Как да лепим таванните плочки правилно примери



Всеки потребител днес може да избере варианта за довършителни работи, които той харесва и е подходящ за цената. Възможностите са ограничени само от размера на парите. Таванни плочи - евтин и красив материал, който също може да бъде залепен самостоятелно.
Плочките, изработени от експандиран полистирол, могат да имат различен дизайн. Тя може да бъде гладка или релефна, оцветена или бяла, обикновена или специална (безшевна). Въпреки простата инсталация, все още не е зле да се запознаете с правилата за правилно лепене на таваните, така че резултатът да бъде щастлив от много години.
колко правилно да лепете таван на тавана
Предимства на пенополистироловите плочки:
  • Ниска цена за красив външен вид, както е на снимката;
  • проста инсталация;
  • висока водоустойчивост;
  • лекота, която ви позволява да лепете плочките не само върху бетонния таван, но и върху гипсокартона;
  • проста грижа - лесно е да се отстранят прахта и други замърсители от повърхността.

Таванна технология

Плочки от пяна от полистирол, в зависимост от технологията на производство, имат различни характеристики и външни данни.
Дебелината на плочките, произведени чрез щампован метод, не надвишава 8 милиметра. Такъв материал има добра геометрия, но фигурата не е достатъчно облекчение. Основното предимство на тази плочка е нейната евтиност.
Материалът, създаден с помощта на инжекционна технология, има дебелина 9-14 милиметра. Фигурата на този продукт е релефна, ясна, геометричната форма се наблюдава. Повечето от плочките, които правят възможно създаването на безшевно покритие, се правят чрез инжекционния метод.
Технологията на екструдиране прави възможно създаването на гъста и фино порьозна плочка. Материалът е гладък и може да имитира различни естествени материали.
толкова по-добре е да залепете тавана

Избор на качествен продукт

Когато купувате много, обърнете внимание само на външния вид и се чудете защо покритието скоро ще започне да се разпада.
За да избегнете това, трябва да знаете признаците на качествен материал:
  • гладък и ясен релеф върху цялата площ на плочката;
  • малък, равномерен размер на зърната от експандиран полистирен, не трябва да има следи от проливане на страничните секции;
  • прави, гладки ъгли, ясна геометрична форма - невъзможно е правилно да се направят плочки с размазани ъгли.
Що се касае за това как е по-добре да лепете плочките на тавана, препоръчително е да изберете лепилото, предназначено за стиропор.
как да лепи безшевни плочки таван

Подготовка за работа

За залепване на плочките ще са ви необходими следните инструменти:
  • равнище;
  • стълба;
  • квадрат;
  • молив;
  • канап;
  • метър владетел;
  • Конструктивен или служебен нож с ножове за счупване.
Когато купувате, трябва да знаете точно колко материал се изисква, тъй като е по-добре да купите плочката от една партида. Продуктите от различни консумативи могат да се различават леко в сянка, по размер. За да определите желания брой плочки, измерете дължината и ширината на стаята. Тези стойности се умножават и се получава площта на тавана. В магазина на опаковката с плочки вижте района, за който е предназначена. Освен това площта на тавана се разделя на посочената стойност и се получава броят на опаковките. Но тъй като по време на работа може да е необходимо да се намали плочката и бракът също не е изключен, по-добре е да вземете още 10 материала, отколкото е необходимо.

Подготовка на повърхността

Ние лепираме таванните плочки със собствените си ръце само на предварително подготвена повърхност. На първо място, трябва да премахнете старата корица. Ако таванът преди това е бил завършен и с тавани, ще има доста трудоемка работа. За да откъснете плочката, трябва да я махнете със своята шпатула и да почистите лепилото, което остава на тавана.
След това повърхността се изследва, за да се идентифицират различни дефекти. Неравномерност и пукнатини непременно shpaklyuyut. Облицованата повърхност е покрита с грунд. Благодарение на това лепилото ще има по-добра адхезия към таванните плочи. Особено важно е да се внимава шперплат шперплат и дървени подове, в противен случай продуктът ще се държат зле.

маркиране на приложения

Преди да започнете да залепите тавана на тавана, изпълнете оформлението на тавана. За да направите това, трябва да определите вида на подреждането на плочките, например паралелно на стената или диагонално. Поставянето обикновено започва от местоположението на полилея или от центъра на стаята.
Маркирането се извършва с корда. Единият край е фиксиран в единия ъгъл на стаята, а вторият - в обратното. Същото се прави и с другите два ъгъла, в резултат на което стаята се разделя диагонално. На мястото, където се преминават въжетата, се образува правилен ъгъл. По дължината на въжетата, маркирането се извършва с молив, първата плочка се поставя в мястото на пресичане. Така че таванът е маркиран, преди да лепирате тавана с диамант.
Често се оказва, че полилеят не е точно в средата на стаята. В този случай маркирането се прави малко по-различно. Чрез фиксиращата точка полилеите наричат ​​две линии, перпендикулярни един на друг и успоредни на стените. Получените прави ъгли се разделят на половина и се провеждат тези линии до точката на пресичане със стените. Резултатът е точка, в която да започне залепването на тавана на тавана, както в предишния случай.

Как да лепирам плочките

Залепете плочката както следва. На задната страна на продукта, в центъра и около периметъра, лепилото се нанася върху точките. Първата от плочките се поставя в пресечната точка на линиите по такъв начин, че краищата му съвпадат с маркировките. Два перпендикулярни реда се изчертават от първата плочка. Следващите плочки са залепени към първата, докато страните са комбинирани до милиметър (повече: "Как да поставите таван плочки: полезни съвети") Дори и малки неравности ще доведат до неидални покрития: при ставите на тавана и стените обикновено трябва да лепирате нарязаните плочки.
ние лепираме тавана на тавана със собствените си ръце
В случай че лепенем табелите на тавана диагонално, трябва да комбинираме ъглите с маркиращите линии, а не страните. Такава работа е по-сложна и изисква определени умения (вижте още:Как да лепим таван плочки: основните стъпки").

Съвети за облицовка

Много хора се интересуват от това как да лепи безшевна плочка на тавана. За да създадете корица без шевове, ви е необходима специална плочка, на гърба на която има маркировка с триъгълни стрелки. Те показват как да се позиционират продуктите една спрямо друга. Залепете листа по такъв начин, че всички стрелки да сочат в същата посока.
Преди да започнете работа, трябва да прочетете инструкциите за лепило. Някои видове адхезивни формулировки са необходими, за да издържат след прилагане, това изискване не може да бъде пренебрегнато. Прочетете също: "Как да лепене пяна табели на тавана".
ние лепираме една таванна плоча върху варовик
Ако се придържаме към замазване на тавана плочки, като се започва от мястото, където на полилея, а не от центъра на стаята, ъглите са изрязани в съседните плочки, за да ги сложи край скрепителните елементи (да се чете: "Как да лепи платформа таван: инсталиране функции") Не се притеснявайте за това празно пространство - по-късно ще бъде покрита с капачка на полилей.
След като сте инсталирали тавана около периметъра на стаята, са монтирани плинтове, прикрепен е полилей (повече:Как да се мотае полилей таван. ") Циментова замазка на това може да се смята за завършена, плочка е лесно да се грижи за - .. Това е достатъчно, за да избършете със суха кърпа, ако има мръсни, можете да се измие със сапун и вода (това не се отнася за не-ламиниран плочки).
Видеото показва процеса на залепване на таванните плочи:
Няма значение, лепираме плочките на тавана без шевове или по друг начин - в никакъв случай таванът се оказва красив. Основното нещо е да не бързате с редактирането и внимателно да изравнявате съседните листове, след което резултатът ще бъде приятен от много години. Прочетете също: "Цветни тавани в интериора".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки за таван от полистирол е проста и евтинаПлочки за таван от полистирол е проста и евтина
Безшевен избор на материала на таваните и процеса на инсталиранеБезшевен избор на материала на таваните и процеса на инсталиране
Боядисване на таваниБоядисване на тавани
Таванни панели от пяна - характерниТаванни панели от пяна - характерни
Как да поставите таван плочкиКак да поставите таван плочки
Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълниТавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
Видове елементи за избор на таванитеВидове елементи за избор на таваните
Как да лепило плочки на тавана примери за залепванеКак да лепило плочки на тавана примери за залепване
Изберете най-доброто лепило за плочки на таванаИзберете най-доброто лепило за плочки на тавана
Как да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтажКак да слепете плочките на тавана с избор на материали и опции за монтаж
» » Как да лепим таванните плочки правилно примери
© 2021 BggeHat.com