Пароизолация, която страна трябва да се положи върху нагревателя

Парна изолация - коя страна трябва да се постави върху нагревателя 1При изграждането на частна къща неизбежно възниква въпросът: коя страна да положи бариерата срещу изолацията, така че елементите на строителството да са служили в продължение на няколко десетилетия?

Преди да отговорите на въпроса - към коя страна да поставите бариера за пара на нагревателя, трябва да разберете защо трябва да създадете бариера срещу пара.

Защо ми трябва парна бариера от топлоизолационен материал?

Като парна бариера е специален филм, който предпазва нагревателя, който е в "пай" на стените и покрива, от проникването на влага. Кондензацията се формира поради разликата в температурата, особено през зимата, когато е студена навън и къщата е топла. В резултат на проникване на влага, топлоизолатор губи своите свойства (студени прониква в стаята, елементите на дизайна на къщата започнат да влизат в лошо състояние, изпълнение терминът изолация се намалява).

Важна точка! При инсталиране на парна бариера е необходимо да се изчисли природната или принудителна вентилация - ако това не е направено, влажността на въздуха може да се увеличи, което ще доведе до нарушаване на удобния микроклимат. Липсата на вентилация също оказва отрицателно влияние върху завършването на помещението.

Що се отнася до цената на материалите за бариери срещу пара, тя зависи пряко от вида им. Например, руло от полиетиленово фолио обикновено (не подсилващо) струва около петстотин рубли, а фолийният материал (в размер на една ролка) ще бъде по-скъп - повече от 1500 рубли.

Пароизолация - коя страна трябва да се постави върху нагревателя 2

Избор на материал за слоя бариерен паркет

Преди да разберете в коя страна е поставена бариерата за пара срещу изолацията, трябва да изберете материала за параборанта.



видове:

  1. Полиетиленов филм. Въпреки лекотата, няма да продължи дълго (освен това е лесно да се повредят). Полиетиленовият филм се отнася до тези материали, които изобщо не преминават през влагата. Сред сортовете на филмите е да се разграничи филм от пара-кондензат, състоящ се от 2 слоя (вътрешната страна е гладка, външната страна е груба). Поради факта, че външната страна държи кондензата, тя не се източва, а се изпарява.
  2. Фолио фолио (нарича се също така и рефлективно / енергоспестяващо). В допълнение към основната функция (създаване на бариера срещу пара), този материал отразява топлината в помещението благодарение на метализирания външен слой. Предимствата включват и устойчивост на високи температурни показатели и отражение на ултравиолетовите лъчи. Струва си да се отбележи, че изборът на такъв материал често повдига въпроса коя страна е пара пара възпроизвеждане изолация на тавана и стените, отговорът на който ще бъдат обсъдени по-долу.
  3. Дифузионна мембрана. Този материал, за разлика от полиетиленовото фолио, позволява минимално количество капчици кондензат, които не остават в топлоизолационния материал, но се изпаряват.

Парна изолация - коя страна трябва да се постави на нагревателя 3

Монтаж на слой за бариери срещу пара

И така, коя страна да положи бариерата на пара към нагревател? След като материалът за парната бариера е избран, може да се стигне до отговор на поставения въпрос. Ако попитате експерта коя страна на бариерата за пара трябва да бъде изолирана, той ще отговори: поставете този материал върху топлоизолационния слой отстрани на стаята. Въпреки това, избраният материал също определя коя страна да постави парната бариера към изолацията:

  1. Можете да поставите полиетиленово фолио от двете страни, тъй като страните не се различават една от друга.
  2. Филмът с пара-кондензат трябва да бъде поставен върху топлоизолационния материал с гладка страна и грубият трябва да "гледа".
  3. От коя страна трябва да оправя парната бариера към изолацията, ако е избрана дифузионна мембрана? Монтирайте този материал по аналогичен начин на филтъра за кондензат от пара - гладка страна на нагревателя.
  4. Разпененият материал е прикрепен с лъскава страна навън.

Пароизолация - коя страна трябва да се положи върху изолацията 4

Какво да имате предвид при инсталирането

И така, коя страна да се засили бариера срещу изолация разбрахме - сега трябва да разберем какво е важно да се обмисли при инсталирането. На първо място, трябва да се отбележи, че парчета от изолационен материал се припокриват и се залепват с лепяща лента - това е необходимо, за да се гарантира, че въздухът не преминава между тях.

За да предотвратите това, е необходимо да проверите преди да извършите паропреградата топлоизолационен слой за дефекти.

Ако не можете да разберете коя страна е вътре и коя е отвън, трябва да обърнете внимание на цвета на материала - страната, която е по-лека, е поставена на нагревателя, а слоят е външен.

Сега знаете от коя страна да поставите бариерата срещу изолация и можете безопасно да продължите с извършването на такава работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пароизолация за покрива всички нюанси на работа в къщиПароизолация за покрива всички нюанси на работа в къщи
Поставяне на паропреградна бариера на тавана за начинаещи занаятчииПоставяне на паропреградна бариера на тавана за начинаещи занаятчии
Пароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързоПароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързо
Самостоятелна изолация на подаСамостоятелна изолация на пода
Каква е изолацията на парна парата от ново поколениеКаква е изолацията на парна парата от ново поколение
Пароизолация на стените надеждна защита на къщата от влагаПароизолация на стените надеждна защита на къщата от влага
Парна изолация за пода, как да избирате и правилно да полагате материалаПарна изолация за пода, как да избирате и правилно да полагате материала
Защита на дървени конструкции при изолация на пода на подаЗащита на дървени конструкции при изолация на пода на пода
Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?
Парна изолация, която да се постави в стената на рамкатаПарна изолация, която да се постави в стената на рамката
» » Пароизолация, която страна трябва да се положи върху нагревателя
© 2021 BggeHat.com