Парна изолация, която да се постави в стената на рамката

Парна изолация - коя страна да лежи в стената на рамката 1Парна изолация при изграждане на рамкова къща

Използва се за изключване на проникването на влага от къщата в топлоизолационните материали, които се намират в стените на рамката. Едно от основните условия за използване на топлоизолатора е, че трябва да се побере много плътно към рамката. Топлоизолацията, при която влагата е паднала, променя формата си, в стената на къщата се образуват пукнатини и кухини, а енергийната ефективност на къщата е рязко намалена. За да изключите развитието на тази ситуация, използвайте бариера срещу пара. За това, което е бариера срещу пара, коя страна да подреждате този материал - можете да разберете, като прочетете тази статия.

Основни характеристики на бариерната бариера

Пароизолацията е материал, имащ пореста структура и способен да намали скоростта на проникване на пара топлоизолация, Това обаче не изключва напълно този процес. Мембраната има две страни, едната от които е гладка, а другата е груба. За да може влагата да се настани върху нея, е необходимо ръждивата страна и впоследствие да се изпари.

Следователно, когато се взема решение за правилното монтиране на материал, като парна бариера, от коя страна да се натрупа този материал, е необходимо да се знае, че гладката страна е поставена върху нагревателя и грубата страна е поставена вътре в помещението.

Порьозността на парната бариера е необходима, за да може къщата да "диша", така че да няма ефект на полиетиленовата торбичка, която предотвратява естествения обмен на въздух. Здравата циркулация на въздуха в къщата се извършва не само през прозорци и врати, но и през стени. Смята се, че в дневника се извършва около 30 обмен на въздух през стените.

Парна изолация - коя страна да лежи в стената на рамката 2

Непрекъснат полиетилен ще прекъсне този процес, в резултат на това между филма и стената на къщата ще образуват влага, а по-късно - разпад на стените на къщата, образуването на мухъл и гъби. Не само дървените, но и бетонните стени имат и висок процент на пропускливост на въздуха и влагата.

Трябва да се отбележи, че парната бариера не е само полиетилен с отвори. Мембранната паропреградна бариера има многослойна пореста структура и поради техните характеристики мембраните се различават значително.

Има мембранни материали, използвани за мокри помещения, за стаи с високи температури, за жилищни и нежилищни помещения. Изборът на мембраната също зависи от начина на работа на къщата. Например, за ваканционен дом, използван само през летния сезон, се използва един тип мембрана, а за къщи, които обитават целогодишно - друг, тъй като има по-високо ниво на влажност.

По този начин мембраните за бариери срещу пара се използват за защита рамкови стени от изпарения в мокри помещения, но не спирайте напълно този процес.

Парна изолация - коя страна да лежи в стената на рамката 3

Пароизолация на стените на рамката



Скелетни стени на къщи се различават по това, че нямат твърда основа за изолацията - стената, така че изолацията е поставена в щайгата между профилите на рамката. Напречното сечение на такива къщи изглежда така:

  • външна довършителна обработка (сайдинг, облицовка, OSB плочи)
  • хидро и вятърна защита,
  • къща рамка
  • мембрана за бариери,
  • изолация,
  • щайга,
  • вътрешни довършителни работи.

Парна изолация - коя страна да лежи в стената на рамката 4

В същото време 70 от дебелината на стената е нагревател, който много бързо става неизползваем, ако са били нарушени изискванията за полагане на парна бариера.

Характеристики на монтаж на паропреградна стена

На пръв поглед няма нищо сложно при инсталирането на материал за бариери срещу пара - достатъчно е да се прикрепи към стената такъв материал като бариера срещу парата, коя страна да се подрежда - посочено по-горе.

След това мембраната се закрепва с конструктивен статив, шевовете се фиксират с лепилна лента или специална маска. Все пак всичко не е толкова просто. Опасните грешки по време на монтажа, които могат да унищожат цялата работа, могат да бъдат дори такива дреболии като:

  • гънки в оформлението на материала;
  • дори малки пропуски;
  • неслепени шевове;
  • използване на опаковъчна лента вместо да се изгражда лента;
  • поставяйки бариерата на парите от другата страна.

Ако такива грешки са били направени по време на монтажа на паропреградата, съществува голям риск, че след 2-3 години изолацията ще стане толкова мокра, че престава да изпълнява своите функции и ще изисква подмяна.

Парна изолация - коя страна да лежи в рамката 5

Монтирането на паразолизиращата мембрана се извършва чрез хоризонтални ивици отдолу нагоре. В ставите на ивиците е необходимо да се направи ширина на обиколката от около 10 см. След това ставите трябва да бъдат залепени със свързваща лента, което осигурява стегнатост на фугата.

Местата, където филмът е в непосредствена близост до дървените повърхности, също са внимателно залепени. Закрепването на мембрани към дървен скелет се осъществява с използване на строителни скоби или с помощта на поцинковани пирони.

Тази статия предоставя информация за това, какво е бариера срещу пара, коя страна да опакова този материал и какво да потърси по време на този процес.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Поставяне на паропреградна бариера на тавана за начинаещи занаятчииПоставяне на паропреградна бариера на тавана за начинаещи занаятчии
Пароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързоПароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързо
Самостоятелна изолация на подаСамостоятелна изолация на пода
Пароизолация на стените надеждна защита на къщата от влагаПароизолация на стените надеждна защита на къщата от влага
Защита на дървени конструкции при изолация на пода на подаЗащита на дървени конструкции при изолация на пода на пода
Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?
Парна изолационна лента за пластмасови прозорци, къде да се използва и как да се лепи?Парна изолационна лента за пластмасови прозорци, къде да се използва и как да се лепи?
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Пароизолация, която страна трябва да се положи върху нагревателяПароизолация, която страна трябва да се положи върху нагревателя
» » Парна изолация, която да се постави в стената на рамката
© 2021 BggeHat.com