Безшевен избор на материала на таваните и процеса на инсталиране



Безшевните плочи на тавана се считат за една от най-идеалните варианти за завършване на различни таванни повърхности, особено ако имате нужда от таван от гипсокартон с приличен външен вид. Използването на такава плочка ще ви позволи да промените облекчението на таванната повърхност и същевременно да спестите достатъчно пари и физическа сила. Всичко това върви заедно с отличен дизайн, който ще изглежда достоен както лично, така и във фотографията и видеото, и ще направи възможно въплъщаването на най-смелите декоративни идеи за интериорен дизайн в живота.

Плочки на тавана без шевове: основните характеристики

Този вид Таванни плочи без шевове, като правило, се поставя директно върху тавана на гипсокартон и е стандартна версия на класическата керемида от полистирол. Единствената разлика е, че краищата на безшевната плочка са направени така, че колкото се може повече да се скрие връзката със съседните плочки.
Когато сте правилно инсталирани, тази опция ви позволява да създадете гладка повърхност и всички шевове са най-невидими. Това е причината, поради която много декоратори обичат да използват такъв вид таван на тавана, всъщност практически не се различава от другите видове декорация на интериора, които се различават в голяма степен от цената и наличността.
плочки безпроблемно на тавана
Основните характеристики на безшевните плочки са следните:
  • Като материал за производство се използва експандиран полистирол, който се образува в резултат на пробиване под въздействието на горещи температури. Този тип щамповане позволява значително да се уплътни панелът, което позволява да се намали до минимум дебелината на един панел (стандартната дебелина варира в рамките на 5 мм).
  • Стандартните параметри на безшевните плочки варират в рамките на половин метър на половин метър. Обикновено една опаковка съдържа 8 панела, от които може да се заключи, че една опаковка е достатъчна за площ от 2 м2.
  • Що се отнася до краищата на панела, те могат да варират от стандартни прави линии до вълнообразни или закръглени, за да се направи преходът от единия до другия край невидим.
Дизайн опциите също са доста различни, например, можете да си купите плочки, имитиращи мазилка, дърворезби или естествени текстури. С една дума, всичко, което само душата на дизайнера ще иска да реализира своята мечта, се сбъдне.

Безшевна плочка на тавана: предимства

Що се отнася до предимствата, разбира се, те имат достатъчно такива плочки.
Сред основните са:
  • Малка цена. Заедно с класическите плочки за облицовка, тази опция е една от най-достъпните и евтини.
  • Устойчив на огън. Позволява да издържат на високи температури.
  • Устойчивост на влага. Способността да издържат на появата на гъби, в резултат на повишено ниво на влажност.
  • Високо ниво на звукоизолация и спестяване на топлина.
  • Устойчивост на замърсявания (не изисква специални грижи и лесно се разтрива с неагресивни препарати).
  • Позволява ви да рисувате в различни цветове.
плочки тавани без шевове
Освен това използването на такава плочка прави възможно почти напълно да се скрият всички неравности на основната конструкция на тавана, което на свой ред дава възможност да се прескочи етапа на подготовка на повърхността за последващо довършване. Всички тези качества дават възможност за значително опростяване на процеса на избор на най-подходящия вариант за довършване на таванната повърхност.

Плочки безшевни по тавана: как да се определи качеството

За да не се заблуждавате с избора на конкретна плочка, трябва да обърнете внимание на нейното качество, за това трябва да вземете под внимание такива параметри като:
  • Surface. повърхност плочки за таван от полистирол трябва да бъде идеално гладка и гладка, докато не трябва да има кухини или полистиролови депозити. Най-малкото нарушение на гладкостта на повърхността показва, че такава плочка е с лошо качество и е неизползваема.
  • Краят на панела. Още един важен елемент - е качеството на фугата, особено ако това е безпроблемно плочки, тъй като и най-малката неравност може да доведе до абсолютна невъзможност да донесе двата края заедно, което също прави покупката на този панел е загуба на пари.
безшевни тавани от плочки
  • Полистирол. Вътрешната повърхност също трябва да бъде гладка и без полистирол. Гранулите от полистирол трябва да бъдат с еднакви размери, а всички включвания и кухини трябва да отсъстват.
  • Сила. Силата на панела се определя от факта, че когато вземете един панел от ъглите, той може да се държи в хоризонтално положение. Ако съществува риск от счупване или огъване на плочките, тогава е полезно да се намери друг, по-добър вариант.
  • Безшевни тавани от плочки: количеството материал

    Преди да монтирате плочката на тавана, трябва да определите номера й.
    За да изчислите броя на необходимите части, трябва да имате предвид:
    • Както вече беше споменато, два стандартни квадратни метра повърхност ще изискват един стандартен пакет от 8 плочки.
    • Когато използвате панели с нестандартен размер, информация за необходимото количество може да бъде намерена на опаковката.
    • Обикновено площта на тавана рядко е многократно по-малка от стандартния размер на плочката, така че трябва да вземете предвид подрязаните части и да закупите панели с марж за подрязване.
    безшевни плочи на тавана
    За да маскирате мястото на свързване на безшевни плочки със стена, трябва да закупите таван первази или формоване.

    Безшевен таван от плочки: подготвителни работи

    Преди да покриете тавана с плочки, той трябва предварително да се подготви за различни предварителни процеси, тъй като това пряко влияе върху качеството и здравината на вече завършения таван.
    Първо, е необходимо да почистите основното припокриване от предишните материали, използвайте шпатула, за да премахнете тапета, а боята се остъргва от всяка метална четка, а също и от замазка до основата на бетона.
    безпрепятствени предимства на плочките
    Освен това трябва да се има предвид, че тъй като безшевните плочки по дефиниция имат за цел да скрият дефектите в тавана, е възможно да не се покриват малки неприятни неравности. Що се отнася до бетонови входове над 5 мм, в този случай те могат да бъдат запечатани с шпакловка.
    Как да лепене на плочките таван, подробностите за видео:

    Плочка таван без шевове: процесът на инсталиране

    В предходните параграфи вече беше споменато, че когато се използва такава плочка, как да лепене таван плочки, Можете да се въздържате от особено внимателно завършване на най-малките нередности в основния таван. След като големи дефекти се елиминират със shpatlevaniya, а повърхността на тавана вече е подготвена за по-нататъшна работа, можете директно да отидете на монтаж на панели на тавана повърхност, която е както следва:
    • Предварително (2-3 часа преди процеса монтаж на таванни плочи), е необходимо да се отвори опаковката и да се позволи на панелите да се привикнат към условията на помещението, в което ще бъдат монтирани.
    • На повърхността на тавана се прави маркиране, затова линиите се изчертават по диагоналите, които свързват противоположните централни точки на стените. Всички допълнителни залепвания ще трябва да се извършват стриктно според планираните линии.
    • Тогава първият панел започва от централната точка в пресечната точка на диагоналите, можете също да започнете от мястото, където искате да инсталирате осветителната система.
    плочки безпроблемно на тавана със собствените си ръце
  • С помощта на специално лепило за полистиролови повърхности лепим първата плочка на тавана. В този случай трябва да се има предвид, че лепилото не трябва да се нанася върху цялата повърхност на керемидата, като правило само точките по краищата и центъра трябва да бъдат намазани. Някои видове лепило изискват предварителен процес на тинктура, а само след това залепване към повърхността на тавана.
  • След това трябва да поставите панела в маркираните ръбове и да го натиснете здраво към тавана, също така е важно да не го прекалявате с натиск, тъй като съществува риск от повреда на панела.
  • Когато първият панел е залепен, трябва да поставите останалата част в ред, възможно най-плътно, като натиснете ръбовете заедно.
  • И накрая премахнете остатъците от лепило, които излизат от ставите. Това трябва да бъде направено незабавно, тъй като тогава съществува риск да не се отървете от излишното лепило от повърхността на тавана.
  • Съществува и възможност за задържане на останалата част от панела с обичайната лента за боядисване, тъй като това ще позволи плочките да бъдат фиксирани от несъответствието по време на доказването и изсушаването на лепилата.
    Що се отнася до ставите, които безшумни тавани са предназначени да се скрият, те могат да бъдат покрити с акрилен уплътнител от същия цвят като плочките. Когато се използва силиконов уплътнител, има опасност от допълнително пожълтяване на лепилото по време на употреба.
    По този начин, ясно се придържат стъпки, описани по-горе, че е възможно с малко усилия и разходи (време и пари), за да се извърши процесът на монтаж на безшевни панели, както и да се възстанови идея уникален авторски, тъй като основна черта на тези панели е тяхното многообразие и стегнатост.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да лепирам монтажните елементи на таванаКак да лепирам монтажните елементи на тавана
    Плочки за таван от полистирол е проста и евтинаПлочки за таван от полистирол е проста и евтина
    Монтаж на елементи за таванен плотМонтаж на елементи за таванен плот
    Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
    Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълниТавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
    Видове елементи за избор на таванитеВидове елементи за избор на таваните
    Как да лепило плочки на тавана примери за залепванеКак да лепило плочки на тавана примери за залепване
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Изберете най-доброто лепило за плочки на таванаИзберете най-доброто лепило за плочки на тавана
    Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
    » » Безшевен избор на материала на таваните и процеса на инсталиране
    © 2021 BggeHat.com