Дали окачен таван е вредно за човешкото здраве?



Започвайки обновяването на стаята, много собственици се чудят за безопасността на материалите за човешкото здраве. Днес ще говорим дали окаяният таван е вредно и дали има отрицателни последици от такова покритие. Това ще ви помогне да разберете характеристиките на материала и да разберете какво е по-добре от тапет, гипсокартон или боя.

Основни характеристики

Stretch таван е един от най-ефективните методи за довършване на тавана. Какво може да се характеризира с толкова популярен материал днес?
  • Уплътнителният таван е устойчив на влага, не е покрит с мухъл, не се срутва и не е податлив на деформация. Такъв таван често може да се мие, докато са разрешени детергенти.
  • Платът е устойчив на високи температури. В повечето случаи материалът не може да се променя дори при температура от 80 градуса.
това, което е вредно разтягане таван
  • Тъй като повърхността на тъканта не се електрифицира, тя не привлича прах.
  • PVC филм с дебелина от 0,15-0,25 mm не отделя токсични съединения и други вредни вещества по време на работа. В допълнение PVC не причинява алергии.
  • Дали окачен таван е вредно? Досега няма проучвания, които да потвърждават това. Но практиката отдавна показва, че под повърхността на този материал не се образува гъба, точно както злокачествените бактерии не се развиват. По този начин таванът за опъване ви позволява да изчистите пространството на някои отрицателни фактори. Прочетете също: "Истината за опънати тавани".
    Към 100 да бъде сигурен, че скритата повърхност на тавана не гъбички да бъдат третирани по време на монтажа вътрешната страна на преградата с разтвор на меден сулфат или като средство срещу гъбички.

    материали

    За да отговорите на въпроса за това, което е вредно таванно удължение, трябва да разберете видовете материали, от които е направен. Особено внимание следва да се обърне на качеството на продуктите. Така че, ако платното е направено от известен производител, то няма външни миризми и не отделя летливи съединения във въздуха. Ако продуктите са фалшиви, тогава просто няма гаранция за това. Изборът на платно, на първо място, трябва да се съсредоточи върху добре познати производители, които са се доказали на пазара. Трябва внимателно да се обърне внимание на продуктите на частните фирми, особено ако те нямат всички сертификати за съответствие.
    Дали окачен таван е вредно?

    Тавански платове

    Безшевните тъкани тавани са абсолютно безопасни материали, освен това те са наистина екологични (повече:Как да изберем екологични опънати тавани") Въпреки това, като изберете такова платно, трябва да обърнете внимание на наличието на сертификат за качество, който гарантира, че материалът отговаря на всички стандарти за безопасност.
    Има вредни ли тъкани опънати тавани? Ако продуктите са с високо качество и производителят е широко известен, тогава не. Ако решите да спестите няколко хиляди рубли и да купите платно с ниско качество, тогава няма гаранции по подразбиране. Нормални материали, безопасни за здравето, стойка, съответно.
    Има вредни ли тъкани опънати тавани?
    Как се държат фалшифицираните продукти:
    • в рамките на няколко седмици след инсталирането причинява хронична умора;
    • причинява лошо здраве и сънливост;
    • издава неприятно миризмата от тавана на разтягането;
    • може да предизвика алергични реакции или отравяне на организма с токсини.

    PVC филм

    В средата на потребителите има различни слухове и легенди за опасностите от опънати тавани от PVC. Така например, митът, че таванът от такова платно причинява онкологични заболявания, е много разпространен. Всъщност подобни изявления нямат основа. Фактът, че таванът на опън е вредно, установява комисионна във фабриката и в резултат на своя анализ определя сертификат за качество на продукта.
    Но защо тогава е погрешното мнение толкова често и защо мнозина все още се страхуват да инсталират опънати тавани? Факт е, че платното задължително съдържа някои химични вещества. Например, фенол.
    Има опънати тавани от PVC фолио вредни?
    Самият химичен агент може да има отрицателен ефект върху човешкото тяло, но само в свободна форма и в определена концентрация. Тоест, ако е в сместа, тогава рискът напълно отсъства. Освен това в модерните опънати тавани фенолът е в стабилна връзка поради това, че не се разлага и не се изпуска в атмосферата. Концентрацията на това химично вещество в платното е незначителна и се регулира от съвременните европейски стандарти за качество. Ето защо сертифицираните в Русия продукти имат най-висок стандарт за качество. В домашните платна концентрацията на фенола е дори по-ниска, отколкото при вносни материали. Ето защо Ви препоръчваме да обърнете внимание на местния производител, о вредността на опънати тавани което не бива да се безпокои.
    Освен това трябва да се припомни, че поливинилхлорид отдавна е твърдо закрепен в нашия живот. Днес той буквално заобикаля човека на всяка крачка. Дори и в колата ви има материали, които съдържат фенол. Но не питаш за опасностите от тапицерията на колата, нали? Какво ще кажете за домакински уреди и уреди в кухнята? В крайна сметка, тялото на тези продукти също съдържа фенол в малки концентрации.
    увреждане на тавана на разтягане
    Ако все още не сте решили сами дали опънати тавани са вредни или не, по-добре е да откажете използването на съвременни уреди, автомобили и други предимства на съвременната цивилизация. Къде точно няма да бъдете разтревожени от фенола, така че е в селска къща, изработена от глина или дърво.

    Парников ефект

    Не по-малко разпространено е и мнението, че опънатите тавани са вредни, защото създават бариера пред въздуха, така че в помещението се образува аналог на парниковия ефект. Но кажи ми как може тъканта да не преминава през въздуха? Тя също има пори. Следователно, по отношение на таваните на тъканите всичко незабавно попада.
    И какво да кажем за PVC филм? Да, всъщност тя не пуска на въздуха. Но в същото време, погледнете пола си. Ако имате линолеум за легло, трябва да ви кажем, че той също не пропуска въздуха. Но наистина ли чувствахте липсата на въздух в стаята?
    Нормалната вентилационна стая и апартамент трябва винаги да решават проблемите на така наречения "недишащ" под и таван. Освен това в този случай кондензатът никога няма да се събира върху тавана на опън. Такава вентилация може да осигури обикновени прозорци и прозорци. И за да се осигури правилна вентилация на задната страна на тавана, е необходимо да се оборудват специални канали, които са задължителна част от дизайна на опънатия таван. Солидна фирма осигурява инсталирането на такива вентилационни канали в етапа на проектиране.
    Плюсове и минуси на опънати тавани, подробности за видеото:
    Ето защо, ако искате да получите безвредни таван стрели, след това да го инсталирате си струва да се свържете с твърда фирма.
    Ако решите да инсталирате тавана в помещение с висока влажност (баня, кухня), в допълнение към вентилационните канали се препоръчва вентилаторът да се монтира в качулката. Тя е предназначена да осигури принудителна и интензивна циркулация на въздуха в помещението. Това допълнително ще намали интензивността на повърхностното замърсяване на тавана с дим.
    В прости помещения технически пролуките между стените и платното (осигурени по време на монтажа) могат да служат като вентилационни входове. За да се гарантира, че тези пропуски не развалят цялостния изглед на тавана, те са затворени с багети, което дава на интериора си жар.
    Е, надяваме се, че ви предоставихме достатъчно аргументи, за да решим дали стречният таван е вредно или не. Прочетете също: "Stretch таван: байпас тръба - направете го заедно".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Има опънати тавани вредни за здравето?Има опънати тавани вредни за здравето?
    Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
    Как да се измие прост лъскав таван на основните правилаКак да се измие прост лъскав таван на основните правила
    Каква е вредността на опънати таваниКаква е вредността на опънати тавани
    Таван за осветяване на хармонията на светлинатаТаван за осветяване на хармонията на светлината
    Предимства и недостатъци на платното таванПредимства и недостатъци на платното таван
    Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
    Монтаж на окачен таванМонтаж на окачен таван
    Правила за монтаж на таван за разтяганеПравила за монтаж на таван за разтягане
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    » » Дали окачен таван е вредно за човешкото здраве?
    © 2021 BggeHat.com