Вътрешни преградни стени на тавански етаж

Вътрешни преградни стени на тавански етаж

В тавана, вертикалните облицовъчни конструкции са подредени в надеждни и здрави фронтони. Основните стени са покривните склонове. Но какви трябва да бъдат вътрешните дялове?

Такива структури са необходими в доста голяма площ на тавана, за да се разделят на отделни помещения. Тези прегради и окачени стени могат да бъдат леки, тъй като не са проектирани да издържат на тежки товари. Следователно, те могат да бъдат направени от материали като кухи тухли, пяна или газобетон блокове и дори черупки. Като цяло, колкото по-лек е материалът, толкова по-уверен е, че може да се използва за тези цели. Трябва обаче да се помни, че в този случай преградите трябва да бъдат издигнати предимно на същите места като подобни прегради на долния етаж.



Това обаче не се отнася за скелетни дялове, които оставят много повече свобода за маневри. Малко тежат и затова могат да бъдат поставени навсякъде, като се избират преди самия процес на инсталиране. Ако е необходимо, могат да бъдат демонтирани и инсталирани другаде, ако планирате реконструкция. Предимството на рамковите прегради е и фактът, че по време на монтажа им няма нужда от "мокри" процеси, които са неизбежни при традиционните зидарии. В допълнение, вътре в такива рамки дялове (обикновено, между другото, те са направени на базата на гипсокартон), инженерни мрежи могат да бъдат поставени.

Тези прегради се характеризират с добри звукоизолационни характеристики. От само себе си, обвивката разсейва звучи добре. И тъй като между гипсокартон листа често се поставя нагревател (например минерална вата), този слой намалява вибрационно действие, абсорбира шума и служи като ефективен нагревател.

Има обаче един нюанс. Акустични характеристики на тези стени ще бъдат по-високи, ако може да се избегне т.нар странично прехвърляне на звук и акустични мостове, които възникват в случай, че на покрива на дялове инсталирани директно през съответните дялове на партерния етаж. За да се реши този проблем, между пода и рамката е монтиран специален шумоизолиращ уплътнител. Долният профил рамка трябва да бъде закрепена към пода, а горната - или към Рафтър елементи на покрива или в рамките на окачения таван.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталирането на дялове се отнася до характеристиките на материалитеИнсталирането на дялове се отнася до характеристиките на материалите
Преградни стени в къщатаПреградни стени в къщата
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Ремонт на апартаментиРемонт на апартаменти
Начинът на инсталиране на блокови и полиалканови дяловеНачинът на инсталиране на блокови и полиалканови дялове
Подреждане на вътрешни преградиПодреждане на вътрешни прегради
Вътрешни преградиВътрешни прегради
Стъклото блокира материалните характеристикиСтъклото блокира материалните характеристики
Изграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочиИзграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочи
Строителни компонентиСтроителни компоненти
» » Вътрешни преградни стени на тавански етаж
© 2021 BggeHat.com