Тоалетна чиния, която избираме и инсталираме

Пластмасовото нагъване без налягане за тоалетната значително улеснява ремонта на банята. Преди няколко години, за да се свърже оборудването с канализацията, бяха използвани тежки чугунени тръби. Въпреки това днес пластмасовите фитинги почти изцяло заменят обичайните общи продукти.

Предимства и цел на пластмасовото нагъване

Пластмасовите продукти имат няколко предимства. Първо, те са лесни за инсталиране - с процедурата за смяна на тръбата може да се справи с всякакви. На второ място, гофрирането се счита за един от възможните варианти в случаите на прехвърляне на тоалетната чиния или нейното изместване. Трето, пластмасовата тръба помага инсталиране на временна тоалетна чиния, когато ремонтът в апартамента не е свършил. Освен това тръбата ще ви помогне в случаите, когато дупките на тоалетна и канализацията не съвпадат.

Пластмасови гофриране за свързване на тоалетната чиния

Пластмасови гофриране за свързване на тоалетната чиния

Съвременната пластмасова тръба често играе ролята на единствената възможност за инсталиране на тоалетна в определено положение. Това важи за случаите, в които жилищното пространство в апартамента е много ограничено и дизайнът може да бъде инсталиран само на една позиция.

В допълнение, тръбата се използва за замяна на тоалетната чиния ново. Това се отнася за случаите, когато старата тоалетна е била инсталирана на едно място, но след ремонт тази част от тоалетната се заема с мебели или мивка. За да не смените цялата канализационна тръба, можете да използвате гофриране. Най-добре е да използвате дълги тръби от 50 см и повече.

Как да изберем тръба - споделяме тайни с начинаещи

Пластмасовото нагъване за тоалетната има голямо предимство. И двата тръби без налягане и налягане имат вътрешен слой, който значително увеличава техните технически характеристики. Това ясно се вижда в примерите на световните лидери в производството на гофрирани тръби - SML, Duker и Pam-Global.

Монтирането на гънките върху тоалетната седалка дава повече предимства от инсталирането на чугунен продукт. Той тежи много по-малко от един тежък метален канал, цената на пластмасовите продукти е много по-ниска и периодът на работа е няколко пъти по-висок. Ясно е, че е много проста сама по себе си, и преди да инсталирате нагъвката на тоалетната, не е нужно да гонете и да използвате фитинги. Освен това, ако в резултат на ремонтите в тоалетната се променя височината на пода и тоалетната се покачва, не е необходимо гофрирането да бъде променено на по-къса или по-дълга.

Когато избирате пластмасовото нагъване, обръщайте внимание на производителя

Когато избирате пластмасовото нагъване, обръщайте внимание на производителя

Не забравяйте, че пластмасовият продукт не може да бъде монтиран в стената, тъй като той няма да издържи на товара. За тази цел само чугунните фитинги могат да се справят.

Преди да купите продукта, не забравяйте, че всяка тоалетна купа е с определен размер. В допълнение пластмасовите фитинги подлежат на определена класификация. Видът на продукта зависи от параметри като:

  • еластичност;
  • армировка;
  • дължина;
  • диаметър.

Според първия параметър тръбите са твърди и меки. Първият тип се отличава с високата си здравина и издръжливост, така че може да бъде поставен в тоалетни в промишлени предприятия и в големи търговски сгради. Меката арматура има по-добра еластичност, което прави инсталацията по-проста.

Усилването е усилването на пластмасова армировка със специална стоманена тел. Периодът на действие на подсилената вълничка е многократно по-голям, но цената съответно е много по-висока.

Армировката също се различава по дължина. При продажба е възможно да се намерят продукти с дължина от 20 до 50 г. При закупуване на продукт помислете за разстояние от мястото на рязане на гофриране на тоалетна чиния. Препоръчваме Ви да купите клапата с малка разлика, за да предотвратите образуването на теч.

Друг важен параметър е размерът на армировката. В диаметър тръбите могат да имат 5, 10 или 20 см. Тази характеристика трябва да се вземе предвид, за да не се купува армировка с напречно сечение, по-голямо от необходимото. Преди да отидете в магазина, измерете диаметъра на дупката в тоалетната и с размера, който сте стигнали до магазина.

Не забравяйте, че всеки продукт трябва да има собствен сертификат за качество. Не забравяйте да проучите маркировката на фитингите и да избегнете магазините с конфискувани стоки.

Премахване и премахване на износен канал

Смяната на гофрирането на тоалетната изисква демонтиране на старата тръба. За да направите това, не забравяйте да запасите няколко кофи и стари дрипи. Първо изключете водозахранването към резервоара за източване. След това развийте епруветката, през която влиза водата. Извадете водата от резервоара и извадете резервоара.

Опитайте се да подмените гофрирането, когато е износено

Опитайте се да подмените гофрирането, когато е износено

След това започнете да демонтирате старата гоблена. В този случай, не забравяйте, че ако тоалетната е била в експлоатация за дълго време, тогава най-вероятно тя е здраво циментирана на пода. В този случай, разкомплектоване на тоалетната без повреди е почти невъзможно. В такава ситуация поставете чук с чук в устата на тоалетната чиния, сякаш искате да го разделите. Вибрацията от удара ще повлияе върху циментовата основа, което значително ще улесни премахването.



Не издухвайте тръбата, особено ако е направена от чугун. В резултат на това материалът може да се счупи или да се разбие на малки парченца. Поправянето на пукнатината не е възможно и за да се инсталира нова гофрирана тръба ще трябва напълно да се смени тръбата в канализацията. Това ще доведе до трудности и финансови разходи.

След като унищожите врата, можете да продължите с демонтирането на конструкцията. Първо се опитайте да го завъртите в различни посоки. Ако това не стане, вземете чук и длето и се опитайте да почукате основата на цимента. Често в резултат на това тоалетната прави пукнатина или се разпада. За да не запълвате стаята, събирайте вода с парцал.

Веднага щом извадите тоалетната чиния, почистете остатъците от цимент, докато долната част стане напълно равна. След това почистете гнездото, като извадите парчетата тоалетна чиния от него. След като почистите канала, поставете капачка върху него, за да избегнете разпространението на миризмата в целия апартамент.

Монтаж на пластмасова тръба - характеристики на производителността

Преди смяната на износената гънка на тоалетната се препоръчва да се проучи начинът, по който фиксацията се извършва с помощта на дюбели. Този метод е най-простият и идеален за начинаещи. За работа ще ви трябва:

  • чук или чук;
  • рулетка или владетел;
  • течни нокти;
  • FUM лента или влак;
  • маркуч за източване на студена вода от тоалетна чиния;
  • набор от ключове.
Ако свържете самолепването си сами, бъдете внимателни

Ако свържете самолепването си сами, бъдете внимателни

Работата се извършва с помощта на много прост алгоритъм. Първо опитайте на закупената тръба. За да направите това, прикрепете гофрирането към мястото, където ще бъде закрепено. Така можете да видите дали диаметрите на устието на тоалетната купа, изтичащата тръба и самата вълничка съвпадат. Освен това проверявате дали новата канал е подходяща за дължината.

Ако е необходимо, отрежете гофрирането и започнете да правите маркировки. Маркерът маркира точките под дюбелите и очертава долната част на тоалетната. Инсталирайте резервоара и тръбата за източване на тоалетната чиния. Пробийте отвор за пробиване в точките, отбелязани по-рано. Започнете инсталирането на ново нагъване. За да направите това, избършете тръбата с парцали, нанесете уплътнителя върху ребрата на уплътнението и поставете тръбата в отвора за оттичане.

Вторият край на канала също се обработва с уплътнител и се поставя върху тоалетната чиния. Ако забележите пукнатини, не забравяйте да ги покриете с уплътнител или течни нокти.

На мястото под тоалетната поставете гумено уплътнение и нанесете върху него слой от силиконов уплътнител. Монтирайте тоалетната чиния и я закрепете здраво.

Последната стъпка ще бъде проверка на банята. За да направите това, изтеглете водата няколко пъти от резервоара и проверете дали не изтича от под конструкцията.

Алтернативно решение - как да заменим гофрирането?

Въпреки множеството предимства, пластмасовите тръби имат няколко недостатъка. Сред тях има малка дебелина на стената и чупливост в сравнение с металните канали. В допълнение, много обитатели не харесват външния вид на целия продукт. В този случай можете да изберете конвенционална хромирана тръба, която изглежда много по-добре.

Ако няма желание да купите и инсталирате нагъвка, тогава можете да отидете на алтернативен начин. Например, можете да инсталирате тоалетна чиния с наклонен тип. В същото време последният трябва да се намира над каналния гнездо. Монтирането на такъв дизайн може да бъде доста проблематично. Решете проблема, като използвате полиетиленова или PVC тръба. Вземете тръбата и свържете едната й страна с тоалетната. Другата част е свързана с канализацията. За да запечатате ставата, приложете гумените маншети.

План за инсталиране на тоалетна чиния с производство на коса тип

План за инсталиране на тоалетна чиния с производство на коса тип

Вторият метод за решаване на проблема с инсталацията включва нагряването на тръбата. За тази цел тръбата трябва да се нагрее, докато стане мека. След това, възможно най-скоро, издърпайте продукта върху тоалетната седалка. Свържете другия край на тръбата към гнездото за канализацията и нанесете уплътнител.

За да свържете тоалетната купа с изхода от директен тип към косото гнездо на канализацията, можете да използвате и ъгъл, изработен от пластмаса. В магазините има широк спектър от такива продукти. За да не изтича водата от ъгъла, не забравяйте да поставите гумен печат под тоалетната.

Полезни препоръки - какво казват експертите?

Директно при закупуване на експерти съветва да се обърне внимание на дължината на гофрирането. Това важи особено за тоалетни, в които тоалетната е разположена далеч от стената. От една страна, гофрирането е в състояние да се простира, обаче, ако продуктът е опънат, неговите стени могат да станат малко по-тънки. Това ще повлияе неблагоприятно върху здравината на структурата.

Мастърс препоръчва да не се простира продуктът непосредствено преди да го инсталирате на тоалетната. Това може да стане само при свързване към канализационна мрежа. В противен случай кранчето може да се огъне, което ще доведе до запушване на системата. Когато инсталирате, уверете се, че извивките на канала не пречат на нормалното изпускане на вода. Не захващайте тръбата по никакъв начин, за да не повредите мекия продукт.

Трябва да се помни, че гофрирането не е предназначено за тежки товари. Опитайте се да не го затрупвате с тежки предмети, така че в резултат на това тръбата няма да се пръсне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си стъпка по стъпка майстор класКак правилно да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си стъпка по стъпка майстор клас
Смяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталацииСмяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталации
Височината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиранеВисочината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиране
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Как да скриете тръбите в тоалетнатаКак да скриете тръбите в тоалетната
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Правилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семействоПравилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семейство
Тоалетната беше запушена как да реши проблема?Тоалетната беше запушена как да реши проблема?
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
» » Тоалетна чиния, която избираме и инсталираме
© 2021 BggeHat.com