ПВЦ плоча за таванен самосглобяване



Има много различни начини за завършване на тавана, от традиционното замазка до монтажа на кърпи за опъване. Един от най-практичните материали е PVC плочки за тавана, което осигурява изобилие от възможности за декорация. Използвайте това покритие може да бъде за всички помещения. Често от устата на господарите можете да чуете друго име за тази технология - лепилни плочки. Това напълно отразява начина, по който се монтира. Често PVC плочки за тавана е квадрат, но в продажба можете да намерите правоъгълни модели и безшевни плочки таван.
ПВЦ тавани дъски
На пазара се предлага широка гама от подобни продукти, които се предлагат в различни цветове.
Независимо от размера на плочките за тавани, то не претегля прекалено много монтаж на таванни плочи не се различава в сложността. Завършването на цялата процедура по инсталирането е изцяло в правомощията на един човек.

Как да изберем таван плочки?

Както вече споменахме по-горе, плочките се предлагат в широк диапазон. Изборът на цвета зависи изцяло от вашите предпочитания и стил на декориране на стаята. Но какво си струва да се обърне специално внимание при закупуване на плочки, така че това е заради качеството му.
окачен таван от PVC
Как да го проверите? Качествените плочки имат правилните размери. Всеки елемент в партидата има равни страни и идентични размери. Ъгловете на елементите трябва да са прави, кръговете или задръстванията са недопустими. Краищата на плочките трябва да бъдат гладки, без да се разпадат или да се повреждат други.
Ако има картина върху плочката, трябва да е ясно, тонът на оцветяване не трябва да се променя за цялата партида.

Подготовка на материали

След като сте избрали вида на плочките, можете да изчислите колко материал имате нужда. За да направите това, изтеглете от зоната на стаята и размера на плочката, която сте избрали. Например, може да извършва ремонти в район на 5 * 4 m зала, както и плочката, която искате да купите, е с размерите на 50 * 50 см. По този начин, за да покрие тавана на PVC е нужно да се настанят 10 реда от 8 плочки, общо 80 елемента ,
PVC профил таван
Ако размерите на помещението или размерите на плочките не позволяват използването на цял брой елементи, те ще трябва да бъдат нарязани. Така например, ако разстоянието е по-малко от половината от ширината на плочката, тогава един елемент след триене ще бъде използван за затваряне на двата пропуски.
Също така имайте предвид, че в процеса на транспортиране или работа, редица плочки могат да се влошат. Ето защо трябва да имате запас от материал, равен на 10-15 от общия брой плочки.

Избор на лепило

PVC плочката за тавана е фиксирана към основата с лепило. Към днешна дата има голям избор от лепила.

Лепило на водна основа

Най-екологично чистите средства, тъй като включват само естествени съставки. Но отрицателните аспекти на използването на такова лепило включват вероятността за развитие на микроорганизми. Следователно бактерициди се добавят към такива вещества. Освен това лепилото на водна основа изсъхва достатъчно дълго.
PVC таван

Адхезивно лепило

Полимерното вещество в състава на лепилото има свойството да се изпарява бързо. Поради това залепването е много по-бързо.

Лепило с горещо топене

Съставът на такива лепила не включва вода или разтворители, тъй като те се състоят от термопластични полимери.

Лепило на основата на смоли (силикон, акрилат и др.)

Такива състави бързо изсъхват, затова е необходимо веществото да се приготви на малки порции, достатъчни за залепване.
плочки pvc за таван характер
За залепване на PVC панели за тавана могат да се използват следните съединения:
  • Универсално лепило. Такива състави позволяват залепване на плочките дори на места, където е трудно да се осигури близко прилепване на двете повърхности. При избора на универсално лепило обърнете внимание на ограниченията за употреба. Не всички формулировки са разрешени за вътрешна употреба.
  • Течни нокти. Свързването на плочката с тавана е издръжливо. Лепилото се нанася в малки капчици на известно разстояние един от друг. Това позволява да се фиксира голям брой плочи при сравнително ниски разходи за лепилото.
  • Композиции, специално проектирани за монтиране на таванни плочи. Тази опция е най-оптималната.

PVC подови плочки - монтаж

Лепило облицовка PVC на тавана е много проста, но трябва да разгледа някои от нюансите на този вид работа.

Подготовка на тавана

Таванът трябва да се почисти от предишното покритие. Тя също трябва да бъде подравнена. Незначителни разлики в нивото на тавана (до 2 мм) са напълно допустими и могат да бъдат игнорирани.
ПВЦ панели за таван
Преди залепването, таванът е грундиран. Това ще увеличи адхезията на повърхността, което оказва положително влияние върху здравината на свързването на плочката с тавана.
Но къде да поставите електрическата инсталация? Ето няколко опции:
  1. В подготвителния етап се извършва плочата на плочите. В каналите се поставиха скрити кабели.
  2. Ако в центъра на стаята ще има полилей, тогава плочката е залепена от тази точка. В този случай окабеляването се намира в пролуката между плочките. В този случай, на мястото на контакт на 4 плочки, ще трябва да направите малка разфасовка от ъглите, която е затворена с чаша полилей.
Когато извършвате всички електрически работи, не забравяйте да изключите захранването в къщата. Също така, препоръчваме предварително да определите разположението на лампите в стаята. За удобство на ориентацията можете да изготвите на хартия проста схема, която ще покаже поставянето на PVC плоскости и точката на монтаж на осветителни устройства.

Монтиране на тавани от центъра на стаята

Има много опции за поставяне на PVC профил на тавана, най-често започва да се поставя от центъра на стаята. Тази опция е особено важна в случая на централен полилей. Ако просто планирате да инсталирате такова осветително устройство, то на диагоналите на стаята трябва да издърпате нишките. В получената точка на пресичане направете бележка. Първите 4 плочки са залепени, така че ъглите им да се сближат в посочената точка. След това плочите просто се залепват към маркираните диагонали възможно най-близо един до друг.
Ако стаята е правоъгълна и полилеят не е поставен в центъра, тогава в този случай ще трябва да действате по различен начин. Първо, нарисувайте две перпендикулярни линии през точката, където ще бъде инсталиран полилей. Тези линии трябва да са успоредни на стените. Чрез правилните ъгли нарисувайте бисекторите, т.е. ги разделете на две. Сега лепене на плочки по начин, подобен на предишния метод, но не е необходимо да се движите диагонално, но по линиите bisectrix.
PVC плоча за таван устройство
Но има ситуации, при които залепването на плочки от PVC от центъра на стаята просто не е практично. Така например, ако помещенията имат малка площ, тогава възможно залепване от центъра ще доведе до голямо количество отпадъци. В такива случаи залепването започва с връзката на тавана и стената срещу входа.
И какво да се направи, ако при поставяне по стените се появяват малки разстояния? Ако тяхната ширина не надвишава 15 мм, тогава тези слотове лесно могат да бъдат покрити с таван, ограден около периметъра на помещението. Големите пролуки са покрити с ленти от PVC плоскости с необходимия размер.
Монтаж на таванни плочи, подробности за видеото:

Създаване на двуцветни покрития

Тавани от PVC плочки могат да бъдат декорирани по различни начини. Някой ще има достатъчно и монотонен таван, но някой няма да спре там. Таванът от PVC панели в комбинация от два различни цвята ще изглежда достатъчно оригинален.
След като са установили центъра на стаята и вземете подходяща маркировка на диагоналите, можете да започнете лепене плочки шах, докато се редуват между двата цвята. Но бъдете внимателни, краищата на плочките трябва да бъдат строго успоредни на стените.

Стикери "змия"

В този случай маркирането е подобно на предишния тип. Плочките също лепи от центъра. Тази опция ще изглежда по-печеливша в стаи с почти квадратна форма.
как да направите фалшив таван от PVC
Както виждате, завършването на тавана с PVC плочки е евтино, но в същото време много ефективни начини за обновяване на интериора и придават на помещението естетически обжалване. Ако възнамерявате да извършвате висококачествени ремонти с минимални разходи, самостоятелното сглобяване на PVC тавана ще бъде едно от най-добрите решения. В същото време, поради малката тежест на всеки елемент, цялата работа може да се извърши без използването на специални инструменти и без участието на външна помощ.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван безшевни плочки лепене себе сиТаван безшевни плочки лепене себе си
Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълниТавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
Видове елементи за избор на таванитеВидове елементи за избор на таваните
Изберете най-доброто лепило за плочки на таванаИзберете най-доброто лепило за плочки на тавана
Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
» » ПВЦ плоча за таванен самосглобяване
© 2021 BggeHat.com