Как да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтаж

Често с цел актуализиране на тавана се използват листови блокове, специално проектирани за тази цел. Те са изработени от експандиран полистирол или полистирен, така че не изискват закупуването на специална лепилна смес за залепване. Ако правилно направите инсталирането на материала, ще можете не само да скриете всички дефекти и неравности на тавана, но и да осигурите доста привлекателна повърхност.

Предварителни притеснения - изберете плочки и лепило

От качеството на таванското покритие зависи равномерността на докингването на плочите и красотата на орнамента, който се формира в резултат на тяхното инсталиране. Ето защо трябва да изберете крайния материал, като вземете предвид следните подробности:

  • Правилни геометрични параметри - всички страни на продукта трябва да бъдат гладки, без вдлъбнатини и други дефекти, разположени под ъгъл 900 °.
  • Структурата на блоковете на тавана е силна, материалът не трябва да се разпада и да се разпада в ръцете. Повърхността на качествените продукти се характеризира с ясен модел и правилно облекчение.
  • Сертификат за качество - всички продукти, включително материали за довършителни работи, трябва да имат документ, потвърждаващ безопасността на околната среда.
Плочките трябва да имат правилните геометрични параметри

Плочките трябва да имат правилните геометрични параметри

Особено важно е да не се пренебрегва последната точка, ако се планира завършване на таваните в едно жилище. Преди залепването на таванните плочи, облицовъчните продукти се оставят за 24 часа в ремонтираната стая, за да се адаптира структурата на материала към температура и влажност. след стикери плочки вече няма да променя размера си.

Що се отнася до лепилото, трябва да се подхожда към него, като се имат предвид условията, при които лепилото се втвърдява:

  1. 1. Плочи от пенополистирол и пяна от полистирол са леки, което означава, че няма по-голям натиск върху адхезивните шевове по време на процеса на втвърдяване.
  2. 2. Тъй като става въпрос за довършване на тавана, е необходим фиксатор, който ще може да задържи покритието веднага след залепването му. Следователно лепилото трябва да има високо ниво на адхезия и необходимата степен на вискозитет.
  3. 3. Но най-важното - трябва да вземете под внимание основата за това какво ще се направи залепване на плочки. В крайна сметка носещата повърхност може да бъде бетон, дървена или измазана.
За монтаж е по-добре да изберете универсално лепило

За монтаж е по-добре да изберете универсално лепило

Въз основа на горните точки, можем да заключим: лепило е по-добре да се купи универсална. Една добра репутация за себе си спечели такива универсални полимерни композиции като Момент, Титан и Учител. Компонентите на такъв продукт са полимерни компоненти, които допринасят за увеличаване на неговите адхезионни свойства. Преди да залепите плочки на тавана достатъчно е да нанесете вискозна течност с диагонални линии върху основата или върху облицовката. Така че има още един плюс - няма да е необходимо много лепило за лепене на блоковете от пяна.

Подготовка на тавана - фокус върху състоянието на повърхността

Таванните плочки не започват без предварителна работа. Основата, върху която ще се поставят листовете, трябва да е суха и чиста. Ето защо, без да се провали, таванът е освободен от старото покритие. Ако това е тапет, те са напълно премахнати. Ако измиете, след това с помощта на шпатула или твърда четка, почистете местата с очевидни деламинации. След това цялата повърхност е грундирана.



Таванът трябва да бъде изравнен с шпакловка, ако има забележими разлики, пукнатини и други дефекти.

Често се опитва да се залепи керемидата към тавана, изработена от ПДЧ или шперплат. Замислената успешна реализация се получава само от тези, които предварително обработиха дървесината с грунд, съдържащ абразиви. Като правило основата осигурява по-добро захващане на материалите.

Опции за монтаж на плочки - от центъра, ъгъл и диагонал

Правилно залепените плочки на тавана могат да осигурят визуална лекота в горната част на стаята. Най-често срещаната технология за покриване на тавана включва инсталирането на блокове от експандиран полистирол от мястото на полилея. Може да се каже - от центъра, но след всичко осветлението не винаги е разположено точно в средата.

Най-често стилът започва от мястото на полилея

Най-често стилът започва от мястото на полилея

В този случай са приложими три варианта за залепване на плочките:

  1. 1. Извадете полилея, направете дупка под телта в центъра на пластмасовата керемида, след което го залепете. Всички следващи блокове се поставят от първата плочка по такъв начин, че те плътно се притискат един към друг. Ако плочките с шаблон са залепени, тогава е възможно да се постигне равномерност на украсата чрез подреждане на блоковете, така че страните на всеки продукт да са успоредни на стените.
  2. 2. Около жицата на полилея са залепени четири листа декорация. Работата се извършва така, че ъглите на четирите плочки да се докоснат до зоната за излизане на проводника. Преди да лепирате материала, с помощта на духовен нож е необходимо да отрежете внимателно ъглите, телта да се побере в образувания отвор. Ако резетата са извити, това е добре, стъклото от осветителното устройство ще скрие този дефект.
  3. 3. Ако полилей на тавана има магистърска или не сте сигурни, че тя се намира точно в средата, а след това се определят централната точка на самолета, можете да използвате две направления, които се простираха от ъглите на стаята по диагонал, място на пресичане се смята за центъра. От откритата точка, перпендикулярна на стените, ние правим прави линии, като по този начин е възможно да се опрости изборът на посоката на залепване на блокове.

Залепването на плочки от ъгъл се прилага само когато таванът се облагородява в тясна и асиметрична стая. Работата започва от ъгъла, който е много забележим на входа на стаята. В големите стаи ще бъде по-добре да изглеждате лепени диагонално. В този случай работата се извършва съгласно принципа, описан в параграф 3. Но първият лист на плочката е залепен така, че ъглите му да лежат върху изчертаните линии. Следващите листове се залепват по линиите в посока от центъра към стените. На следващия етап плочките се запълват с кухини, близо до стените, се използват парчета от желаните форми и размери.

Във всеки случай, лепилото се прилага алтернативно към краищата и центъра на всяка плочка, след което се притиска здраво към основата. Пролуките, образувани между ставите, се маскират с акрилен уплътнител. Завършете подреждането на тавана, като монтирате фринг, който е направен от същия материал като таванната плочка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Безшевен избор на материала на таваните и процеса на инсталиранеБезшевен избор на материала на таваните и процеса на инсталиране
Как да лепим таванните плочки правилно примериКак да лепим таванните плочки правилно примери
Таванни панели от пяна - характерниТаванни панели от пяна - характерни
Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълниТавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
Видове елементи за избор на таванитеВидове елементи за избор на таваните
Как да лепило плочки на тавана примери за залепванеКак да лепило плочки на тавана примери за залепване
Таваните се монтират лесноТаваните се монтират лесно
Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
Как да лепирам плочките до таванаКак да лепирам плочките до тавана
Как да инсталирате таван, изработен от експандиран полистиролКак да инсталирате таван, изработен от експандиран полистирол
» » Как да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтаж
© 2021 BggeHat.com