Тавански таван на покрива

Ако на горния етаж на къщата има жилищен таван, покривът трябва не само да предпазва таванското пространство от дъжд, но и да осигури топлина в под покрива през студения сезон и да предотврати прегряване в горещи дни. В крайна сметка, в този случай, покривните склонове служат като стените на стаята. Ето защо устройството за многослойна топлоизолация, което често се нарича "покривен пай" придобива особено значение.

Какви слоеве включва такъв "пай"? Да ги изброим в посока от улицата към стаята:
- покривно покритие,
Водоустойчив филм или мембрана,
- щайга,
- топлоизолационен слой,
- парна бариера,
- Завършване на интериора.

Всеки от тези слоеве играе важна роля в топлоизолацията на тавана. Разбира се, само топлоизолационният слой може да гарантира минимални топлинни загуби. Той, между другото, отговаря за акустичните характеристики на стаята. Но той не може да изпълнява функциите си без слой хидроизолация, което напълно предотвратява влагата да влиза в стаята от улицата. В края на краищата водата значително намалява топлоизолационните свойства на изолацията. Освен това, обикновено за топлоизолационен слой се използва минерална вата или фибростъкло, чувствителна към влага.

С пускането на хидроизолационния слой стартира устройството "покривен пай". По този начин, по време на работа, всички следващи слоеве вече ще бъдат защитени от влага. Висококачественият хидроизолационен материал "диша" и по този начин улеснява свободното изтичане на пари от сградата.



След като полагате хидроизолацията, на горния слой се поставя каса. Това са дъски, които са предварително импрегнирани със състав, който предотвратява развитието на гъбички и мухъл. Джантите са приковани към гредите, така че остава вентилационната междина. Осигурява свободно движение на въздух между покривния материал и хидроизолацията. Понякога тази разлика остава между хидроизолацията и изолацията. Това помага да се избегне насищането на въздуха с влага.

Монтирането на слоя от бариерата срещу пара на работата по конструкцията на "покривния пай" завършва. Основната цел на този филм е да се предотврати навлизането на влага в нагревателя. В този случай проблемите заплашват отстрани на стаята - поради разликата в температурите, кондензационните форми, които могат да се утаят върху топлоизолационния слой, ако не и за бариерата на пара.

Е, ако се интересувате от къща от бар - посетете сайта veka-dom.ru. Само там има всичко за къщи, направени от трупи и характеристики на тяхното строителство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързоПароизолация за тавана в дървен таван как да го направите качествено и бързо
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Затопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологииЗатопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологии
Как е таванското таванско помещениеКак е таванското таванско помещение
Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?
Затопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къщаЗатопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къща
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиранПокрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран
Етапи на таван изолацияЕтапи на таван изолация
Подходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръцеПодходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръце
» » Тавански таван на покрива
© 2021 BggeHat.com