Затоплянето на таванския покрив удобен корпус вместо таван

Една от основните дейности на тавана на частната къща на допълнителен жилищен етаж е изолирането на таванския покрив. За да се създаде термична бариера под покрива, е необходимо да се избере оптимален материал и да се извърши правилно работата, което ще определи качеството на микроклимата в таванското помещение.

Характеристики на топлоизолацията - допълнително тегло за покрива

За разлика от основната сграда, таванското пространство няма капитални стени, които представляват сериозна бариера за топлообмен с външната среда. Устойчивостта на топлопредаване на тънкия покрив има тенденция към нула, поради което е първата характеристика на затоплянето покриви на тавана ще бъде по-дебел слой от топлоизолационен материал, ако се сравни с подобен процес по стените на къщата. Ако термичната бариера е недостатъчна, през зимата, таванското помещение ще бъде трудно да се нагрее, а през лятото, за да се постигне комфорт.

Характеристики на топлоизолацията - допълнително тегло за покрива

Първата особеност на покривната таванна изолация ще бъде по-дебел слой топлоизолационен материал

При изграждането на система за наклони, те често не разчитат на допълнително натоварване, което може да се превърне в топлоизолационен слой с последващи довършителни материали. Като се има предвид този факт, е необходимо да се избере топлоизолация с минимална плътност и следователно също и тегло. В идеалния случай, когато дизайнът на тавана се прави веднага при построяването на къща, тогава е възможно да се вземе предвид предстоящото натоварване и да се направи рамката на покрива с необходимата граница на безопасност. Но това не винаги е така. Решението за преобразуване на просторно таванско жилище в жилище често идва, когато има нужда от допълнителни квадратни метри.

Когато преработвате покрива в надеждна ограда от външни влияния, обмислете характеристиките на покривния материал. Ако покривът не е запечатан, обръщайте специално внимание на защитата срещу възможно натоварване от влага и вятър. Също така обърнете внимание на "звука" на покрива. Покривните материали, направени от метал, са много силни по време на дъжд или градушка, така че ще е необходима добра шумоизолация. Определяйки какво да изолирате покрива при подреждането на тавана, разгледайте изброените функции.

Кой материал е подходящ - пяна, пяна или полиуретан?

За да се разбере това, което е най-добро за изолация мансарден покрив, което трябва да знаете списъка на съвременни материали в тази серия и тяхното изпълнение, като се вземат предвид особеностите на прилагането им в тази ситуация. Сега за изолацията на строителни конструкции използвайте такива материали:

  • полимер (пяна, пяна, полиуретан);
  • Произвежда се на основата на естествени суровини (минерална вата, екологична вата);
  • композитни (сортове пенофол).
Кой материал е подходящ - пяна, пяна или полиуретан?

Пенопластът е най-популярната изолация в строителството поради ниските разходи и добри топлоизолационни свойства

Пенопластът е най-популярната изолация в строителството поради ниските разходи и добри топлоизолационни свойства. Приоритетно направление на полимерното нанасяне - топлоизолация на фасади. Вътре, полистиролът се използва с повишено внимание, главно в технически сгради. Изолирайте вътрешността на корпуса с този полимер не се препоръчва, тъй като материалът не отговаря на изискванията за пожар - той е запалим и по време на изгарянето създава силно токсичен дим. Частните собственици на жилища често поемат рискове, като използват пяна от пластмаса за изолация в хола, като поставят приоритет на ниската цена на изолацията и удобството при работа с нея.

Екструдираната пяна от полистирол или пяна (търговското наименование на материала) е сходна по химична структура с пяната, но основно различен метод на производство допринесе за добър резултат. Penoplex при високи температури се топи, но не изгаря, е много по-силен и не се разпада при рязане, абсолютно неподатлив на влага. По отношение на специфичното тегло, полистиролът съответства на пяна или леко надвишава полистирола (той се предлага в различни варианти на плътност). По отношение на топлоизолационните свойства на тези полимери са сходни, но пеноплексът има малко по-добри звукоизолационни характеристики. Като нагревател за тавана, в приоритета на полистирола, ако изберете от тези два полимера.

Кой материал е подходящ - пяна, пяна или полиуретан? снимка

Материали на основата на експандиран полистирол се предлагат под формата на плочи с различна дебелина

Материалите, описани на основата на експандиран полистирол, се предлагат под формата на плочи с различна дебелина. Това прави възможно изолацията да се произвежда самостоятелно. Третият материал от полимерната група - полиуретанова пяна - приема напълно различна технология за неговото приложение. Прилага се върху работната повърхност под формата на пенесто вещество, което след това полимеризира и става твърдо. За да се образува топлоизолационен слой, се използва специално скъпо оборудване за смесване на няколко компонента и прилагане на полученото вещество върху изолираните повърхности. Закалената полиуретанова пяна има клетъчна структура, ниска плътност и добра устойчивост на топлопредаване и звукова ефективност. Този материал става все по-популярен за топлоизолация в строителството и също така прави възможно изолирането на таванския покрив.

Минерална вата плюс penofol - хармоничната комбинация ли е?

Най-използваните нагреватели на базата на естествени суровини са сортовете минерална вата. Материалът се изработва чрез формоване на рогозки или плочи от влакна от разтопени минерали. Минералната вата се произвежда в различни плътности (от насипен материал до твърди дъски) и се използва както за работа на открито, така и за изолация отвътре. Minvata не гори, липсва пара, не е токсичен, поддържа топлина добре и не се разпространява до звукови вибрации. За вътрешна изолация, която е създаването на термична бариера за таванското пространство, минералната вата е добър избор.

Минерална вата плюс penofol - хармоничната комбинация ли е?

Най-използваните нагреватели на базата на естествени суровини са сортовете минерална вата



Направете изолацията на тавана покривът може да бъде друга изолация на естествена основа - еко-вълна. Този топлоизолатор започна да се използва по-скоро. Основата му е целулозни люспи, които са намокрени със специално съединение и се нанасят върху нагреваема повърхност като полиуретан, образувайки необходимия слой. Ecowool се използва главно за вътрешна изолация, включително за изолация на покриви по време на строителството на тавански помещения. Работата се извършва от специализирани екипи, които разполагат с необходимото оборудване и познават технологията на процеса. Топлоизолационният слой, образуван от целулозни люспи, има същите характеристики на изпълнение като минералната вата. Разликата е само в способността на minvats да поддържат изгарянето.

Penofol се отнася до композитни материали и се състои от слой пенополиетилен, покрит с полирано алуминиево фолио. Тъй като изолацията е рядко използвана, те често се усилват от топлоизолационния ефект на един от изброените по-горе материали. Тази комбинация е приложима и за изолация на таваните. В този случай, често комплект от минерална вата плюс penofol, който се използва едновременно като бариера за пара от вътрешността на тавана.

Минерална вата плюс penofol - хармоничната комбинация ли е? снимка

Един от начините да поставите изолацията - преди да монтирате покрива, т.е. отвън

Решавайки как да изолирате по-добре тавански покрива, трябва да имате предвид не само свойствата на материалите, но и начина, по който са монтирани. Термоизолационните мерки могат да се извършват преди монтажа на покрива, т.е. отвън и отвътре, когато покривът е готов. След това обмислете как правилно да изолирате покрива на тавана в двете ситуации.

Топлоизолация отвън - удобно, ако е планирано предварително

Удобно е да се изолира покривът по време на покривните работи, от обикновено до майстори-покривало. Това се прави, когато таванската стая е предварително проектирана. По-често в такива ситуации екструдираният полистирол се използва като топлоизолационен материал. Каква е същността на технологията? След изграждането на покривната конструкция рамкиране вътрешната страна на гредите пълнени перпендикулярни летви, които клетката едновременно за обшивка довършителни материали вътре и основа за стифиране на изолационни плочи. Използването на влагоустойчив пеноплекс прави възможно да не се използва парна бариера отвътре, възможно е да се монтира нагревател директно върху дървена щайга.

Плочки на пеноплекс гъсто положени в пространството между гредите, образувайки непрекъсната термична бариера. Дебелината на затоплящия слой съответства на напречния размер на гредите, т.е. става максимален. За да се постигне това, често е необходимо да се подрежда пяната в няколко слоя, като се поставят плочи с взаимно пристрастие, за да се намали вероятността от образуване на студени мостове. Получените празнини между нагревателя и гредите са напълнени с полиуретанов уплътнител. В горната част на гредите и изолацията, образувайки непрекъсната повърхност, влагоустойчивият лист е положен и фиксиран, след което ламелите за монтиране на покривния материал са опаковани.

Игнорирайте използването на филм, който не е влагоустойчив, независимо от хидрофобните свойства на пеноплекса, това е невъзможно, защото под покрива има също дървени греди, чийто жизнен цикъл може значително да намали наличието на влага.

Полагането на изолацията отвън е много по-удобно, но практиката показва, че не всеки може предварително да предвиди възможното подреждане на тавана. Ако вече е направен покрив, разглобявайте покривния материал за удобство при поставянето на изолацията не е препоръчително, поради което в такива ситуации е необходимо да се справите с вътрешната топлоизолация. Как можете да изолирате покрива на тавана отвътре, прочетете в следващия раздел.

Монтаж отвътре - начините за изпълнение

Как правилно да изолирате таванския покрив с монтирания покрив? Принципът на топлоизолация, независимо от използвания материал и технология, е един - за да се запечата пространството между гредите възможно най-плътно. Това може да се направи с полиуретанова пяна или еко-вълна, но ще е необходимо да се наемат специализирани бригади, участващи в този вид дейност. С една и съща пяна, полистирол или минерална вата можете сами да създадете надеждна термична бариера, спестявайки много пари.

Помислете как да изолирате тавански покрив, използвайки като топлоизолатор минерална вата със средна плътност, която се предлага под формата на парчета рогозки. Този материал надеждно защитава вътрешността на тавана от външни температури и шум, като същевременно е пропусклив за пара, което ще създаде комфортен вътрешен климат.

Работният процес се състои от следните стъпки.

  1. 1. Ако покривът е направен за дълго време, най-вероятно под покривния материал не е монтиран влагоустойчив лист. В този случай е необходимо да започнете с инсталирането на защитния филм. Vsploshnuyu няма да е възможно да се приложи, за да изрежете плата съответно греди стъпка (малко повече) и да определи разликите между носещите пръти, съседните припокриващи се фрагменти от около 15 см.
  2. 2. Продължаваме да полагаме минерална вата. Материал неприятна работа, особено когато монтиране на върха (малък обсипал бодлив храст), така че трябва да се грижи за наличието на дихателен апарат, очила, ръкавици и затворена рокля. Моделът на фрагменти от минерална вата се произвежда така, че те са малко по-широки от стъпката на гредите. Ако направите това, не е необходимо допълнително да фиксирате материала, той ще се държи сам, освен това няма да има празнини между нагревателя и гредите. Ако минералната вата е поставена на два слоя, уверете се, че шевовете между отделните фрагменти не съвпадат.
  3. 3. Когато всички пролуки между гредите се полагат с минерална вата, е необходимо да се създаде парна бариера от съответния филм. По-удобно е да се преобърне платното перпендикулярно на решетките и да се прикрепи скоба към носещите греди. Съседните кърпи също трябва да се припокриват.
  4. 4. Последният етап ще бъде създаването на контрабръсначка (релсите са фиксирани перпендикулярно на гредите), което ще се превърне в основата за монтажа на дъски GKL или OSB.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Характеристики на таванската изолация с полиуретанова пянаХарактеристики на таванската изолация с полиуретанова пяна
Как е таванското таванско помещениеКак е таванското таванско помещение
Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Затопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къщаЗатопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къща
Къщата има нужда от парна бариераКъщата има нужда от парна бариера
Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиранПокрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран
Етапи на таван изолацияЕтапи на таван изолация
» » Затоплянето на таванския покрив удобен корпус вместо таван
© 2021 BggeHat.com