Как да изберем безвъздушен матрак за легло

Пролетните матраци стават все по-популярни. И това е разбираемо, тъй като такъв матрак има ортопедични свойства. Матраците са изработени от специални материали. Те оптимално разпределят теглото на човек и спят удобно и комфортно.

Матрак без пружини има анатомичен ефект и е в състояние да се приспособи към завоите на тялото. Голямо предимство на матрака е липсата на метални елементи в него, които могат неблагоприятно да повлияят на човешкото тяло електростатично и магнитно.

Благодарение на огромния избор на безвъздушни матраци, много хора се губят и не се осмеляват да направят покупка. В интернет ще намерите много съвети как да купите безвъздушен матрак и да спестите пари. За да разберете този проблем, нека да разгледаме характеристиките на матраците без извори и техните видове.

Пролетният матрак може да бъде многослоен или да се състои от моноблок. Матракът се характеризира с мекота, средна твърдост и променлива коравина.

Първо трябва да разберете кой пълнител е в матрака. Един от най-добрите пълнители е естествен латекс, той е естествен еластичен материал, напомнящ за пчелните пити. Матракът с латекс може да се приспособи към завоите на тялото на човек. Той има някои зони на твърдост: за краката, главата и багажника, и е антиалергичен, ергономичен и антистатичен, а също и мек. За да добавите матрака за твърдост, поставете специален твърд слой от естествени морски водорасли, кокосово влакно или конски косми.

Матракът с кокосово влакно се характеризира с твърдост и ортопедични свойства, способен е да "диша". Такъв матрак може да бъде допълнен с латексов слой или филц.

Матрак с конски косми без извор също ще е труден, но е устойчив и устойчив. Има хигроскопични свойства. Препоръчва се да изберете такива матраци за хора, които страдат от ревматизъм.



Пълнежът с морска трева е различен при амортизационните свойства. Матракът ще бъде еластичен и допълнително ще изпълнява функцията на ароматерапията.

Повечето производители използват комбинации от кокосови влакна с латекс за безвъздушен многослоен матрак. Слоевете заместват тези материали с различна твърдост и от двете страни. Този матрак ще задоволи купувачите, които не могат да решат нивото на твърдост.

Матраците от синтетичен латекс са подобни на матраци с естествен латекс, но са по-евтини. Това е еластоформен, ветров, вятърен латекс или двупластов. Изкуствените материали са подобни на гума от пяна, но също са еластични, издръжливи и с добра вентилационна способност.

Особено популярна е използването на матраци на базата на синтетичен материал Memory (Visca, memorex, memory foam). Те са меки, реагират на температурата и налягането, анатомично се приспособяват към човешкото тяло. Ако температурата се покачи, матракът ще стане мек и ако температурата се понижи, обратно. Матракът има свойство срещу декубитус: има болка в гърба, врата и ставите. Но този безвъздушен матрак има един отрицателен аспект: той не позволява въздух и има вискозен материал.

Когато избирате пружинен матрак, обърнете внимание на индивидуалните си предпочитания по време на сън.

Препоръки за избор на матрак без извор:

• За хора със средна сложност, трябва да изберете матрак с кокосови междинни слоеве кокосови латекс със средна твърдост.
• За хора "в тялото" е необходимо да изберете твърди матраци с кокосово влакно.
• Хората с обичаен тен трябва да изберат мек безвъздушен матрак, изработен от латекс.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Magniflex качество и удобни матрациMagniflex качество и удобни матраци
Как да изберем детски матрак?Как да изберем детски матрак?
Как да изберем диван за холаКак да изберем диван за хола
Как да решите и изберете подходящия матракКак да решите и изберете подходящия матрак
Как да изберем мебели за спалнятаКак да изберем мебели за спалнята
Мебели за спалниМебели за спални
Как да изберем подходящия матракКак да изберем подходящия матрак
Удобни детски легла в детските стаиУдобни детски легла в детските стаи
Ортопедични матраци за диванОртопедични матраци за диван
Избирайки мебели за спалнятаИзбирайки мебели за спалнята
» » Как да изберем безвъздушен матрак за легло
© 2021 BggeHat.com