Покрийте гаража със собствените си ръце

Основната задача на гаража е да съхранява и защитава личните превозни средства на хората, както и едно от предпочитаните места за почивка на мъжете. В по-голямата си част много граждани на нашата страна изграждат тези приюти със собствени ръце, като по този начин избират най-практичните решения, които струват приемлива сума пари. Не всеки собственик на кола може да си позволи да построи гараж с висок тавански покрив, така че повечето собственици на автомобили избират за строежа си самостоятелни покриви.

По-голямата част от типичните дизайнерски къщи използват два покривни покриви или еднокрилни покриви. По-рядко се виждат къщи с плоски покриви, но в повечето случаи в задните помещения се използва един покрив. Бързият монтаж и възможността за самостоятелно сглобяване, дори само по себе си, направи възможно завладяването на такива плоски покриви. Малък ъгъл от 5 до 15 градуса обръща структурата с плосък покрив в правилния куб, ако стените на сградата са еднакви или в паралелепипед, което носи малка градска архитектура в крайградската зона.

Предимства и недостатъци на плоския покрив

Предимства и недостатъци на плоския покрив

Всеки покрив има характеристики, които могат да бъдат добри или лоши.

Ние изброяваме основните недостатъци:

  • Снежните покриви допринасят за натрупването на големи обеми снежна маса. Това може да доведе до огъване на гредите и тяхната деформация и възможно унищожаване. Това трябва да се вземе предвид по време на работата по проектирането на сградата и да се сведат до минимум рисковете, като се постигне по-голяма якост на припокриване.
  • Плоският покрив намалява жилищното пространство на конструкцията. За таваните също може да се забрави.
  • Количеството изолация, което може да се постави в покрива, е ограничено от височината на дървения материал, което намалява термичната защита на помещението.
  • Визуално структурата с плосък покрив припомня града и неговата архитектура, която не винаги е добра за парцел в страната. В резултат на това плоските покриви рядко се използват в домове за постоянно пребиваване, но когато става въпрос за други сгради на парцела, всички положителни страни на плоския покрив излизат наяве.

Строежът на едноетажен покрив е много надежден и разходите за построяването му са най-ниски.

Върхът на покрива е приблизително три пъти по-скъп от едностранния покрив по изчисленията на експертите. Покривът на гаража със собствените си ръце може да бъде направен сам. Спестявания на дървен материал и покриви.

Доставката на компоненти в съоръжението също е по-евтина.

Строителството и монтажът не изискват квалифицирана работна ръка, която ви позволява да спестите от себе си и да привличате персонал без опит.

Простотата на конструкцията увеличава скоростта на издигане на покрива много по-бързо от сложните многопластови покриви.

Разработване на проект за покрив и изчисляване на нивото на покривната капка

Разработване на проект за покрив и изчисляване на нивото на покривната капка

Всяко лице може да разработи покривен проект с един наклон, тъй като не са необходими специални знания и умения. Основната цел е да се изчисли ъгълът на покрива и по този начин да се изчисли височината на всяка стена. Двете противоположни стени трябва да бъдат с различна височина. Едната е по-висока от другата. Например, с гаражна стена с дължина от 6 метра, височината на стената с портата трябва да бъде на 1 метър над далечната стена на гаража. Винаги се образува ъгъл на наклон по страничните стени по време на конструкцията на зидарията.

Моля, обърнете внимание! Ако ширината е по-голяма от 4,5 метра, тогава е необходимо да се укрепи покривът с монтаж на подпорите. Не надвишавайте ширината на гаража повече от 4,5 метра.

Основните параметри, влияещи върху избора на наклон на еднопосочните покриви:

  • Не забравяйте да вземете предвид вятърната роза във вашия район. И особено силата на вятъра. Изберете ъгъл на наклон въз основа на препоръките във вашия район. Тя може да се намери в ръководства, които отчитат силата и посоката на вятъра. Обикновено, с голяма сила на вятъра, покривът е направен с малък ъгъл на наклон и малки отклонения.
  • Цялата Русия е разделена на осем климатични зони с различни нива на средногодишни валежи. При високи нива на валежи, покривът е направен с голям наклон, което помага във времето бързо утаяване на излишъка от покрива. Това е особено вярно през зимата, когато на покрива може да се натрупа сняг. А голям ъгъл ви позволява ефективно да премахнете излишъка.
  • Материалът на покрива оказва голямо влияние върху наклона на покрива. За покриви с малък ъгъл на наклон изберете покривни материали с възможност за залепване заедно без шевове, което намалява вероятността от прекомерна влага в покрива. Също така, ако материалът има ниска грапавост, е за предпочитане да се използва върху покриви с малки ъгли на накланяне, разбира се всеки метал, профилиран лист се използва за два стръмни покриви.

Покривна конструкция

Покривна конструкция

Всички компоненти за покрива са много прости и разбираеми за всеки човек и има много малко от тях.



Най-важният материал, от който са направени всички покриви, разбира се е дървен материал. И нашият покрив не е изключение. Трябва да се внимава да изберете вида на дървесината, от която ще бъде направен покривът. Опитни дърводелци препоръчват само иглолистни сортове дърво. Дървесината трябва задължително да бъде подложена на обработка с биологични и забавящи горенето, за да се намали вероятността от пожар и да се повиши безопасността на цялата конструкция. Цялата покривна конструкция се състои от следните компоненти:

Закачане на лъча през целия участък на сградата. Сглобява се обикновено с диаметър 150 мм. Основната функция е фиксирането на целия покрив към стените на сградата и прехвърляне на товара от покрива върху основата през стени и прегради. Основният тип закрепване към металните болтове се завърта през стената на лентата в стената и се притиска с ядки. Не забравяйте да поставите материала на изолационната дървесина от материала на стената, например слой битум или всяка друга хидроизолация.

Кърпи за припокриване. Обикновено изберете лъч с по-малко напречно сечение. Основните размери са ширината 50 мм, а дебелината "височина" може да бъде от 150 до 400 и повече, в зависимост от натоварването на покрива.

Всички трупи трябва задължително да бъдат изтласкани от стените на сградата с половин метър, за да се създаде надвес на покрива, който предпазва стените от намокряне и прекомерни валежи. Наклонът на закъснението е много важен в покрива, тъй като може да бъде вграден в нагревател, така че обикновено се избира да се движи от 0,6 до 1,2 метра.

Ако дължината на нарязания дървен материал не е достатъчна за образуване на надвесен покрив, е необходимо да се удължат дървените трупи до желания размер.

Всички покриви на покрива трябва да бъдат свързани една с друга с щайга. Obreschetka има няколко функции. Връзка и основа за хидроизолация. Облицовката може да бъде направена от различни материали както от дъската, така и от листовия материал. Шперплат или OSBi се използва за изграждане на покрив с меко покритие. Ако щайгата е направена от дъски, предимно да се използва метал за покритието.

Етапи на конструкцията на покрива

Покривът на гаража е построен от собствените си ръце след построяването на стените. Тази процедура се извършва независимо или включва конструктивен екип. Цялата инсталация на покрива обикновено отнема няколко дни.

Инсталиране на лентата за връзване. Поставяйки хидроизолацията върху стената, в тялото на стената се пробиват отвори за монтиране на винтовете. В лентата за бръснене се правят същите отвори, така че да можете да поставите лентата върху шийките и да фиксирате всички гайки. Дупката трябва да бъде пробита, така че трупите да не удрят дупките.

Инсталиране на регистрационния файл. При закъснение се изрязва жлеб за закрепване с лента. След като настроите крайните лагери на снопа лъч, между тях в горния ръб се простират канавката, за да се настрои нивото и наклона на всички останали лагери.

На дървените трупи подредете защитната мембрана от вятър и влага. Защитете го с щайга.

В зависимост от вида на използваното покривно покритие, покривът е монтиран.

Полагане на покритието. в зависимост от наклона на покрива, инсталацията започва отдолу нагоре, така че горният лист пада на 10 см по долната.

В долната част на закъснението са свързани с вятърна дъска. Слива сливи.

След извършване на всички описани работи, вие получавате при използването си красив гараж с почти плосък покрив, който предпазва вас и вашия кон от времето. Най-важното е, че получавате място, където можете да прекарвате време с приятели при лошо време и да съхранявате куп полезни и необходими неща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на мембранни покривиМонтаж на мембранни покриви
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Покривни материалиПокривни материали
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Ефективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покривЕфективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покрив
Видове покривиВидове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
» » Покрийте гаража със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com