Парна изолационна лента за пластмасови прозорци, къде да се използва и как да се лепи?

За да се предпазят сглобяемите шевове в отворите на прозорците от въздействието на влагата, се използва лента за бариери срещу пара. Изработен е от бутилова гума или алуминий. Този материал е залепен към мократа монтажна пяна при шевовете, като удължава експлоатационния живот на прозорците.

Заслужава ли си да харчите пари за защитата на прозоречните шевове?

Когато инсталирате прозореца в отвора, не забравяйте, че неговият експлоатационен живот е свързан с това колко компетентен ще бъде инсталацията. Дори проектите с най-добро качество няма да се използват дълго време, ако инсталацията не е извършена правилно. Поради неправилно изпълнена работна влага постепенно проникват в стените, което води до унищожаване на строителни материали и разпространение на плесен.

Парна изолационна лента

Парна изолационна лента

Докато извършвате инсталирането на рамката, помислете за няколко важни точки:

  • От вътрешната страна на помещението се получава по-плътен слой от хоросана (напр. Пяна).
  • За надеждно уплътняване на всички луфтове прилага защита трислойна - facestock прави против утаяване, средният слой е отговорен за топлоизолация и покритие на вътрешната повърхност - за бариера пара.

Пароизолацията осигурява надеждна защита на топлоизолационния слой от кондензат, който се намира не само в банята, но и в нормална стая. В процеса на довършване на прозоречните склонове ние поставяме специална лента. Принципът на бариерната бариера се основава на припокриването на контакт с влагата с монтажната пяна, образуваща средния защитен слой. За тези цели, материали с ниска еластичност и производителност за вода и въздух. Когато инсталирате прозорци на бариера срещу пара, не можете да запазите. Такова пренебрегване ще доведе до бързо износване на рамки, мазилки и довършителни материали.

За да се предпази ставата, обикновено се използва специална лента против парене. Те се предлагат под формата на навити и компресирани материали, подобни на гъба. Абсорбираща влага, материалът набъбва и покрива всички налични пукнатини. Парна изолационна лента за пластмасови прозорци има няколко предимства:

  1. 1. Изолира влагата;
  2. 2. се консумира икономически, практически без отпадъци;
  3. 3. не отделя токсични вещества;
  4. 4. Лесен за кандидатстване;
  5. 5. Той има дълъг експлоатационен живот.

Класификация - какви характеристики трябва да обърнете внимание

Ленти за изолация от влага се освобождават с една и две ленти лепило. Втората опция ви позволява да обработвате по-качествено съединението на прозореца със стената. Материалът се класифицира по периоди на употреба:

  • лято (температура на въздуха - 5-40 ° C);
  • зима (температура - под 5 ° C).

В зависимост от естеството на обработваната повърхност лентите се предлагат в различни размери, така че всички шевове да могат да бъдат изолирани. Когато избирате материал, смятайте, че той трябва да надвишава разстояние от 4,5 см ширина. Ленти, изработени от материали от пенопласт, са подходящи за работа от външната страна на сградата, което ще осигури надеждно уплътняване.

Ленти за изолация от влага

Лента за изолация от влага

Материалът за лепило, изработен от бутилова гума, е предназначен за обработка на прозорци, балкони, рамки за врати и връзки между панели. В него се полага нетъкан слой. След залепването тази лента е грундирана, измазана, залепена тапетна или боядисана. Налице е пълна запушена паропреградна лента, направена от системата Robiband. Тя осигурява по-добра обработка на съединителния шев.

Метализираният материал за бариери с пара се използва за уплътняване на шевове с връзки в помещения с висока влажност на въздуха - бани, вани, сауни. Слепващият слой върху цялата повърхност в тази форма значително опростява процеса на работа. Производителите произвеждат метализирана лента с различни ширини. При избора на материала добавете 45 мм към ширината на шева.

Лентата, която има защитна лента от полипропилен, може да издържи на механичното натоварване. В допълнение, тя не реагира с киселини, органични разтворители и алкали.

Разберете разнообразието от видове ленти - VS или GPL?

Първият в списъка е PSUL (предварително компресирана саморазширяваща се уплътнителна лента). Той гарантира качествено прилягане на рамката на прозореца или на рамката на вратата към стената. Тази лента се използва за паропреградата на външните фуги и шевове.



Следващият материал е бариера срещу пара. Използва се за запечатване на фуги при сухо покритие. Например, под сандвич панели, гипсокартон, пластмасови повърхности и така нататък. Касетата има слой лепило по цялата ширина - тази собственост много опростява процеса на инсталиране. Има подобрена версия - ВС +. Прибавя се антиадхезивен филм. Това допълнително покритие осигурява силна адхезия на изолацията към строителните материали.

Робобанд лента на VM за паропреградата

Робобанд лента на VM за паропреградата

Рабитната лента Vm за паропреградата е следващата качествена версия на материала за съвместна обработка. Използва се за вътрешна работа и върху повърхността се полага влажен разтвор от мазилка. Пароизолация VM + - сложна версия с по-добра производителност.

Последният тип е GPL (хидро-пароизолационен материал). Произвежда се от висококачествена полиетиленова пяна. Лентата има една ламинирана страна, както и допълнителен метализиран слой. Втората му повърхност е напълно покрита с лепило. Тази лента е универсална, т.е. тя може да се използва за всякакъв вид работа. Нейната версия е GPL-C лента, която има подобни характеристики.

Как да лепим изолация - ние работим без грешки

Пароизолационният материал не само осигурява защита от влага, но също така има алтернативна свойства с подходящо залепване - звукопоглъщане. Прилагането на лентата за бариери срещу падане на шевовете се извършва от едно парче, не трябва да има прекъсвания. Преди да започнете, измерете дължината на повърхностите, които ще бъдат третирани.

Как да лепим изолацията

Процесът на залепване се състои от няколко стъпки:

  1. 1. Почистете отвора на прозореца от мръсотия, прах и отломки.
  2. 2. Преди да монтирате, извадете PVC прозореца и го избършете със суха кърпа.
  3. 3. Поставете конструкцията на място и маркирайте върху рамката и стената точките за закрепване на лентата.
  4. 4. Касетата е прикрепена към рамката на прозореца преди да се приложи пяна по шева.
  5. 5. Отстранете структурата и нанесете парна бариера върху нейната повърхност по периметъра.
  6. 6. Преди да монтирате прозореца на място, отстранете останалия защитен слой от адхезивната повърхност.
  7. 7. При залепване на материала не позволявайте образуване на гънки. Този дефект ще позволи на течността да падне под бариерата срещу пара, което влошава производителността.

За да може структурата на прозореца да продължи достатъчно дълго, инсталирането трябва да се извършва с точно спазване на съществуващата технология. Външният материал за изолация с пара, топло и вода трябва да бъде залепен, след като монтираната пяна е напълно полимеризирана. Ние обработваме шева под прозореца.

Ако лентата е залепена под слоя мазилка, тогава тя трябва да има специален слой, който ще осигури силна адхезия към строителния материал. Неравномерното свързване между стената и рамката на прозореца е затворено с преграда и върху нея е приложена пароизолация. Използването на строителни материали за довършване на стени е допустимо само ако изискванията за пропускливост на водата са напълно изпълнени.

Ако се използва метализирана лента за изолация срещу пароизолация, при нанасяне върху груба повърхност може да се наложи допълнително усилване. За укрепване на лепилния ефект използвайте самозалепваща се лента с една или две ленти лепило. Те допълнително обработват фугите на парообразната бариера, като елиминират и изглаждат дефектите (местата на пилинг и бръчки), образувани по време на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързоПароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързо
Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци правилно?Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци правилно?
Пластмасови прозорци съгласно нормите на ГОСТПластмасови прозорци съгласно нормите на ГОСТ
Инсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополаганеИнсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополагане
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Инсталиране на дограма от пластмаса до ключИнсталиране на дограма от пластмаса до ключ
Парна изолация, която да се постави в стената на рамкатаПарна изолация, която да се постави в стената на рамката
Ние правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръцеНие правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Рефлективна бариера за бариери срещу параРефлективна бариера за бариери срещу пара
» » Парна изолационна лента за пластмасови прозорци, къде да се използва и как да се лепи?
© 2021 BggeHat.com