Изберете най-доброто лепило за плочки на тавана



Като материал за декорация, плочките на тавана са намерили широко приложение сред домашните потребители поради неговия достоен вид (примери могат да се видят на снимката). За да се осигури надеждната и трайна връзка с повърхността на припокриването, е необходимо висококачествено лепило.
лепилен титан за тавани

Изисквания за лепилни съединения

Определяйки кое лепило да се слепи керемидата, трябва да се помни, че основните изисквания, на които трябва да отговарят, са:
  • добри адхезионни свойства;
  • безопасност за здравето;
  • отсъствието на разтворители в състава му.
След лепилото се вцепени, шева между съседните елементи не се очаква голям товар, защото плочката на тавана като стиропор, стиропор и има незначително тегло (вж. Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни). Съвместната връзка също е малка. Тъй като залепването на листовете често се извършва върху не толкова плоска повърхност на тавана, съставът на лепилото трябва да го задържи незабавно, като заобикаля стадия на дълъг фиксация.
най-доброто лепило за таванни плочи
Така че, когато избирате кое лепило лепене на плочките на тавана, нейното свойство като висока степен на вискозитет и достатъчно силно прилепване към повърхността със сигурност са взети под внимание. Освен това е желателно да се избере универсално лепило, тъй като е необходимо да се лепи различни повърхности. Необходимо е крайният материал да се залепва незабавно и здраво.

Универсално лепило

Ясно е, че няма проблеми при закупуването на лепило за тавани - най-важното е да имате нужната сума пари и желанието да направите ремонт. Асортиментът от лепилни композиции в магазините Ви позволява да закупите качествени продукти. Лепила за полистиролни плочи дават възможност да се определи абсолютно всякаква повърхност - бетон, тухли, шперплат или с гипсова мазилка върху поцинкована стомана и така нататък.
Във всеки магазин, който продава строителни материали, можете да намерите универсални съединения:
  • Eltitans. В резултат на използването му се образува еластичен шев между листовете за плочки. Благодарение на използването на този лепило, полистирената пяна е добре задържана върху дърво, мазилка и най-вече бетон. Отнася се до средната ценова категория. Съществуващият недостатък - дълъг изсъхва.
  • Титан. Най-често се среща в търговската мрежа. Има вискозна структура, с изключение на пластмасови лепило метал и стъкло. Бързо изсушава, следователно, изисква по-малко сила и време. Лепило Titanium за плочки на тавана на цена, подобна на тази на Eltitansu-

Момент на залепване за таванни плочи
  • майстор. Съставът е подобен на Титан, но има редица значителни недостатъци. Най критика е груб, лош мирис, което продължава дълго време, така че, когато се работи с него в стаята трябва да се осигури по-голяма вентилация. В допълнение, тя изсъхва от дълго време. Едно безспорно предимство е неговата евтиност;
  • път. Той смята, че е скъп, но висококачествен. Лепило Моментът за плочките на тавана има няколко предимства: бързо притиска повърхността на плочката към тавана. Но има и недостатъци: има нужда от повече и за работа е необходимо да се закупи допълнително устройство за прилагане под формата на пистолет.
В допълнение към горепосочените универсални състави за лепило е възможно да се закупи марков продукт на марките: Dragon, Power, Anserglob и др. Разликите между тях по отношение на характеристиките и разходите са минимални.

Течни нокти

Добре доказани течни нокти, които позволяват лепене на плочките на тавана върху неравна повърхност със значителни дефекти (подобна статия: Как да лепи керемида на тавана: примери за залепване). Купувайки ги, трябва да обърнете внимание на факта, че съставът не е разтворител, защото деформира и корозира пластмасите. По-добре е да се даде предимство на течни нокти с бял цвят, особено ако плочката е направена от тънък материал - в този случай, шевовете могат да бъдат осветени.
течни нокти за таванни плочки
Предимствата на използването на течни нокти за таванни плочки са описани във видеото:

Лепило от поливинилацетат

Този тип лепило включва PVA, Bustilat и други подобни състави. Те нямат неприятна миризма, но те се отличават с повишена консумация на лепило за таван плочки в сравнение с, например, титан или течни нокти, тъй като те имат по-нисък вискозитет. Друга отрицателна точка - PVA за дълго време изсъхва.

Акрилна замазка

Някои експерти предпочитат да не използва лепило пяна таван, плочи, а крайната акрил замазка, която се придържа и към всякакъв вид повърхност и различно гъста консистенция (прочетете също: "Таван от керемиди от пяна пластмаса"). Сред предимствата трябва да се отбележи, че дори и при инсталиране на плочки тънка структура няма да се вижда също акрилно покритие позволява да се обхване по шевовете, съществуващи между плочките и стената и фугите между съседни листове (прочетете .: Таван безшевни плочки: лепило себе си).

Характеристики на приложение на глутиновите формулировки

Резултатът от работата до голяма степен не зависи от факта, че се използва най-доброто лепило за плочки на тавана, но при спазване на технологичния процес. Експертите настояват, че преди да се постави плочката, е необходимо да се отстранят лющеща мазилка и стари варовици. Желателно е да се почисти основата припокриване на много бетон основа. Ако не искате да се отървете от многогодишната вар, можете да третирате повърхността на тавана с полимерен грунд с проникващ ефект (прочетете също: "Как да лепирам тавана на тавана върху вароса").
консумация на лепило за тавани
Ако се използват титанови или подобни съединения, плочката се притиска към тавана, след това се отстранява и след около половин минута - още една минута, притиснат към тавана, но вече накрая. Благодарение на тази лесна манипулация лепилото става по-дебело и също малко изсъхва и материалът на финала ще бъде по-силен (вижте също:Как да лепене пяна на тавана: стъпка по стъпка инструкция").
Полистироловите керемиди не се залепват чрез прилагане на лепилен състав с индивидуални удари, както обикновено - той трябва да се използва навсякъде около периметъра. Завършването е най-добре да започнем от ъгъла, при който входът в стаята пада. На това място ще бъде особено видимо наличието на отклонения от паралелните стени. Ако неправилно оформената стая е по-добре да се изпълни диагонално, започвайки от центъра, който обикновено се използва за полилей, визуално се получава отличен резултат.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки за таван от полистирол е проста и евтинаПлочки за таван от полистирол е проста и евтина
Монтаж на елементи за таванен плотМонтаж на елементи за таванен плот
ПВЦ плоча за таванен самосглобяванеПВЦ плоча за таванен самосглобяване
Таванни панели от пяна - характерниТаванни панели от пяна - характерни
Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълниТавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
Как да лепило плочки на тавана примери за залепванеКак да лепило плочки на тавана примери за залепване
Как да премахнете плочките?Как да премахнете плочките?
Как да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтажКак да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтаж
Как да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимстваКак да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимства
Как да изберем лепило за таванни первазиКак да изберем лепило за таванни первази
» » Изберете най-доброто лепило за плочки на тавана
© 2021 BggeHat.com