резервоар, но не докосвайте тоалетната.

Ако искате да смените цялата тоалетна, първо трябва да изберете нова водопроводка, която трябва да бъде най-функционалните, привлекателни и подходящи външни параметри на банята. Тоалетните чаши се различават не само по отношение на визуалните характеристики, но и по формата и посоката на изходния врат, през който устройството е свързано към канализационната мрежа. На пазара можете да намерите оборудване със следните видове продукция:

  • коса;
  • директно под 90 градуса;
  • вертикално.

Всички видове освобождавания имат своите положителни и отрицателни качества, но директните и наклонени изхвърляния се считат за най-функционалните и удобни, затова най-модерните тоалетни чинии имат точно такива връзки. Преди да купите, трябва да измерите банята. Тази информация ще ви позволи да изберете водопроводно устройство, което перфектно се вписва в стаята не само по отношение на визуалните му характеристики, но и по отношение на размера.

Трябва да се помни, че поставянето на тоалетната в стаята е необходимо при отчитане на някои параметри. Първо, устройството трябва да се намира на разстояние най-малко 60 см от вратата. На второ място, трябва да има свободно разстояние между тоалетната и страничните стени - най-малко 20 см. Съответствието с тези стандарти ще направи възможно използването на банята колкото е възможно повече в бъдеще. При покупката се препоръчва да се обърне внимание на дизайна на старата и новата тоалетна. Не винаги дупката, свързана с канала за източване, се намира на едно и също място, следователно след инсталирането новото устройство може да бъде разположено съвсем различно от старото.

Инструменти и материали - какво имате нужда да ремонтирате банята

Замяната на старата тоалетна купа с нова е съвсем проста работа, която собственикът на апартамента може да направи сам. За да направите това, трябва предварително да закупите или да вземете от приятели някои инструменти, без които демонтирането и инсталирането не могат да бъдат извършени. За да смените водопроводната мрежа, ще ви трябва:

  • Ударна бормашина или перфоратор със специални печеливши тренировки за работа върху бетон;
  • набор от гаечни ключове за сглобяване на заключващи приспособления и свързващи маркучи за вода към инструмента;
  • тръбни и шведски регулируеми ключове;
  • комплект от отвертки;
  • чук;
  • лепило цимент;
  • цилиндър с уплътнител.

В допълнение към инструментите за работа ще бъдат необходими и някои материали. По-специално, е необходимо да се закупят подходящи водопроводи, през които да се свърже резервоарът за отводняване към системата за водоснабдяване. Преди това метални тръби се използват за свързване на водопроводни инсталации, но днес най-популярните продукти са метални и полипропиленови продукти. Такива тръби не са толкова дълготрайни, колкото металните им колеги, но е много по-лесно да се работи с тях - няма да са необходими специални умения и инструменти за това.

При инсталиране на тоалетната, тръба и шведски регулируем гаечен ключ

Инсталацията изисква тръба и шведски регулируем гаечен ключ

За да работите с метални изделия трябва да използвате заваръчни консумативи реколта ръчно, нарязани резби, и да извършват други сложни работа, поради което по-рано подмяна на водопровод е много сложна задача, непоносимо за много собственици. Монтажът на металопластични тръби е напълно различен, те се сглобяват с помощта на специални фитинги, което прави възможно работата на хора, които нямат опит.

Демонтаж - извадете самата стари тоалетна чиния

Демонтажът на старата тоалетна е първият етап от работата, който е признат от много опитни специалисти като най-трудната и отговорна за цялата процедура за замяна. По време на демонтирането могат да възникнат различни трудности и проблеми, например, скрепителните елементи могат да ръждясат и сега да предотвратят отстраняването на резервоара за оттичане. От постоянния контакт с вода металните продукти стават нестандартни и отвинтването им може да бъде много трудно.

Преди да инсталирате нова тоалетна, старата

Преди да инсталирате нова тоалетна, старата



Трудности могат да възникнат дори при отстраняване на купата на тоалетната чиния, където ключалките също могат да бъдат корозирали. И още по-рано освобождаването от канализацията от чугунени тръби беше поставено на тоалетната и бе покрито с бетонов разтвор. В резултат на това след много години разглобяването на връзката без да се повреди старата тоалетна чиния и ключалки е почти невъзможно.

Ако не искате да запазите целостта на инсталираната тоалетна, купата може просто да бъде разбита на няколко парчета с чук или перфоратор. Ако е необходимо, оставете старото устройство в нормално състояние, тъй като е по-добре да го откажете. Не можете сами да извадите тоалетната от основата на цимента.

Целият процес на разглобяване ще включва следните стъпки:

  1. 1. Изключете резервоара от водопровода. Просто извадете тръбата, през която водата влиза в резервоара, с помощта на гаечен ключ и изтеглете останалата вода в нея.
  2. 2. Разкачете резервоара от тоалетната чиния. За да направите това, развийте гайките от задната част на конструкцията и бавно повдигнете резервоара.
  3. 3. Освободете долната част на тоалетната чиния. Ако плочките се полагат около тоалетната, трябва да се демонтират, след това отвийте гайките, закрепващи купата на пода, може да има от 2 до 4 от тях. Ако уплътнението на гнездото е направено от цимент, първо трябва да бъде отблъснато с чук и длето (използвайте тънка длето).
  4. 4. Свържете каналната тръба със запушалка. Тръбата трябва да се затвори така, че каналните газове да не навлизат в апартамента по време на допълнителна работа.
  5. 5. Извадете старата тоалетна чиния. Препоръчва се да не се губят старите водопроводни инструменти и просто да се изхвърли тоалетна чиния (с предпазни мерки) с чук и да се освободи канализацията.
  6. 6. Почистете камбаната от остатъците от разтвора и фрагменти от керамиката.

В някои случаи изключете тоалета и канализационната тръба е изключително трудно. Продуктите от чугун през годините могат да бъдат ръждясали, което прави връзката с тоалетната още по-надеждна. В този случай е възможно, с помощта на българина, да отрежете чугунения фланец от тоалетната и да завършите демонтажа.

Инсталирането на ново водопроводно оборудване е най-добрият начин

Има няколко метода за монтиране и фиксиране на тоалетната купа към основата. След покупката, препоръчваме внимателно да прочетете ръководството за инсталиране от производителя, като посочите предпочитания начин за извършване на монтаж. Във всеки случай, след изчистването на мястото за водопроводна инсталация е необходимо да се свърже чистият отвор на канализационната тръба с гофриран маркуч. След това инсталирайте продукта и очертайте очертанията му с помощта на химикалка на пода и маркирайте на пода опорните точки на купата до хоризонталната равнина.

Има няколко начина за закрепване на тоалетната чиния към основата

Има няколко начина за прикрепване към основата

Допълнителната работа зависи от начина на монтиране на устройството към избраната от вас или предоставена от производителя основа. Един от най-популярните методи за монтаж е приставката за дюбели. За това закрепване е необходимо да маркирате маркировките, направени с маркер с бормашина или перфоратор в пода на отвора. След това купата е монтирана и фиксирана с дюбели в предварително направени дупки. След това ще трябва само да обработвате шева между купа и пода със специален силиконов уплътнител.

Популярността на този начин на инсталиране се дължи на неговата простота. Такава работа може лесно да бъде изпълнена дори от начинаещ. След като инсталирате водопровод тела ще събира резервоара в съответствие с инструкциите, го инсталирайте на чашата, завийте болтовете и да се свържете казанчето се към водопреносната мрежа.

Ако маркуча на резервоара връзка с водопроводни тръби в добро състояние, не може да бъде променено, обаче, когато наличието на следи от корозия трябва да се замени с нов продукт.

Вторият начин за монтиране на купата на основата е да я поставите на твърдо уплътнение. Това е доста стар метод на инсталация, което предполага поставянето на устройството върху специално дървено уплътнение, което е фиксирано в основната ниша. Уплътнението се поставя в предварително направена ниша и се фиксира с бетонов разтвор. Новата купа на тоалетната чиния се поставя върху уплътнението и се фиксира на дъската с винтове, като предварително се полага съединението с гумени шайби. Това очевидно е остарял метод на инсталация, който е рядък, но се използва в днешно време.

Третата опция за фиксиране включва залепването на купата на тоалетната чиния на повърхността. Подът и долната равнина на тоалетната са обработени с абразивен и обезмаслен, след което са покрити с тънък слой от специално епоксидно лепило. След това купата се притиска към пода и се оставя да втвърди лепилото за 12 часа. Лепилото се използва рядко, но с използването на висококачествен лепилен състав този метод позволява да се постигне надеждно закрепване, но при последваща подмяна на тоалетната могат да възникнат сериозни трудности.

Препоръчваме да поставите тоалетната чиния само върху дюбелите. Този метод осигурява връзка с най-високо качество, е лесен и ви позволява да замените устройството в бъдеще с нов с минимални усилия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате самиТоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате сами
Тоалетна чиния, която избираме и инсталирамеТоалетна чиния, която избираме и инсталираме
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
Как да изберем правилните водопроводни инсталации?Как да изберем правилните водопроводни инсталации?
Правилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семействоПравилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семейство
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
При избора на тоалетна чиния за къщаПри избора на тоалетна чиния за къща
Как да изберем модерна тоалетна?Как да изберем модерна тоалетна?
Инсталиране на инсталацията в банята Цени ВидеоИнсталиране на инсталацията в банята Цени Видео
Как да изберем тоалетна?Как да изберем тоалетна?
» » Смяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталации
© 2021 BggeHat.com