Как да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимства

Foam - материал, използван в много различни области, но най-често при производството на мебели като пълнител за мека мебел, столове, матраци и столове. Често трябва да се залепва, но не всяко лепило осигурява качествена хватка на този материал с повърхности. Ще говорим за правилата за избор на най-подходящите композиции в тази статия.

Изберете лепило за гума от пяна - видове, характеристики, нюанси

Изборът на лепило е много важна задача, чието решение зависи от качеството на залепването на материала. За залепване на гума от пяна не използвайте състави с толуен и трихлоретан. Това са токсични вещества, които могат да окажат изключително негативно въздействие върху човешкото здраве и не осигуряват качествена адхезия на пенопласт с повърхности.

Не се препоръчва използването на лепила с вещества, които могат да корозират структурата на пенопласта, както и течни съединения, които запушват порите на материала.

От избора на лепило зависи от това колко добре ще се придържа материалът

От избора на лепило зависи от това колко добре ще се придържа материалът

Пяната от лепило може да бъде специално проектирана за този материал. На днешния пазар има широка гама от подходящи вещества. При избора на лепило за свързване на пяна гумени части с създаване на еластични и силни шевове е необходимо да се обърне внимание на редица свойства на лепилни композиции:

  1. 1. Вискозитет. Еластичният шев на мястото на прилепване на продуктите може да се получи само при използване на вещество с вискозитет над 100 секунди.
  2. 2. Сухия остатък. Този параметър описва съотношението на теглото на сухия адхезивен филм към теглото на течната субстанция. Колкото по-голям е сухият остатък, толкова по-бързо лепилото се втвърдява, т.е. качеството на слепване на продуктите се увеличава и потреблението на материали намалява.
  3. 3. Сянка. Най-добре е да изберете лепилото, което съответства на цвета на залепените елементи.
  4. 4. Скорост на настройка. Припадъкът трябва да започне не по-късно от 2 минути след прилагането на формулата.
  5. 5. Вид на опаковката. Най-удобните за употреба лепила, прилагани като спрейове в цилиндрите. С тяхна помощ е възможно да се лекуват най-трудните места на залепените материали със състава, освен това те не запушват порите и бързо се поставят.

С тези функции, можете да изберете лепило въз основа на неопрен, стирен или полиуретан, който ще залепите пяна за всички повърхности с минимални затруднения.

Лепилни съединения - изберете надеждни и качествени

Специалистите препоръчват избор на лепила за пенопласт от известни, доказани производители. Сред най-популярните марки лепило могат да бъдат идентифицирани Rapid 100. Това е незапалим материал без разтворители, характеризиращ се с висока скорост на нанасяне и образуващ равен и много силен шев.

88 за гума от пяна - готова за употреба форма, която не изисква смесване с други компоненти. Създава силен, еластичен и устойчив на ниски температури шев. Тази композиция ви позволява да работите с повечето повърхности. За да създадете надеждно захващане, е достатъчно да приложите един тънък слой лепило и да съедините части заедно.



BF-6 - Друго добро лепило на пазара, което позволява да се комбинират висококачествени части от гумена пяна. Характеризира се с неговата безопасност и лекота на използване, изисква предварително навлажняване на частите за залепване с вода и нанасянето на два слоя от веществото. Първо трябва да нанесете тънък слой, да го изчакате да изсъхне напълно, след това да поставите втори слой и да се съедините заедно. След втвърдяването трябва да изпиете готовите части по шева през влажна кърпа с желязо.

ДАБЧ - лепило за гума от пяна, продавано в кутии за най-простото пръскане с пистолет. Тя се характеризира с перфектна безопасност за човек и не е запалима. Единственият му недостатък е относително дълъг период на втвърдяване, но е устойчив на високи температури и осигурява повишена адхезия към свързаните материали. Може да се използва както у дома, така и на работното място.

Olimpur - формулировка на водна основа, която, когато се използва, изисква прилагане на точки върху закрепените елементи. Осигурява добра адхезия с различни строителни материали, включително гипсокартон и шперплат. Може да се използва за залепване на пяна гума и тъкани продукти върху измазани стени.

Има много лепилни съединения, предназначени специално за пенопласт

Има много лепилни съединения, предназначени специално за пенопласт

Пяна 2 - специализирано лепило за работа с гума от пяна, широко се използва в производството на мебели. С него може да бъде свързан с пяна повърхности заедно и също придават на метала на пяна, дърво, картон, плат, гипсофазер, гипскартон, кожа, гума и много други материали. Всички повърхности, различни от гума от пяна преди залепването, се почистват, обезмасляват и изсушават, за да се осигури най-надеждната и трайна адхезия.

Как се залепват продуктите от пяна?

За да се осигури добра адхезия на материалите, трябва да се внимава, че повърхностите, върху които се прилага лепилото, са чисти, без мазнини и напълно сухи. Външната температура също влияе върху надеждността на връзката - най-добрите резултати са показани при стайна температура. Поради неблагоприятната температура, съставът може да стане твърде дебел, което ще доведе до увеличаване на потреблението му, както и до значително намаляване на качеството на шева.

За свързване между продуктите на пяна себе си, трябва внимателно да се смазват лепило краищата им в съответствие с инструкциите на производителя: пръскане от спрей, четка или валяк. Пистолетът е най-икономичният начин за нанасяне на композицията и когато се използва четка, има съществено превишаване на използваното вещество.

След смазване на материалите, обикновено трябва да изчакате известно време, указано в инструкциите на опаковката на продукта. За различните формулировки периодът на изчакване може да бъде от 1 до 60 минути. След това частите се съединяват, плътно притиснати и притиснати от пресата за образуване на шев. Етикетът върху опаковката на продукта трябва да бъде проучен два пъти, преди да се закупи лепилото, а след това преди употреба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Парна изолационна лента за пластмасови прозорци, къде да се използва и как да се лепи?Парна изолационна лента за пластмасови прозорци, къде да се използва и как да се лепи?
Как да лепене пяна на тавана стъпка по стъпка инструкцияКак да лепене пяна на тавана стъпка по стъпка инструкция
Изберете най-доброто лепило за плочки на таванаИзберете най-доброто лепило за плочки на тавана
Пяна за диван, къде да купя, което е по-добре, как да се замениПяна за диван, къде да купя, което е по-добре, как да се замени
Стандартен размер на пенопластСтандартен размер на пенопласт
Как да изберем безвъздушен матрак за леглоКак да изберем безвъздушен матрак за легло
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Какво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pvaКакво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pva
Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
Как да изберем лепилото за пода?Как да изберем лепилото за пода?
» » Как да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимства
© 2021 BggeHat.com