Ние се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинаги

Храносмилането разваля не само украсата на стените и появата на жилища, но също така причинява сериозни увреждания на здравето, дори на онкологични заболявания. Следователно, веднага щом забележите следите му, е необходимо да предприемете незабавни мерки за борба с него. Подходът към този въпрос трябва да е правилен, иначе можете да се отървете от опасната "растителност" в продължение на години. В статията ще ви кажем как и как да премахнете гъбите веднъж завинаги.

Какво причинява появата на гъбичките - първо търсим причината, след което се борим с последствията

За да се отървете от гъбичките, които често се появяват по стените и прозорците, трябва да разберете откъде идват и защо се появяват. Всъщност всичко е много просто - неговите аргументи присъстват във въздуха винаги и навсякъде. Дори в абсолютно чиста стая на кубичен метър въздух се появяват около половин хиляди гъбични спори. Следователно, веднага щом се влеят в благоприятна среда за тях, те незабавно започват да се развиват.

Нека да отбележим, че благоприятната среда за развитието на гъбичките е влажна повърхност и околна температура около 20 градуса. Но това се отнася само до развитието и те могат да оцелеят дори при най-екстремни условия. Ето защо, опитите за замразяване на къщата няма да имат особен ефект.

Ние се отървете от гъбички по стените - как и как да убиват опасните мухъл веднъж завинаги

По този начин причината за появата на гъбички е постоянната влажност в апартамента или в къщата. Ето защо, ако искате да се справите ефективно с него, трябва да осигурите нормално ниво на влажност в помещението. Най-често това е достатъчно, за да се нормализира вентилацията, например с помощта на клапани за захранване. В някои случаи, така че стените вече да не са влажни, те трябва да бъдат изолирани, особено за ъгловите апартаменти. Ако не нормализирате влажността в помещението, мухълът ще се появи отново и отново, след това на едната или другата повърхност, без значение как няма да се биете.

За да предотвратите появата на мухъл по стените в банята, след като сте поели вода или миете, оставете вратата отворена за известно време. Освен това, между крилото на вратата и прага трябва задължително да е широчина на отвора от най-малко 1 см.

За да се борим с гъбички - ние се борят с химията

Всички съществуващи средства срещу мухъл могат да бъдат разделени на два вида:

  • домакинство - проектирано за обработка на довършителни материали и други повърхности, върху които се появява плесен. Обикновено се продава под формата на флакони с пръскачка;
  • професионален - предназначен за повърхностна обработка на стени и тавани преди завършване на работа. Тези средства обикновено се продават в кутии.

Ние се отървете от гъбички по стените - как и как да убиват опасните мухъл веднъж завинаги

Следните състави могат да бъдат класифицирани като домакински:

  • Prosept Fungi;
  • Mellerud;
  • Veltotsid;
  • Fusco Biodome и други.

Домашните съоръжения могат да се разглеждат само като временна мярка, тъй като нямат трайно въздействие. Повечето мухъл се появяват след месец. Ето защо, ако искате да се отървете от гъбички не за известно време, но веднъж завинаги, трябва да използвате професионални съединения. Основната им особеност е, че те са в състояние да проникнат дълбоко в стените и да убият колонията от плесени отвътре. Освен това те са по-токсични и съответно ефективни. Следното може да бъде квалифицирано като професионален персонал:

  • Здрава къща Antisept;
  • Nortex Doctor;
  • Ceresit CT 99 и други.

Ние се отървете от гъбички по стените - как и как да убиват опасните мухъл веднъж завинаги

Трябва да кажа, че можете да направите средство срещу себе си. Достатъчно ефективно решение е направено от следните съставки:

  • оцетен оцет - 50 г;
  • борна киселина - 25 g;
  • водороден пероксид - 50 g;
  • вода - 100 g.

Ако гъбичните колонии все още не са се развили, можете да използвате по-проста формула, която съдържа само две съставки:

  • сода - 1 чаена лъжичка;
  • вода - 1 стъкло.

Народните средства трябва да се разглеждат като алтернатива на домашните антисептици. Разбира се, те не могат да заменят професионалните композиции.

Как да се справяте правилно с колониите - подгответе се да се разделите със старото покритие

Ако не искате да се биете безкрайно с мухъл, трябва да се отървете от него с кардинални методи, а именно - напълно да отстраните старото покритие и, за предпочитане, грубата повърхност. На първо място, това се дължи на факта, че гъбата уврежда довършителни материали, например, не можете да се отървете от петна върху тапета след него. Второ, всички "половинки мерки", както вече казахме, дават само временен ефект.

Ето защо, за да продължим борбата срещу гъбичките, ние следим следния инструмент:

  • шпатула;
  • спрей;
  • перфоратор с приставка за длето;
  • с метална четка.

Ние се отървете от гъбички по стените - как и как да убиват опасните мухъл веднъж завинаги



Започваме с премахването на покритието. Ако тапетът в стаята е поставен, за да ги премахнете, намокрете повърхността на стените с вода с помощта на пръскачка и изчакайте 15 минути, за да може влагата да попие в платното. За да се накисвате винилови тапети, направете предварителна обработка с винтовите покрития с шпатула, нож или друг остър предмет. Възможно е също така да се покрие платното със специални средства за премахване на тапети, които ефективно се справят с всякакви гоблени и лепилни композиции, с които са залепени.

За да избегнете вдишването на мухъл при демонтиране на довършителните материали, не забравяйте да носите респиратор. В противен случай може да получите сериозни заболявания на дихателната система.

Имайте предвид, че премахването на покритието е необходимо не само от стената, която е засегната от гъбичките, но и от останалите повърхности. Ако гъбата все още не се е появила на тапета - това не означава, че тя не се умножава по стената. Следователно, тъй като сте извършили ремонт, направете го качествено, за да не се наложи да се върнете скоро.

След почистване на повърхността от покритието, отстранете мазилката. Защо това е необходимо? Факт е, че гъбичните колонии могат да растат в стената до голяма дълбочина. Ето защо, премахването на мазилката значително увеличава шансовете за преодоляване веднъж завинаги.

Ние се отървете от гъбички по стените - как и как да убиват опасните мухъл веднъж завинаги

За да свалим мазилката, ние се изравняваме с перфоратор със специална дюза. Ако нямате puncher, използваме длето и чук. След това почистваме повърхността с метална четка. Ако нямате възможност да отстраните мазилката и да извършите големи ремонти с грубо покритие, премахнете най-малко видимите засегнати области. В допълнение, лекувайте всички стени с метална четка. Можете да ускорите работата с българин, като поставите върху него кръгла четка.

Преди да продължите с премахването на финиша, препоръчително е повърхността да се обработва с домашни или народни средства, които ще убият видимите колонии. Това е необходимо, за да се гарантира, че по време на работа няма спорадични спорове и не заразяват нови обекти. Също така, битовите продукти трябва да се използват в случай, че не можете да предприемете ремонт веднага след откриването на гъбичките.

Ако стените в къщата са мокри, не забравяйте да ги изсушите. За да направите това, можете да включите стайните нагреватели или да използвате сешоар за сградата. След подготовката на стените, ние продължаваме да работим с антисептично импрегниране. Моля, обърнете внимание, че всички професионални инструменти са много токсични. Ето защо, по време на обработката на повърхности в къщата, никой друг не трябва да бъде до вас. Когато започнете работа, не забравяйте да носите лични предпазни средства - чаши и респиратор.

Ние се отървете от гъбички по стените - как и как да убиват опасните мухъл веднъж завинаги

Агентът се нанася върху повърхността с помощта на подходящ инструмент, който се предлага на ръка - с пръскачка, четка или валяк. Основното е да се обработват всички области, без да липсват. Ето защо за труднодостъпни места използваме малка четка. След като нанесете първия слой, оставете го да изсъхне за три часа при температура от 20 градуса. След това повторете процедурата. След пет часа можем да започнем да завършим стаята.

Трябва да кажа, че ако матрицата се появи върху такива материали, като например пластмасови панели или плочки, не е необходимо да ги изхвърляте. Просто третирайте покритията с анти-мухъл и след 30-40 минути изплакнете с обилно количество вода. След това те могат да бъдат използвани безопасно отново.

Няколко думи за превенцията - не нарушавайте технологията на ремонта

Както вече знаете, основната причина за появата на гъбички е висока влажност. Съответно основната превантивна мярка е да се поддържа нивото на влажност в допустимите стойности. Но това, разбира се, не е единствената мярка, която предотвратява появата на мухъл. Факт е, че е невъзможно да се осигури пълна липса на влага - понякога ние измиваме, готвим или извършваме мокро почистване. Ето защо, по време на фазата на ремонт, е необходимо стените и таваните да се третират с грунд.

Ние се отървете от гъбички по стените - как и как да убиват опасните мухъл веднъж завинаги

Начинаещите често пренебрегват тази мярка и след като всички грундове изпълняват няколко много важни функции:

  • Подобрява адхезията между материалите, което води до повишена устойчивост на покритията;
  • укрепва основата, прониква в порите и ги залепва. Това също така увеличава живота на материалите;
  • намалява потреблението на течни покрития - образува филм на повърхността, в резултат на което практически не се абсорбира;
  • имат антисептичен ефект - поради това свойство, гъбата не се "залепва" върху обработените повърхности.

Има ситуации, когато самият апартамент е влажен, например, се намира на приземния етаж, докато подземните води са близки. В този случай не трябва да се разчита на един праймер. Добро решение в този случай е измазването на стени и тавани с варовикова смес. Мухъл не толерира вар, така че можете да сте сигурни, че гъбичките по тези стени няма да покълнат. Единственото нещо, което може да изглежда повърхностно, т.е. само на покритието, но можете да се борите с домашни или народни средства.

Това е цялата информация за това как самостоятелно да победят плесента по стените. Вземете тази процедура отговорно, защото засяга вашето здраве и вашите близки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.
Налейте върху тапета причината за появата и почистващия агентНалейте върху тапета причината за появата и почистващия агент
Типове противогъбични праймери и правила за подборТипове противогъбични праймери и правила за подбор
Налейте в банята на тавана - отървете се от себе сиНалейте в банята на тавана - отървете се от себе си
Отстраняване на мухъл и гъбички в банята отидете в магазина или намерите на рафта?Отстраняване на мухъл и гъбички в банята отидете в магазина или намерите на рафта?
Дали окачен таван е вредно за човешкото здраве?Дали окачен таван е вредно за човешкото здраве?
Храносмилането в банята на тавана се премахваХраносмилането в банята на тавана се премахва
Оформете на тавана какво да правите, как да се отърветеОформете на тавана какво да правите, как да се отървете
Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
» » Ние се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинаги
© 2021 BggeHat.com