Къщата има нужда от парна бариера

Тъй като влажността и влажността са главните врагове на всяка сграда и помещение, те трябва да се борят по някакъв начин. Това помага за предотвратяване на парни бариери, както и за хидроизолация на задната част. Това са две строителни защити срещу влага.

Защо е необходимо, помага да се разбере един прост пример. Представете си, че през зимата седите във влажна и студена стая и сте се залепили в одеяло. Скоро калъфа ще има капки влага, които се образуват чрез кондензиране на вашия горещ дъх и замръзване на въздуха около вас.

Защо е необходима парна бариера?

Топлият въздух и пара винаги се стремят към свобода и искат да напуснат помещенията. Ако топлоизолационният материал, който сте използвали за изолиране на сградата, има добра пропускливост на парата, тогава няма проблем с това. Ако има подходяща вентилация, тогава топъл въздух може да напусне помещението чрез вентилация. Но ако такива процеси се случват през зимата, тогава се наблюдава малко по-различна картина. Отвън къщата температурата на въздуха е много по-ниска, така че топлия въздух не напускат помещението, и се кондензира и кондензата може да разреши на стени и изолационния материал на вашия дом. Ако изолацията е напоена с влага, то ще отхвърли цялата вашата изолация, защото в този случай няма да бъде ефективна.

Същността на бариерата срещу пара е само за защита на изолационния слой на помещението от вредните ефекти на кондензираната влага.

Случаите, в които без бариера за пара просто не могат

Ако искаме да кажем накратко, паразитната бариера се изисква в помещенията, където има отделяне в топла и студена зона. Какъв вид стаи може да бъде това?



Това включва всички вътрешни помещения на къщата, които постоянно са в контакт с топъл въздух. ако оборудвате мансардите и таванът ще се нагрее, тогава парната бариера на пода е просто необходима.

Освен това, паразитната бариера винаги се използва в такива ситуации:

  • ако сте използвали вътрешна изолация за стени;
  • в помещения с висока влажност или както се казва при мокър или влажен режим;
  • в сгради, които се отопляват, но не се използват като постоянно място на пребиваване (вили и вили);
  • ако имате тесен или плосък покрив и решавате да използвате изолация насипно или влакнесто.

Ако вашият дом е облицован с дърво или облицовка под дърво, например, поставянето на бариера срещу пара е по избор.

Както можете да видите от бариерата на парите зависи от много неща, защото правилното и ефективно пароизолация и топлоизолация на сгради помага да се създаде приятен климат в дома и атмосферата на уют и комфорт.

За да се гарантира, че бариерата срещу пара е ефективна и дава добри резултати, трябва да се спазват някои важни правила.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързоПароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързо
Самостоятелна изолация на подаСамостоятелна изолация на пода
Пароизолация на стените надеждна защита на къщата от влагаПароизолация на стените надеждна защита на къщата от влага
Парна изолация за пода, как да избирате и правилно да полагате материалаПарна изолация за пода, как да избирате и правилно да полагате материала
Защита на дървени конструкции при изолация на пода на подаЗащита на дървени конструкции при изолация на пода на пода
Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?
Парна изолация, която да се постави в стената на рамкатаПарна изолация, която да се постави в стената на рамката
Пароизолация, която страна трябва да се положи върху нагревателяПароизолация, която страна трябва да се положи върху нагревателя
Винаги се нуждаете от вентилация?Винаги се нуждаете от вентилация?
Рефлективна бариера за бариери срещу параРефлективна бариера за бариери срещу пара
» » Къщата има нужда от парна бариера
© 2021 BggeHat.com