Налейте в банята на тавана - отървете се от себе си



В стаите на тавани, стени, тъмни петна могат да се появят-мухъл. Храносмилането се дължи на повишената влажност в банята и е трудно да се отървем от нея, но е възможно. Основното е не само да се почисти самата форма, но и да се предотврати появата й в бъдеще. Формоване на тавана в апартамента разваля външния вид на интериора и причинява вреда на здравето, така че е необходимо да се бори с него. Как изглежда гъбата, показана на снимката.

Как да премахнете плесен от тавана

Вредно въздействие на мухъл

Освен това, гъбата изглежда грозна, също така провокира чести белодробни инфекции, причинява алергии, особено при деца и възрастни със слаб имунитет. В процеса на живот, мухълът може да отделя вредни вещества и да разпространява спорите, с които се размножава.

мухъл върху тавана в стаята
Храната на гъбичките е минерални съединения и органично вещество. По този начин удари както бетон, така и гипс. В резултат на това тези материали се унищожават, макар и много бавно. Формоването на тавана и стените води до факта, че мазилката се разпада и след известно време припокриването започва да се разпада. Като се започне от това, става ясно, че с него е необходимо да се борим.
Съветваме ви да гледате видеоклип за опасностите от мухъл за човешкото здраве:

Причини за гъбички в банята

Основната причина за появата на мухъл е повишената влажност. Спорите на гъбичките са във всеки апартамент и при благоприятни условия на микроклимата започват да покълват, растат и се размножават. За стая с високо ниво на влажност, само няколко седмици е достатъчно за мухъл да се появи на тавана в стаята или банята. Но да се освободите от това е много по-трудно, ако не премахнете причините за външния вид, проблемът ще възникне отново и отново.

как да донесете мухъл на тавана
Повишена влажност се получава при ситуации като: наводняване на съседи отгоре, проблеми с канализационни тръби и вентилация в банята, замръзване на стени. Ако съседите, които живеят на върха, редовно разливат водата на пода, то в някакъв момент тя прониква в тавана и се вкопчва в долния таван. Особено значителни щети са причинени, ако състоянието на хидроизолацията остави много да се желае.
Непокритите стоманени тръби често започват да текат. Дори ако това е рядка капка, все пак, с течение на времето припокриването е наситено с влага. Ако това се случи в отворените участъци на ремъка, то веднага може да бъде забелязано и ако течът е разположен в тавана, тръбата може да изтече повече от една година. Този проблем е свързан с стоманените тръби, а за полимерите и металопластиката е рядкост.

мухъл по тавана как да се биеш
Отпадъците от чугун с времето могат да започнат да текат в кръстовището. В този случай, откриването на проблема се усложнява от факта, че изтичането започва само когато стоящата вода е напълно напълнена с вода, поради дренаж от няколко апартамента едновременно.
Причината за влагата може да бъде запушена вентилация, както и замръзване на външните стени, неправилно нагряване на помещенията през зимата.
Не е достатъчно да обръщате внимание само на това, как да премахнете мухъл от тавана в банята: за да предотвратите отново появата на опасни микроорганизми, причината за повишената влажност трябва да бъде премахната. Ако проблемът е свързан с канализационната система - проверете тръбите и, ако е необходимо, ги сменете, а когато апартаментният ъгъл и външните стени замръзнат - те трябва да бъдат изолирани и т.н. Ако не премахнете причината за мухъл, това ще се повтори.

Предотвратяване появата на гъбички

За да не мислите как да премахнете мухъл от тавана, е по-добре да направите превантивна поддръжка на етапа на ремонт в банята, особено когато апартаментът е с висока влажност.

отколкото да се третира тавана от мухъл
Традиционно меден сулфат се добавя към гасената вар, която е токсичен препарат с бактерицидно действие - в резултат на това придобива синкав оттенък. По този начин хората защитават къщите си от гъбични щети преди повече от сто години. Но ако таванът вече е боядисан, не можете да използвате тази смес - първо, тя ще бъде неефективна, и второ, ще има мръсни зелени петна по повърхността, които едва ли ще направят интериора по-привлекателен.
Днес можете да използвате специален антисептичен грунд, както е показано във видеото. С неговата помощ можете да се отървете и от двете форми, които вече са възникнали, и да предотвратите появяването му. Това означава, че мухълът на тавана е добре установен, така че е по-добре по време на работа да се третира с тях стени и тавани, за да не се притеснявате за гъбичките в бъдеще (прочетете също:Обработка на таван пред опънати тавани").

Калъп на тавана: как да се борим

Има два начина да се отървете от гъбичките. Разбира се, е по-добре да отделите време и пари, за да направите всичко качествено и със сигурност. Ако няма възможност да направите ремонт, можете да използвате бързия начин. За да направите това, вземете някакъв инструмент със съдържанието на хлор (добри резултати могат да се очакват от белота) и го нанесете върху цялата повърхност с четка, особено внимание се отделя на засегнатите области. В същото време на повърхността не остават петна и петна.
Що се отнася до това как да премахнете плесента на тавана за дълго време, тогава ще трябва да опитате. Освен това, вие също трябва да премахнете причината за гъбичките в банята. Почистването с мазилка и мазилката се отстраняват от тавана с стоманена шпатула - в резултат на това трябва да останат бетонни плочи на припокриване. Ако припокриването е мокро, работата ще бъде по-проста, плюс по-малко прах.

леене на мухъл
След това повърхността се грундира с антисептичен грунд. За да направите каналите добре импрегнирани със състава, в шевовете между панелите не използвайте ролка, а четка. След изсушаване, нанесете проникващ грунд, който укрепва повърхността, засегната от гъбичките, и подобрява адхезията към гипс и кит. Процесът на работа е показан във видеоклипа.
Таванът е измазан, shpatlyuyut, повторно грундиран, след това повърхността е полирана и боядисана. Това третиране на тавана на матрицата трябва да отстрани трайно проблема, ако, разбира се, премахнете причината за висока влажност в апартамента и активно възпроизвеждане и растеж на гъбичките.
Понякога има проблем като опънати тавани и мухъл. Това е по-трудно да се забележи, тъй като припокриването не се вижда, но на платното гъбата не живее (вж. Храносмилане в банята на тавана: премахнете себе си). По този начин на основата се образуват черни петна, което затруднява тяхното откриване.

за премахване на мухъл под опънат таван
Простри конструкция не може да доведе до гъбички. Ако таванът е сух, мухълът не се образува, въпреки че в никакъв случай не боли да лекува повърхността с антисептични средства. Ако е влажна в стаята, удължението не може да бъде защитено от гъбичките, но ще бъде трудно да се достигнат колониите от микроорганизми. Що се отнася до това как да се третира тавана от мухъл, след това вземете антисептичен грунд, използвайте го, преди да инсталирате таванната система. Това също се препоръчва за монтаж на окачени конструкции (прочетете: "Как да направите таван в банята - видове покрития").
Ако мухълът вече се е появил, ще трябва да вършите същата работа, както при конвенционалните тавани: оставяйте само плочи на припокриване, нанесете грундове - антисептични и проникващи, шпакловка и шпакловка. Разбира се, преди това ще трябва да се обърнете към специалисти за разрушаване на тавана, въпреки че няма какво да се притеснявате, тъй като най-често платното ще бъде инсталирано отново, след като са били предприети необходимите мерки за унищожаване на гъбичките.
Можете също да го оставите така, както е. Стречта не позволява спори и миризма да се разпространят в помещението, така че плесените няма да завладеят близките територии. Но припокриващата се база все пак ще бъде унищожена. Ето защо е желателно да се разруши матрицата под окачения таван.
Храносмилането може да се случи в помещение с висока влажност, което трябва да бъде сериозно и дългосрочно контролирано, ако няма профилактика по време на ремонта (повече: "Хапче в банята: как да се отървем веднъж завинаги") Причините за неблагоприятния микроклимат трябва да бъдат премахнати. Ако това бъде направено, тогава ще трябва да се сблъскате с проблема с появата на паразит.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинагиНие се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинаги
Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.
Налейте върху тапета причината за появата и почистващия агентНалейте върху тапета причината за появата и почистващия агент
Типове противогъбични праймери и правила за подборТипове противогъбични праймери и правила за подбор
Отстраняване на мухъл и гъбички в банята отидете в магазина или намерите на рафта?Отстраняване на мухъл и гъбички в банята отидете в магазина или намерите на рафта?
Дали окачен таван е вредно за човешкото здраве?Дали окачен таван е вредно за човешкото здраве?
Храносмилането в банята на тавана се премахваХраносмилането в банята на тавана се премахва
Оформете на тавана какво да правите, как да се отърветеОформете на тавана какво да правите, как да се отървете
Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
» » Налейте в банята на тавана - отървете се от себе си
© 2021 BggeHat.com