Как да премахнете плочката от върховете на тавана



Преди да продължите с дизайна на стаята, основното нещо, което трябва да направите, е да почистите стените и таванските повърхности от старото покривно покритие. Когато плочките по стените не са до тавана, премахването им няма да бъде проблем. Ясна ситуация с тапета -
трябва да ги отстраните и да измиете всичко останало от лепилото, но как да премахнете плочката от тавана е известно на няколко.
как да обере плочки от тавана
Що се отнася до инсталирането на EPS плочи за таван с помощта на специално лепило състав, те се държат здраво и сигурно и да го откъсне от повърхността на ръцете не е възможно. Материалът ще се разпадне и почистването на тавана ще отнеме доста време. Има ли лесен начин да разкъсате плочката бързо от тавана?

Премахване на стари плочки

Оказва се, че е възможно този механизъм да се отстрани с механично действие, за който преди изваждането на плочката от тавана е необходимо да се подготвят следните инструменти и устройства:
  • твърда метална шпатула или длето с чук;
  • Стълба или друго устройство, с което можете да стигнете до повърхността на тавана;
  • противогъбичен разтвор за лечение на тавана.
Започнете да стреля на плочките от ъгъла на стаята. С помощта на шпатула, е необходимо да се вдигне на ръба и podkovyrnut. Е, ако плочката може да бъде лесно, в противен случай, когато материалът е разделен на парчета, можете да използвате чук с длето, те не се огъват, така че да ги използвате, за да завършите работата на почистване на база фондацията получи по-бързо.
пукнатини на тавана между плочите
Ако преплитащите шевове са прекалено плътно фиксирани, сондажът или перфораторът за ударни инструменти ще ви помогнат да отделите съседните елементи. С помощта на тези инструменти се пробиват няколко дупки и съединените пластини лесно се изключват. Използване на тренировка или удар могат също да бъдат демонтирани таван декоративни первази, чиято основна цел се състои в покриване на разликата между стената и структурата на тавана. Тези места трябва да са в идеално състояние, но при премахването на старото покритие те често генерират видими дефекти под формата на чипове и неравности.
След отстраняването на старите плочки, те започват да подготвят повърхността на тавана за новото покритие с довършителни материали.
Как да подготвим тавана за ново покритие, подробностите за видеото:

Подготовка на тавана за ново покритие

Преди да актуализирате тавана от плочките, все още трябва да го почистите от остатъците от лепилото и малки парчета от довършителни материали (по-подробно:Как да актуализирате тавана на тавана"). За това, повърхността се навлажнява с вода и с помощта на шпатула. За да се ускори процесът може да се използва мелница и смилане колело. В техните средства за безопасност използване приложение, по-специално респиратор и очила, тъй като едновременно с лепило остатъци слой на прах, разположена във въздуха. По същия начин се отстранява или слоеве от стари мазилка кал.
Как да премахнете плочката от върховете на тавана
Понякога след отстраняването на плочките се откриват пукнатини на тавана между плочите, често минават през цялата повърхност. Те трябва да бъдат елиминирани (за подробности: "Как да премахнете пукнатини по тавана: полезни препоръки"). Преди да приложите нов удар, основен фундамент да се лекува с противогъбични съединения. Фактът, че за добре плочки плътно допринася за разпространението на гъбата под него. Когато тя се отстранява, на някои места има следи от вредни микроорганизми, които трябва да бъдат разгледани.
На последния етап от подготовката повърхността на тавана е шлайфана с шкурка, постигайки идеалната гладкост, като например на снимката, без която е невъзможно да се боядисва.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепим таванните плочки правилно примериКак да лепим таванните плочки правилно примери
Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
Как да премахнете плочките?Как да премахнете плочките?
Изберете най-доброто лепило за плочки на таванаИзберете най-доброто лепило за плочки на тавана
Как да лепене тапет на тавана описание на процесаКак да лепене тапет на тавана описание на процеса
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
Как да лепим багетите на таванаКак да лепим багетите на тавана
Баня за баняБаня за баня
» » Как да премахнете плочката от върховете на тавана
© 2021 BggeHat.com