Как да лепим багетите на тавана



Таван франзела служи не само за прикриване на празнини между тавана и стените, също така е декоративен елемент, който може да даде на ремонта завършен вид. Можете да видите повърхността на тавана с перваза на снимката. Мнозина дори не мислят как да лепират багетите до тавана. Изглежда, че те са толкова лесни, че не мислят за никакви нюанси, които са на разположение в тази работа. Но за да може резултатът да бъде щастлив от дълго време, трябва да спазвате някои правила.
как да лепираш багетите до тавана

Материали и инструменти

Преди да започнете как да лепите багетите на тавана, трябва да подготвите следните материали и инструменти:
  • раници за метал;
  • нож;
  • молив;
  • гъба;
  • митра кутия;
  • сапунен разтвор;
  • шкурка;
  • равнище;
  • четка;
  • лепило или течни нокти.
как да лепете багета на тавана
Що се отнася до това, което да лепи багетите на тавана, това може да се направи с лепило или с течни нокти.
Как да лепим багетите на тавана, подробно за видеото:

Лепкава багета

Препоръчва се да се монтират первази преди завършване на тавана и стените, но след завършване на цялата работа, свързана с подготовката на тези повърхности. Ако това е направено напротив, тогава ще има проблеми с шпаклата на багета.
  1. Първо ниво на повърхността, обърнете специално внимание на тези места, където первази ще бъдат залепени. За да сте сигурни, че повърхността е равна, използвайте ниво на сградата, по-голямо от половин метър. Базовата основа трябва да бъде внимателно почистена от старите повърхности и прах, след което да се обработва с грунд.
как да лепите багетите на тавана със собствените си ръце
  • Маркирайте. За тази цел първият багет се поставя между стената и тавана. Планирайте очертанията си, като изчертаете линия отдолу и отгоре. По същия начин, маркиране на противоположната стена. След тази мярка дължината багаж на тавана - тя се прилага върху стената, а в пресечните точки на цокъла са оставени маркировки върху предишната линия.
  • Преди да залепете багета на тавана, той е разделен на парчета с необходимата дължина. Тази работа изисква стол - с него можете да изрежете материала на парчета под прав ъгъл. Стените се свързват в помещение под ъгъл от около 45 градуса, точно така се изрязва лентата. Поставката на тавана се вкарва в табуретката, халсът се вкарва върху метала и материалът се нарязва на елементите с необходимата дължина. След това те се събират и сравняват. Ако е необходимо, ъглите на багета могат да бъдат коригирани с нож.
    колко правилно е да залепите багетите на тавана
  • Започнете да лепите цокъла от всеки ъгъл на стаята. По време на работа е необходима гъба, напоена със сапунен разтвор - може да се отстрани излишното лепило, изпъкващо около ръбовете. След това, избирането на това, което да лепи багетите на тавана, течните нокти или лепилото се прилагат равномерно към основата. Довежда се до маркираната линия и се притиска здраво към стената, разпределяйки лепилото по краищата на материала. Излишъкът се отстранява с гъба.
  • Места на ставите shpaklyuyut и търка с малък nazhdachkoy. Преди да продължите работа, лепилото и шпаклото трябва да изсъхнат - това време е отбелязано върху опаковките с тези състави. Целият процес на залепване на таванското первази отнема доста време, но външността на стаята веднага се трансформира.
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Цветно таванно стъкло подчертава интериораЦветно таванно стъкло подчертава интериора
    Как да лепим методите за фиксиране на таванаКак да лепим методите за фиксиране на тавана
    Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
    Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
    Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
    Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
    Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
    Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
    Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
    Поставка за таван от полистирол, лесна инсталацияПоставка за таван от полистирол, лесна инсталация
    » » Как да лепим багетите на тавана
    © 2021 BggeHat.com