Инверсия покриви

Изграждането на плоски покриви в нашата страна не е популярно. Смята се, че хидро- и топлоизолацията в нея няма да бъде толкова ефективна, колкото в къщи със наклонен покрив. Следователно, сгради в жилищния сектор могат да се видят малко. Въпреки това, проблемите с плосък покрив обикновено се дължат не на формата на повърхността, а на нарушаването на технологията при проектирането на плоска покривна торта.

Основният проблем на плоските покриви е пресушаването на изолацията, тъй като хидроизолацията в тях е най-горният слой. Водната пара прониква през покритието и изолацията, спира хидроизолационния им слой. Такава схема обаче генерира проблеми, свързани със загубата на топлоизолационни свойства и последвалото бързо застаряване на хидроизолацията.

Където плоските покриви са популярни

Традиционно къщите са построени в страните от Централна Азия и Близкия изток. Там валежите не са толкова чести, колкото в Европа, така че хидро- и топлоизолацията на покривната конструкция не е особено важна. Плоските покриви обаче са се утвърдили не само в места със сух климат. Ако обърнете внимание на общинските сгради, както модерните, така и тези, които са останали от времето на съветското време, можете да видите, че повечето от тях просто имат плоски покриви. Изграждането на такъв покрив осигурява чиста тавана, на пода на която има таванна изолация за горния етаж. Тази схема ви позволява да изключите натрупването на влага в нагревателя. Но е подходящ само за многоетажни сгради. Подредете в една или две етажни структури вентилирано междинно пространство не е рентабилно.



Покрив за обръщане на устройството

Има начин за изграждане на плосък покрив без междинно вентилирано пространство. Това е възможно, ако поставите изолацията и хидроизолацията - основните елементи на покривната кейка - в обратен ред. Този тип покрив се нарича инверсия. Схемата на покрива с инверсия поема мястото на изолацията над хидроизолацията. По този начин хидроизолацията е защитена от ултравиолетова светлина и големи температурни промени. Разбира се, не всеки нагревател е в състояние да се справи с такава задача. За облицовъчния покрив е подходящ като нагревател материал, който не абсорбира вода, например екструдирана полистиролова пяна.

Инверсионният покрив има предимство. Такава повърхност може да бъде използвана - да се разбие тревата или да се създаде оранжерия. Това изисква допълнителни прости технологични решения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Покрийте гаража със собствените си ръцеПокрийте гаража със собствените си ръце
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Хидроизолация на покривиХидроизолация на покриви
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Монтаж на мембранни покривиМонтаж на мембранни покриви
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиранПокрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Основни типове покривиОсновни типове покриви
» » Инверсия покриви
© 2021 BggeHat.com