Типове противогъбични праймери и правила за подбор

Мухълът е често срещан проблем, пред който са изправени много собственици на апартаменти и частни къщи. Гъбичката може бързо да се разпространи и ако не бъдат предприети решителни мерки за почистване на стените и тавана, тя може да се появи на всички повърхности, да разваля облицовъчните материали и да застраши живота в дома. За това как да се предпазите от гъбичките и как да се справите с плесените, които са се появили, и ще бъдат разгледани в тази статия.

Основните причини за гъбички в апартаменти и къщи

Модел в къщата - един много неприятен феномен, който може да доведе до необходимостта от скъпи ремонти. Хъб разваля визуалните характеристики на интериора и може да има много негативно влияние върху здравния статус на хората, живеещи в заразените помещения.

Има случаи, когато токсичните гъбични спори причиняват алергии, бронхити, астма и дори туберкулоза, а деца и възрастни хора са най-силно засегнати от този ефект.

Предотвратяване появата на плесен в къщата позволява висококачествен антигъбичен грунд, който трябва да се използва в етапите на довършване на вътрешните повърхности в стаите. Ако това не е направено, в течение на времето в къщата можете да видите първите признаци на мухъл:

  • сиви, зелени или черни точки и петна по стените;
  • мирис на влага;
  • затъмняване на шевовете между пластините;
  • разпадаща се мазилка;
  • размазваща боя;
  • влошаване на благосъстоянието на наемателите, което се изразява в намаляване на концентрацията, главоболия и бърза умора.
Първите признаци на мухъл са сиви, зелени или черни точки и петна по стените

Първите признаци на мухъл са сиви, зелени или черни точки и петна по стените

Най-честите причини за мухъл в къщата са: висока влажност и подходяща за развитието на температурните условия на гъбичките. Но това не само засяга вероятността от заразяване на вътрешните помещения. Следните фактори могат да увеличат възможността за повреждане на повърхностите от плесен:

  • лоша вентилация или липса на него;
  • липса на хидроизолация на външните стени;
  • лошо състояние на вътрешно водоснабдяване;
  • замръзване в зимните стени на къщата;
  • покривни течове;
  • таван без изолация;
  • прекомерна употреба на овлажняващи агенти.

Основните видове продукти срещу гъбички за стени и тавани

Противогъбичните средства за тавани и стени се предлагат на пазара в широк диапазон. Те съдържат фунгициди - специални химични и биологични вещества, които потискат развитието на мухъл и предотвратяват появата му в помещенията. Такива активни съставки се добавят към различни строителни и облицовъчни съединения.

По назначение се разграничават два типа фунгицидни препарати:

  1. 1. Средства за превенция.
  2. 2. Средства за борба с инфекциите.

Най-добрият пример за средство за предотвратяване на инфекцията е антисептичният праймер. Използва се за ремонт, за подготовка на стени и тавани преди окончателното завършване с помощта на избраните материали за облицовки. Такъв противогъбичен агент изпълнява няколко важни функции наведнъж. Първо, подобрява адхезията на покритието с повърхността, която ще се покрива. На второ място, намалява порьозността на използвания финиш и основа. На трето място, тя убива плесен по повърхността и предотвратява появата му в бъдеще.

Едно от средствата за предотвратяване на инфекцията е антисептичният праймер

Едно от средствата за предотвратяване на инфекцията е антисептичният праймер

За антифунгицидният грунд за стените показа най-добри резултати, той трябва да бъде правилно подбран. Съществуват следните видове праймери:

  1. 1. Фиксиране. Предназначена е за обработка на стени след мазилка или шпакловане, преди окончателното завършване с боя или тапет.
  2. 2. Дълбоко проникване. Тя е предназначена за довършителни повърхности с ниска порьозност, например бетон или тухли. Подходящ за окончателно завършване на стени с тежки облицовъчни материали.
  3. 3. Универсалната. Подходящ за повечето повърхности и облицовъчни материали. Тя има увеличени разходи.

Вторият вид лечение срещу инфекция е наркотици за борба с гъбичките. Те се използват за почистване на повърхности, които вече са засегнати от мухъл. Такива лекарства проникват вътре в облицовъчните материали и убиват гъбичките. Те имат дълъг живот, унищожават съществуващите инфекции и предотвратяват възникването на такива проблеми.



Всички съществуващи противогъбични лекарства могат да бъдат разделени на 3 групи на базата, използвана при тяхното производство:

  1. 1. Латекс. Произвеждани с помощта на соли на тежки метали, те преминават през въздуха и поради това са отлични за довършителни повърхности в жилищни помещения.
  2. 2. Акрил. Средства, предназначени за борба с инфекциите в помещенията и извън тях.
  3. 3. Алкид. Идеален за работа с материали от естествено дърво.

Популярни средства за лечение на бази за превантивни цели

Специалистите в областта на строителството и ремонта препоръчват да се използват грундове с антисептично средство, когато са обърнати към вътрешните повърхности. Те напълно се справят със задачата за подобряване на адхезията на основата с облицовъчния материал и практически до нула намаляват вероятността за появата на гъби и мухъл в стаите.

Сред средствата за предотвратяване на инфекциите е възможно да се изолира Milkill праймерът

Сред средствата за предотвратяване на инфекциите е възможно да се изолира Milkill праймерът

Сред най-висококачествените и популярни средства за предотвратяване на инфекциите е възможно да се изолира грунд "Milkill". Тази подготовка на латекс с биоцид е идеално подходяща за обработка на бетон и тухли, е в състояние ефективно да убие спорите на мухъл. Преди употреба грундът трябва да бъде добре смесен, тъй като има нееднаквен състав. Общото потребление при прилагане на 1 слой Milkill емулсия е около 250 g / m2. Като се вземат предвид препоръките на специалистите, покриването на лицевата повърхност с два или три слоя грунд за 1 m2 стени или таван изисква 500 до 750 g от продукта.

Продуктът е подходящ за довършване на стени и тавани в помещения, както и за обработка на къщата отвън. Времето за сушене на един слой грунд е 24 часа. Само след изтичането на това време обработената стена може да бъде покрита с покривния слой на финала. Препоръчва се да се използва грунд срещу плесен Milkilл при температура на околната среда от 5 до 30 градуса по Целзий.

Acryl Grundierung - грунд, основан на акрил, характеризиращ се с способността да проникне дълбоко в структурата на повърхността, която ще се обработва. Той е идеален за подготовка на бетонни и тухлени основи за окончателния шпакловка или боядисване. Благодарение на факта, че Acryl Grundierung създава отлична адхезия между основата и облицовката, общата консумация на крайното покритие - боя или мазилка - намалява.

Консумацията на Acryl Grundierung е около 1 литър на 15 m2 от повърхността, която ще се третира. Позволява да се използва при температура на околната среда от 5 до 35 градуса. Времето за пълно изсъхване е точно един ден.

Антисептични почви Shimmelstopp Dufa - това е специална добавка за фасадни бои и гипс. Този продукт е мощен концентрат, който може да има дълготраен антисептичен ефект и да предпазва къщата от мухъл и гъбички. Една опаковка на продукта е достатъчна за 10 литра фасадна боя или 20 кг мазилка.

Използвайте гипс и боя с добавка Shimmelstopp Dufa може да бъде само при температура над 5 градуса по Целзий. Пълното сушене при температура от 20 градуса и влажност в рамките на 65 се случва след 4 часа. След добавяне на добавката към боята или мазилката, получената смес трябва да бъде внимателно смесена. Приложението е допустимо само на суха и чиста основа.

Антисептично средство за стени срещу плесени Mixonit GR43 Агент с широк спектър. Това е универсален грунд, който е подходящ за подготовка за по-нататъшно довършване на всякакви основи. Този продукт няма неприятни миризми, поради които може да се използва във вътрешни помещения, има добри характеристики на пропускливост на парите и способността да проникват в обработените повърхности на дълбочина 10 см.

При висока скорост на сушене 4 часа, Mixonit GR43 значително намалява консумацията на лакови материали и надеждно предпазва субстрата от инфекция. Перфектно толерира замръзване, защото може да се използва за третиране на основите извън къщата. За да се защитят стените и тавана, 1-2 слоя от този антисептик са достатъчни.

За да защитите дървената основа, можете да използвате ефективно средство за защита Барамон С30, което е непреодолимо импрегниране. В рамките на 2 дни след нанасянето върху дървесината продуктът изкристализира и след това не измива от повърхността, поради което може да се използва за дървопреработка както в къщата, така и извън нея. Продуктът надеждно защитава дървото не само от гъби и мухъл, но и от насекоми.

Да използваш лекарството Барамон С30 трябва да се разрежда с вода в съотношение 1: 6. При преработка на дървесина в помещенията консумацията на емулсия е 200 ml / m2, навън - 300 ml / m2. След третирането на субстрата, той трябва да бъде защитен от утаяване за 2-3 дни. Използвайте препарата само за обработка на дървесни видове, които могат да бъдат импрегнирани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинагиНие се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинаги
Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.
Налейте върху тапета причината за появата и почистващия агентНалейте върху тапета причината за появата и почистващия агент
Налейте в банята на тавана - отървете се от себе сиНалейте в банята на тавана - отървете се от себе си
Храносмилането в банята на тавана се премахваХраносмилането в банята на тавана се премахва
Оформете на тавана какво да правите, как да се отърветеОформете на тавана какво да правите, как да се отървете
Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
Молив върху пластмасови прозорци и склонове, как да се бият?Молив върху пластмасови прозорци и склонове, как да се бият?
Оптичен ефект срещу дефекти в дизайнаОптичен ефект срещу дефекти в дизайна
» » Типове противогъбични праймери и правила за подбор
© 2021 BggeHat.com