Пяна за диван, къде да купя, което е по-добре, как да се замени

Пяната, като пълнител за възглавнички, е един от най-безопасните и евтини материали. За пълненето на мебели използването на гума от пяна е много оправдано, тъй като има много предимства:

  • не произвежда прах;
  • не покрити с плесен;
  • е хипоалергенен материал;
  • добре запазва в процеса на работа оригиналната форма;
  • не губи своята еластичност, когато е изложен на високи температури.

Като разтегателен диван, използвайте гума от единична кутия или нейните парчета, оставайки от производството на други, по-качествени мебели. Използването на еднокамерен пенообразен каучук за опаковане на дивани е най-добрият вариант, тъй като мебелите, напълнени с отпадъци от каучук от пяна, се развалят изключително бързо.

Понякога пяната за диван се използва заедно с други материали за пълнене, например с пружинни блокове. Благодарение на тази комбинация мебелите продължават по-дълго.

По време на операцията, като мебелен пълнеж, гумената пяна се подлага на натоварване многократно, което постепенно води до загуба на нейните свойства и впоследствие до влошаване на мебелите. За да се възстанови износената мебел, комфортът заменя гумената пяна на дивана.

Коя пяна е по-добра за дивана

Новата гума от пяна не трябва да бъде по-ниска от качеството на материала, който първоначално запълва дивана. Но сред разнообразието от мебели за пълнене е много трудно да се определи коя пяна е по-добра за избор на диван. А разсейването на цените за тях може дори да ги накара да се вкопчат. Ето защо, при избора на гума от пяна, на първо място е необходимо да се обърне внимание не на цената, а на основните й характеристики - дебелината и плътността на материала.

За да се на дивана е удобно да седне и да си легне, и в крайна сметка той не е трудно започна, е необходимо да се избере материал с плътност от не по-малко от 30 кг / м3, тя е тази плътност е типично за висококачествена пяна, използван като пълнител за диван. Колкото по-висок е индексът на гъстотата на пълнежа, толкова по-дълго мебелите ще продължат. Така пяна плътност, се използва като пълнител за облегалка и подлакътници, може да бъде по-ниска от тази на материала за сядане.

Дебелината на гумената пяна, използвана в сънния диван, трябва да е най-малко 4 см, въпреки че производителите на мебели често се стремят да спестят пари и да нанасят дебелина на пълнежа 2-3 cm.

Определете каква плътност пяна е подпомаган от своите маркировки, където буквите показват марката, първите две цифри - плътността, а последният - скованост, която за диван пълнител трябва да бъде около 40 единици.

Къде да купите и приблизителните цени за гума от пяна



Цената на гума за пяна за пълнене на мебели директно зависи от дебелината, плътността и качеството, предоставени от производителя. Строителни магазини, където да купуват гума пяна за диван може да се цени от 15 до 550 UAH. за лист от 1x2 м, предлагат широка гама от този материал. Подрязването на гума от пяна ще струва същото в 2-6 UAH. за 1 кг, те могат да бъдат закупени от производителите на мебели директно в техните складове или обекти.

Заменете гума от пяна на дивана

Заместващата пяна в дивана се състои от няколко етапа:

  • разглобяване на дивана в неговите компоненти;
  • премахване на тапицерия;
  • отстраняване на стария пълнител;
  • изготвяне на модел;
  • закрепване на нова гума от пяна върху седалка, гръб, странични стени;
  • свиване на съставни елементи;
  • сглобяване.

При подмяната на пълнежа трябва да спазвате определени правила:

1. Старата пяна трябва да се извади напълно и заедно със скобите.

2. Моделът е направен, като се вземе предвид отстъпката (7-8 см) от вътрешната страна на компонента на дивана. Обезщетението се прави само за местата, където е предвиден изходът от каучук от пяна отвътре, в противен случай диванът не може да бъде монтиран или разширен.

3. Преди да прикрепите пневматичната гума към пружинния елемент, върху нея се полага гъста тъкан, която се улавя на няколко места чрез здрава резба.

4. Пяната върху седалката се побира в два слоя.

5. Затворената пяна е изцяло покрита с платно за да се подобри комфорта на мебелите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Предимства на ъгловите диваниПредимства на ъгловите дивани
Как да изберем ъглов диванКак да изберем ъглов диван
Диван-легло във всеки интериорДиван-легло във всеки интериор
Как да изберем удобен диван за голямо семейство?Как да изберем удобен диван за голямо семейство?
Как да изберем добър диванКак да изберем добър диван
Как да изберем диван?Как да изберем диван?
Продажба на кожени дивани в МоскваПродажба на кожени дивани в Москва
Разнообразие от мека мебелРазнообразие от мека мебел
Ортопедични матраци за диванОртопедични матраци за диван
» » Пяна за диван, къде да купя, което е по-добре, как да се замени
© 2021 BggeHat.com