Храносмилането в банята на тавана се премахва



Често собствениците на имоти са изправени пред труден проблем: на тавана в стаята се появи гъбичка. Необходимо е да се борим с него, тъй като не само оказва негативно влияние върху външния вид на помещението, но също така е вредно за здравето.

гъбички на тавана

Причини за гъбички

Мухъл плесени (виж също: Налейте в банята на тавана - отървете се от себе си), Който живее на минерални основи - колония от едноклетъчни организми, които се размножават чрез спори, които са почти навсякъде, така че ако на повърхността в продължение на известно време е влажна, бактериите започват да растат и да се размножават. Храната за тях е мазилка, тухла, бетон. Също така, причината за появата на гъбичките може да бъде повишена влажност на въздуха. Как да разгледаме колониите на паразита, показани на снимката.

Как да премахнете гъбички от тавана
По този начин, гъбата в банята на тавана се появява поради висока влажност, обаче, това се отнася за други стаи. Причините за увеличаване на влажния въздух могат да бъдат проблеми с канализацията, наводняване на съседи, образуване на кондензат, нефункционираща вентилация, замръзване на стени.
Шекът от стоманени тръби в припокриването се изтънява с времето и на това място се появява влага. Открийте това само при премахване на повдигача. Понякога се случва гърлото на тръбата да се удря с няколко сантиметра, а връзката в припокриването да не е херметично запечатана. В резултат канализацията започва да тече и периодично, тъй като горната тръба все още остава над долната част на шийката. Утечка се получава само когато тръбата е запушена от отводнителни тръби, идващи от няколко апартамента.
Понякога тя не работи вентилационна таванна скара. За да го проверите за ефективност, донесете изгарящ мач на вентилационния канал - светлината трябва да изгасне или поне да се огъне върху решетката. Ако това не стане, препоръчваме да инсталирате вентилатор за отвеждане на изгорелите газове, но това ще помогне само, когато вентилационният вал не бъде демонтиран от хора, живеещи в квартала и не е запушен.
Понякога съседите често хвърлят вода на пода или в пропаст близо до стените и хидроизолация припокриване е счупен, а след това да поддържа постоянна влажност, и в такава ситуация може да възникне и гъбички на тавана на банята.
Хъб може да се появи и поради кондензация - стоманена тръба за студена вода събира влага върху себе си, която след това се оттича към пода и пада в пода. Понякога проблемът възниква и от замръзването на стените, когато помещението е слабо нагрято или няма достатъчно топлоизолация. В резултат на това се образува влага директно върху повърхността на стената и близката част на тавана.

Увреждане от гъбички

Не забравяйте да помислите как да премахнете гъбичките от тавана, ако възникне такъв проблем. На първо място, повърхността изглежда нерадостна: черни петна едва ли могат да се смятат за украшение на жилище. В допълнение, в процеса на живот, гъбичките отделят токсични вещества, разпространява спори. В същото време се причинява голяма вреда на човешкото здраве, особено на деца и възрастни с респираторни заболявания.
Хапчетата в банята на тавана причиняват такива заболявания като: бронхит, пневмония, алергии, бронхиална астма, дерматит, екзема. Ето защо, веднага щом къщата има черни петна по стените и тавана, те трябва да се бият.
Наред с други неща, лечението за гъбичките на тавана също трябва да се използва, тъй като гипсът и бетонът са храна за тези микроорганизми. В резултат на това - те са повредени - съществува опасност от колапс на тавана. Довършителните материали бързо се разрушават, така че ще трябва да направите ремонт за кратко време. Какво може да доведе гъбички, можете да видите на снимката. По-добре е да не се забавяте до момента, в който в цялата стая ще е необходимо да направите големи ремонти - малка колония от гъбички ще бъде много по-лесно и по-евтино да се унищожи.

Предотвратяване появата на гъбички

Много по-лесно е да се направи профилактика, отколкото да се бориш с умножаващ се паразит след това. За да направите това, ви е необходимо специално решение за гъбичките на тавана - антисептичен грунд. Поради подобно третиране в близко бъдеще не може да се притеснявате за увреждането на помещенията с микроорганизми. Нанесете го в процеса на ремонт, под мазилката, върху основата на припокриването. Гледайте видеоклипа за премахването на гъбичките в апартамента:
За да не се разгадават как да се отстрани гъбата под опъната тавана, по-добре е да се обработва груб таван преди инсталирането на структурата (прочетете: "Stretch таван в банята - надежден и практичен") Препоръчително е да направите това дори когато стаята е суха.След монтирането на окачения или опънат таван, няма да е лесно да стигнете до пода.

Храносмилане на тавана: как да се отървете

Ако микроорганизмите вече са напуснали, възниква проблемът как да се премахне гъбичките на тавана. Много по-трудно е да се отървем от нея, отколкото да предотвратим появата й. За да направите това, имайте много да опитате. Замърсяването и мазилката от засегнатите от гъби места се почистват напълно. След приключване на работата, остават само плочите. За по-лесно отстраняване на старата мазилка и намаляване на количеството прах, таванът се навлажнява с вода от пръскачката и се оставя да се накисва влага в продължение на няколко часа. От частта на повърхността, която не е била засегната от микроорганизми, ще бъде достатъчно да се отстрани само мазилката, която пада.
След това използвайте лекарството за гъбичките на тавана - антисептичен грунд. Направете го по-добре с четка, а не с ролка - това ще ви позволи да се справите дори и с най-малките пукнатини и неравности. След това нанесете проникващ грунд, който укрепва повърхността на тавана и подобрява адхезията към замазката. Обработка на цялата повърхност.

отколкото да обработи таван от гъбички
Вдлъбнатините и дупките са изпълнени с акрилова мазилка. По-често се използва широка шпатула, която улеснява равномерната повърхност. Уверете се, че използвате шлайфмашина и отново заземете залепените зони. След това покритието може да бъде боядисано, залепено тапет и др. Как се прави това, показано във видеоклипа. Повечето от тези произведения са пропуснати, ако напрежението или фалшиви тавани в банята. Основното нещо е да се премахне слой от гипс, повреден от гъбички, и да се проведе цялостна обработка с антисептик.

гъбички на тавана
Ако няма начин да направите цялостен ремонт, все още трябва да се отървете от вредителя. Що се отнася до бързото премахване на гъбичките от тавана, това може да стане по познатите начини - белота. Този състав внимателно импрегнира тавана. Разбира се, струва си да обърнете внимание на собствената си безопасност, защита на кожата и очите, което е особено важно при работа с припокриване. Белотата е отличен антисептик и убива гъбичките без да напуска развод. Но това не помага да се отървем от паразита завинаги, защото белотата не може да проникне дълбоко в бетона, за да убие патогена напълно.
Не е достатъчно да изберете какво да третирате тавана от гъбичките и да вършите необходимата работа. Необходимо е също да се премахне причината за появата на вредни микроорганизми. За да направите това, внимателно проверете състоянието на тръби в банята, ако е необходимо, затопляне на стените, прозорци, създаване на добра вентилация, лечение на стаята със специални антисептични средства. Ако не премахнете причините за появата на колонии от паразити, след известно време отново "украсяват" стените и тавана.

таван в банята без гъбички
Трудно е да се бориш с гъбички за дълго време, но е необходимо, преди всичко, за собственото си здраве. Невъзможно е да се позволи на паразита да завладее големи пространства - затова ще бъде още по-трудно напълно да се отървем от него. Колкото по-рано започва битката с него, толкова по-скоро неприятните тъмни петна няма да останат в жилището. Прочетете също: "Хапче в банята: как да се отървем веднъж завинаги".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинагиНие се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинаги
Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.
Налейте върху тапета причината за появата и почистващия агентНалейте върху тапета причината за появата и почистващия агент
Налейте в банята на тавана - отървете се от себе сиНалейте в банята на тавана - отървете се от себе си
Отстраняване на мухъл и гъбички в банята отидете в магазина или намерите на рафта?Отстраняване на мухъл и гъбички в банята отидете в магазина или намерите на рафта?
Вентилация в парната баняВентилация в парната баня
Защо пластмасови прозорци пот?Защо пластмасови прозорци пот?
Оформете на тавана какво да правите, как да се отърветеОформете на тавана какво да правите, как да се отървете
Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
» » Храносмилането в банята на тавана се премахва
© 2021 BggeHat.com