Как да скриете тръбите в тоалетната

Едно от малкото места, в които всеки от нас може да бъде сам с мислите ви, е обикновена тоалетна. Но с оглед на функционалната му цел, както и изискванията за инсталиране на тоалетната, не е изненадващо, че в тази мокра стая се полагат много тръби. Съветските времена, когато външността им не затрудняваше никого, се впиха в миналото: функционалност, комфорт и приятен външен вид - това е от значение днес. Ето защо мнозина от нас искат да видят тоалетната чиста стая, в която няма нищо излишно - само белотата блести толкова силно, че има нужда от "трон".

За тръбите в тоалетната

В тоалетната традиционно се поставят много тръби:

  • канализация щранг - епруветка при което всички отпадъчни води се извеждат към извън канализацията, която може да бъде централизирана (градски) или локално (например, в канализационната шахта или септичен резервоар на крайградски раздел). Напомняме ви, че се препоръчва да поставите тоалетната чиния на разстояние не по-голямо от 1000 мм от решетката;
  • Стендове от топла и студена вода, от които вече има окабеляване в цялата къща


Тук, в по-голямата си част, има устройства за изчисляване на потока вода (метри), всички видове клапани, ревизии и т.н. Всички заедно представляват сложна грозна конгломерация от тръби и оборудване - не е чудно, че много хора искат да скрият тръбите в тоалетната. Но не трябва да забравяме основното изискване: независимо от начина, по който се опитвате да не ги скривате от зрението си, все пак трябва да осигурите свободен достъп до тръбите за случаите, когато се изисква поддръжка. Например, трябва да смените тръбата за повдигане. Очевидно тази работа изисква пълен достъп до тръбата. Ето защо по-долу предпочитаме фалшиви дялове.

Скрийте тръбите зад PVC панелите

Най-лесният начин да маскирате тръбите в тоалетната е да използвате пластмасови панели. Производителите на синтетични материали за довършителни работи предлагат широка гама от подобни продукти, които се различават в дизайна и дизайна. Най-често те се използват за довършване на тавани на мокри помещения, но никой не забранява да направите стена от такива довършителни материали, покриващи водопроводи и канализационни тръби. Основното предимство на това решение е, че PVC панелите могат лесно да бъдат демонтирани, ако е необходимо, осигурявайки пълен достъп до комуникациите. И ако трябва да направите почистване на отпадъчните води чрез одита, няма да възникнат специални трудности. За бърз достъп до измервателните уреди на мястото им на инсталиране се инсталира люка.

Начини, които могат да се използват за скриване на тръби в тоалетната

За ролетни щори



Много от нас са свикнали с факта, че ролетните щори се използват главно за прозорци. Пазарът обаче отдавна има така наречените санитарни ролетни щори, с които е много лесно да се скрият нишите с тръби. Разбира се, това е един от най-удобните начини да се скрият тръбите в тоалетната, без да се възпрепятства достъпът до комуникации. В същото време дизайна на стаята не страда, а трайните пластмасови материали могат да продължат десетилетия, без да губят оригиналния си вид.

Използваме възможностите на GCR

Ако сте правили ремонт в апартамент или къща, то със сигурност сте прибягвали до използването на такъв незаменим материал като гипсокартон (гипсокартон - GKL). Тя позволява минимален период от време, за да се даде на стените или тавана идеално равна повърхност. В същото време GCR често се използва при проектирането на дялове. Защо да не използвате гипсокартон в тоалетната? Всичко, което трябва да направите, е да сглобите рамка от завършения метален профил, към който прикрепвате листовете от гипсокартон. Просто не забравяйте, че за мокри помещения е необходимо да се използва материал, устойчив на влага.

За разлика от горепосочените решения, гипсокартонната преграда не означава чести разглобяване. Използва се като основа, към която са прикрепени различни материали за довършителни работи. За тоалетната то често е или тапет, или плочка. Без да се провалят, е разположена люка, крилото на която може да бъде покрита с финишен материал. С точната работа, тя практически няма да изпъкне срещу общия фон.

Методите, чрез които можете да скриете тръби в тоалетната, както и материали за тези цели, наистина много. Можете лесно да намерите нещо въз основа на бюджета си и за един-два дни можете да се възхищавате на резултатите от работата си. Скриването на тръбите е не само проектно решение, поради което са подобрени звуковите и топлоизолационните характеристики на тоалетната. След работата можете да прочетете повече от една интересна книга, седнала на трона на фаяка!

В следващата статия ще продължим да разглеждаме решения, с които можете да прикривате комуникациите. Но става въпрос за това как да се скрият тръбите в банята. Надяваме се, че такава информация ще ви помогне да превърнете това помещение в по-добро!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Височината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиранеВисочината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиране
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Конденз на тръбиКонденз на тръби
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
Тоалетни торфиТоалетни торфи
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Как мога да почистя канализацията в частна къща?Как мога да почистя канализацията в частна къща?
Правилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семействоПравилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семейство
» » Как да скриете тръбите в тоалетната
© 2021 BggeHat.com