Оформете на тавана какво да правите, как да се отървете



Понякога таванът в стая с висока влажност е покрит с черно покритие, като например на снимката. Това е плесен, който не само разваля външния вид на стаята, но също така е опасен за здравето. Просто измийте го няма да работи - след кратко време ще се появи отново. Следователно, много от тях се интересуват какво да правят, ако има таван на тавана как да се отървете от него.

Какво е опасно плесен

Тъмната плесен е гъба, която се намира в помещения с висока влажност. Той се храни с органични и минерални вещества. Поради това бетонните и други материали се унищожават във времето. Ето защо е необходимо незабавно да се справим с екскрецията на мухъл, докато последиците станат катастрофални.
мухъл на тавана как да се отървете
В допълнение, гъбата уврежда човешкото здраве. Споровете му летят във въздуха, влизат в дихателните пътища. Те могат да причинят алергии и различни белодробни заболявания, включително пневмония и бронхиална астма. Децата са особено уязвими от тяхното негативно влияние. Ето защо е необходимо да се бори с плесен.

Причини за мухъл

Обикновено гъбата се появява в банята, тъй като в тази стая има влажен въздух. Но често се случва на таваните на ъгловите апартаменти и в стаите, които граничат на тавана. За да се справите с мухъл, първо трябва да елиминирате причината за възникването му. Ако не го направите, ще се появи отново с времето.
Най-често гъбата се появява поради:
  • постоянно наводняване на съседи от горе;
  • лоша вентилация;
  • утечки на тръбопроводите за отпадни води;
  • изтичащи тръби за водоснабдяване и отопление в тавана, фистули на ремъка.
отколкото за обработка на плесен на тавана
Хидроизолацията на баните в домовете на 70-80 години не се извършва по най-добрия начин. Ако съседите често изливат вода на пода, влагата прониква през тавана, в резултат на това рано или късно калъпът се появява на тавана. В този случай, трябва да говорите със съседите, най-вероятно те трябва да запечатат кръстовището на стените във ваната.
Желязните тръби за водоснабдяване и отопление са податливи на корозия. Те в крайна сметка образуват фистули, през които водата пробива. Поради това и влажността в помещението също се увеличава. Следователно, трябва да инспектирате надигащите се, като обърнете внимание на страната, която е обърната към стената.
Много по-лошо е, ако фистулата се намира, където тръбата преминава през припокриването. Непосредственото откриване на теч е невъзможно, но с течение на времето се образува влажно петно ​​около тръбата. В този случай трябва да смените старите тръби към пластмасовите. Ако е възможно, си струва да се преговаря със съседите и да се променя цялата тръстика.
мухъл на тавана как да се отървете от съветите
Ако тръбите за отпадни води се използват дълго време, понякога техните стави се раздробяват. Когато тръбата се напълни с вода от местата, където е счупена хидроизолацията на фугите, настъпва изтичане на канализацията. Това се случва, когато няколко апартамента едновременно изхвърлят канализацията. За да не мокрите бетонната плоча, трябва да проверите канализационните тръби. Желателно е да се уверите, че съседите с тръбите са добре. Най-добре е, разбира се, да смените чугунните тръби с пластмасови тръби.
Ако се изследват всички комуникации, но не се откриват течове, най-вероятно причината за появата на мухъл е лоша вентилация. Проблемът може да бъде просто запушване на вентилационната решетка. Може да се почиства с прахосмукачка или четка. Ако това не помогне, и въздухът в стаята продължава да е влажен, тогава самият вентилационен тръбопровод е ударен. В тази ситуация трябва да се свържете с специалист. Можете също така да инсталирате вентилатора във вентилатора и влажният въздух ще излезе от стаята. Преди да го кажем, вие трябва да почистите праха отдушник, сметища и мазилка, както, защото те могат да полепнат по остриетата.
Как да почистите плесен в апартамента, полезни съвети за видео:

Начини за борба с плесените

Преди да преминете към начина на премахване на плесента от тавана, трябва да се подготвите за това, че времето и усилието ще отнеме много.
Първо премахнете гипс или друг завършен материал, покрит с мухъл. За тази цел таванът се навлажнява с вода и след 20 минути старото покритие се отстранява с метална шпатула. Отстранете покритието не само от областта, покрита с мухъл, но и над 15-20 сантиметра.
как да извадите матрицата от тавана със собствените си ръце
След това трябва да остане само конкретното припокриване. Почистената повърхност се обработва с антисептичен грунд - той ще унищожи спорите на гъбичките. Що се отнася до това, което да се обработва матрицата на тавана в допълнение към грунда, тогава медният сулфат се оказва добър. Това са тюркоазени кристали, които се разреждат с вода и четка или валяк, приложени към тавана. Тъй като разтворът на витрило е синьо, петна могат да останат на тавана. Сглобките между плочите могат да се обработват с четка. В този случай, съставът ще импрегнира добре ставите. Лекувайте повърхността внимателно - зависи от нея, независимо дали ще унищожи всички спори на гъбичките. Ако не почистите старото покритие, те не могат да бъдат унищожени в бетон.
Когато повърхността се обработва, тя се покрива с грунд, за да се постигне по-добра адхезия със слой от нова мазилка. Тогава таванът е измазан, shpaklyuyut и боядисани в съответствие с обичайната схема.
Най-лошото е, ако мухълът се формира под опънат таван. На самата плат, гъбичките не се утаяват, но в пространството на тавана се създават идеални условия за неговото развитие и възпроизвеждане. В този случай платното ще трябва да бъде премахнато и описаната по-горе процедура ще бъде изпълнена. Затова, за да не се налага да сваляте тавана за разтягане, е по-добре да се третира препокриването с антисептичен грунд, преди да бъде инсталиран. Тогава не е нужно да се притеснявате от факта, че в преливащото пространство се образува колония от гъбички.
отколкото да се справя с мухъл върху върховете на тавана
Ако имаше плесен на тавана - как да се отървеш от него, без да харчите много пари и енергия? Има начин за повърхностна борба срещу плесен. За да се отървете от него, е възможно чрез белина, съдържаща много хлоро-белота. Този инструмент може да премахне тъмните петна, но само за кратко време. Ето защо белотата не може да реши проблема с мухъл. Но този метод е идеален за тези, които наемат апартамент.
Храносмилането не само разваля общото впечатление за стаята, но и опасно за здравето. Ето защо е необходимо да се борим с него (по-подробно:Хапче в банята: как да се отървем веднъж завинаги"). Въпреки това, преди да се пристъпи към премахване на гъбичките, е необходимо да се намери причината за възникването му. Ако стаята е влажен въздух, мухъл ще се появи отново и отново, и елиминирането му изисква много време и усилия. Но дори и ако гъбата не се притеснява, не ме интересува по време на ремонт, желателно е за лечение на стените и тавана на антисептични праймер - това значително ще намали вероятността за възникването му.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинагиНие се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинаги
Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.
Налейте върху тапета причината за появата и почистващия агентНалейте върху тапета причината за появата и почистващия агент
Налейте в банята на тавана - отървете се от себе сиНалейте в банята на тавана - отървете се от себе си
Дали окачен таван е вредно за човешкото здраве?Дали окачен таван е вредно за човешкото здраве?
Храносмилането в банята на тавана се премахваХраносмилането в банята на тавана се премахва
Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
Молив върху пластмасови прозорци и склонове, как да се бият?Молив върху пластмасови прозорци и склонове, как да се бият?
Хидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимостХидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимост
» » Оформете на тавана какво да правите, как да се отървете
© 2021 BggeHat.com