Тръба за водопровод в земята и за полагане на вода

Винаги плащате такса за живот в собствения си дом, наслаждавайки се на тишина и спокойствие и работейки за подобряване на дома ви. Сега разговорът е за различни системи, които осигуряват комфорт на живот и отговорност на техния организатор и собственик. Ако живеете в жилищна сграда, тогава всеки ще ви помага за вас, но ако имате частен собственик на жилища, бъдете любезни, отговорете сами на себе си. Типичен пример е системата за водоснабдяване. Каква е неговата ефективност и функция при различен климат? Отговорът на този въпрос е много прост, всичко ще бъде наред, ако сте го проправили внимателно в земята и според правилата. Как правилно да се произвежда и инсталира автономна водоснабдителна система в частно домакинство? Точно за това ще говорим в нашата статия.

Първите начала в работата по полагане
На първо място, винаги да се започне с, да се създаде схема оформление, т. Нар. Проект, Това, разбира се, няма да бъде създаването на най-големия архитект с присъщия стил и точност на изображението. Но все пак трябва да има важни данни и на първо място, трябва да обърнете внимание на следното.

  • Полагане на водопровод в земята зависи от вида на почвата в района, насипно или меко.
  • Общият размер на цялата секция, на която ще бъде поставена тръбата за водопроводната тръба, е тази, която ясно показва какъв ще бъде приблизителният брой "входни отвори" и вилици.

Важно! Преди да поставите водопровод, трябва Подравнете парцела.

Тръби, какъв материал се използва най-добре?

Колко дълбоко да погребате тръбите? Това е непрекъснато изгарящ въпрос, който постоянно виси във въздуха и умовете на хората, които искат да харчат всичко със собствените си ръце. Правилните изводи трябва да се направят, на първо място, чрез правилното определяне на вида на тръбата. Това са техните индивидуални характеристики и качества, които са напълно уникални, когато се постави тръба за водопровод в земята. Акумулиращите времето умения показват, че най-добрият изход от ситуацията е тръбата "PN10 PND". Ако кажете на ясен език, това е материал, изработен от полиетилен, с ниско налягане, което е доста подходящо за полагане на тръби за питейна вода.

Tech. Характеристики на този тип тръби.

  1. Не се подлагайте на различни видове корозия, за разлика от метала.
  2. Задръжте налягане от около 10 атмосфери.
  3. Много силна, уникална.
  4. Лесно и лесно се огъват в различни посоки.
  5. През зимния период, се държат доста предсказуемо и много добре всички издържат.

2

Структурирането на почвата оказва пряко влияние върху качеството на канавката.

Моля, обърнете внимание! Има тръби от марката "PN 6", те със сигурност са по-икономични, но не губете нервите си, които купуват по-евтини стоки, защото по време на употреба винаги ще има нюанси и проблеми.

3



Специална тръба за полагане на вода в земята

Освен това тръбите от първия вид "HDPE" се сглобяват много бързо и техните приспособления не са толкова скъпи. Не ви молим да направите определено водоснабдяване директно от нашата статия, всеки вариант, който можете да разгледате и прочетете, всичко ще бъде както вие решите и какво ще имате средства и възможности за това.
Полагане на водопровод в цената на земята: Средната цена на полагане 1 м / р на вода тръби от тръби HDPE до 50 мм отворен метод - 2000 рубли / 520 гривна / 60 долара.

Определения на нормативни документи

Така че, на първо място се обръщаме към SNiP, че няма да помислим още веднъж каква дълбочина трябва да бъде във водопровода. Тази документация определя преди всичко технически нюанси до дълбочината на канавката за полагане на улични тръби, които водят вода. С оглед на разработените нормативни актове, дълбочината на тръбите трябва да бъде най-малко един и половина метра. Освен това, тази инструкция има всички причини зад нея:

  • В повечето случаи, на земята замръзва до 1.4 метра, а ако се прави канавка по-малко от 1.6 m може да доведе до замръзване на водата в тръбата и невъзможността за използване водопроводна тръба физически почти през цялата зима, докато размразяване.
  • Начинът, по който замръзва вашата територия, зависи от местоположението ви. По-добре се консултирайте с някоя строителна компания във вашия град. Обикновено те се копаят в земята през цялата година и с оглед на това те ще могат да ви обяснят точно каква е дълбочината на замразяването и какво е по-добре да направите.

4

Моля, обърнете внимание. На ниво, по-дълбоко от 1,6 метра, температурата е стабилна.

Някои проблеми и нюанси по време на полагане на водопровод в земята

Обикновено най-голямата неприятност идва, когато структурата на почвата не може да ви позволи да отидете по-дълбоко на правилното разстояние. Какво да правим? Ние го разкъсваме максимално, доколкото е възможно. След това поставяме тръби, но преди това правим добра топлоизолация. И в крайна сметка, важен аспект, който е задължителен за нормалното и правилното функциониране на водопровода, е инсталирането на отоплителни кабели по цялата дължина на тръбопроводната система. Разбира се, такава версия е много, много скъпоструващо нещо, а дори и мълчанието отнема много по време на инсталацията. Но, в крайна сметка, това е най-добрият вариант, предвид условията.

Внимание: дори ако водната система е направена в ръба на топлината, тогава ако тръбата е твърде близо до повърхността, това ще доведе до неизбежна повреда рано или късно. Но ако го погребахте твърде дълбоко, тогава под влияние на високо налягане той просто ще се покрие с пукнатини.

Съвети за това как да изолирате водоснабдяването си

Важно! Научете повече за това изделие за изолация на водопроводни тръби в къщата.

Вие сте направили всичко, както трябва, има само едно нещо, което трябва да направите, за да заспите тръбопроводната система, но преди да направите това, моля направете пробно течение на течността. Проследявайте как тече, дали има пукнатини, течове и дали текат свободно. И просто погледнете колко здраво всички възли са свързани заедно. Само след всички тези процедури можете да разгледате тази завладяваща афера да бъде напълно завършена.

Затопляне на акведукта в земното видео:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Водоснабдяване в частна къщаВодоснабдяване в частна къща
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Изчисляване на водоснабдителната системаИзчисляване на водоснабдителната система
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Водоснабдяване на селска къщаВодоснабдяване на селска къща
Схемата за инсталиране на общ студен водомерСхемата за инсталиране на общ студен водомер
Отоплителни системи в жилищни сградиОтоплителни системи в жилищни сгради
Какво да направите, ако тръбата се счупиКакво да направите, ако тръбата се счупи
» » Тръба за водопровод в земята и за полагане на вода
© 2021 BggeHat.com