Цветно таванно стъкло подчертава интериора



Багетите на тавана не само скриват фугите между стените и тавана, но и допълват интериора на стаята, давайки му пълен облик. Ако изберете подходящ цветен таван перваз, той ще изглежда хармонично в околностите на другите мебели, подчертава дизайна на тавана и стените, визуално увеличава стаята. По този начин много зависи от цвета на този елемент.
цвят на цвета на тавана
Сега производителите предлагат различни таванни первази. Те се различават не само по цвят, но и по форма и размер. Плочите могат да имат различни очертания, за своя декор, използван като прости линии, и сложни рисунки, сложен украшение. Цената на тези продукти е много разнообразна - зависи от сложността на използваната форма и материал.

Полиуретанови первази

Таванните плоскости, оцветени от полиуретан, понастоящем са един от най-често използваните декоративни елементи.
Предимствата им включват:
  • сигурно закрепване дори към заоблени повърхности на стени или тавани;
  • възможността за боядисване с маслена или водна боя, ламиниране за подчертаване на оригиналния релеф на продукта;
  • появата на лентите точно копира скъпоструващата мазилка, благодарение на която става възможно да се купят на ниска цена, независимо от сложния дизайн и сложен модел;
  • багетите добре прикриват всички дефекти в повърхностите, включително грапавост, грапавост и деформация;
  • цветът не се променя дълго време, в допълнение, первази от полиуретан перфектно понасят мокро почистване.
кафяв таван
Значителен недостатък на тези багети е тяхното тежко тегло. Поради това, ако не спазвате правилата за закрепване, тогава баровете с време под собственото си тегло могат да се отдалечат от повърхността, създавайки празнина. Но наскоро се появиха по-леки полиуретанови пяни, които леко се залепват.

Стенни плочи от полистирол

Цветният таван от полистирол е лесно разрязан и закрепен към повърхността. Меките ръбове на ламелите допринасят за тяхното плътно прилепване към повърхностите на стените и тавана.
Плъзгащите се дъски от този материал имат следните предимства:
  • ниско тегло и зърнена структура;
  • ниска цена;
  • способността да оцветявате и оцветявате няколко пъти, лекота на грижите (продуктът е достатъчен, за да избършете с влажна кърпа);
  • В баровете могат да има специални канали, в които окабеляването е маскирано.

Плинт от експандиран полистирол

Тези продукти са подобрена версия на полистиренови багети. В допълнение към производството на корнизи, експандиран полистирол също се използва за производството на други довършителни елементи. Можете да изберете цвят таван от полистирол под всеки интериор, освен това, с помощта му да се постигнат определени дизайнерски ефекти. Тези багети изглеждат добре и в комбинация таван на корнизи и гнезда.
Най-често те купуват бял таван первази, въпреки че производителите предлагат много други нюанси. Това се дължи на факта, че този цвят е подходящ за всеки интериор и визуално увеличава пространството.
златен таван
Популярността на тези продукти се обяснява с такива характеристики като:
  • ниско тегло;
  • добра звукова и топлоизолация;
  • ниска цена.
Но има и недостатъци на полистироловите первази. Това е предимно лоша гъвкавост и нестабилност. Също така, лентите могат да се деформират, когато са изложени на определени видове лепило и разтворители. Ето защо, закупуване на багети от този материал, заслужава да се научи от продавача, какъв състав може да лепило на повърхността.

Дървени первази

При проектирането на интериора доста често се използва кафяв таван первази, изработени от дърво. Но при инсталирането на такива багети е много по-трудно, така че те обикновено се инсталират от специалисти. Дървени первази за таван не може да се припише на евтини продукти, но много зависи от дървесните видове. Например, боровите панели са много по-евтини от дъбовите корнизи.
Дървените багети са най-подходящи за класически помещения, които претендират за претенциозност и аристокрация. Желателно е те да бъдат хармонизирани по цвят и текстура с други вътрешни детайли. Например, ако в стаята има мебел, изработен от дъб, первазите трябва да са от едно и също дърво. Ако цветовете на пода и багетите са комбинирани, тогава стаята изглежда не само изискано, но и богато.
плот таван wenge
Основният недостатък на дървени тавани корнизи е сложността на инсталацията. Много време се харчи за коригиране на ъглите на ламелите. Дори и най-малките грешки са незначителни, тъй като не винаги е възможно да се избере подходящ нюанс на шпакловка. Ето защо, абсолютно не се препоръчва да се монтира самата перваза от тавана венец или от друг скъп материал (например, махагон) по себе си.
Ако дървени продукти, които не се справят с антисептични и покриват с няколко слоя лак, те могат да гниене, покрити с плесен, деформират с температурни колебания и влажност, става дом на грешки дърводелски.
Основното, което трябва да обърнете внимание при избора на дървена перваза, е, че техният цвят съответства на други интериорни детайли. Например, черешовите дъски ще изглеждат релевантни само ако помещението съдържа мебели или паркет от едно и също дърво.

Изборът на багета Цвят

Не е толкова лесно да избирате цвета на первазите, както изглежда на пръв поглед. Ако таванът и стените са завършени в един оттенък, баровете трябва да се различават от цветовете, за да очертаят повърхностите, а не да се слеят с тях. Ако не можете да намерите сянка под интериора на стаята, трябва да изберете бяло таван на пода в интериора - тя е универсална (вижте също:Как да изберем таван бордюр борда"). В допълнение, в стаята трябва да е удобно, така че е най-добре да не купуват черен таван корнизи и светлина. Ако стените и тавана ще бъдат по-тъмни от франзелата, стаята е уютно.
как да изберете цвят таван первази
Особено внимание трябва да се обърне на избора на сянка на перваза, в случай че стените и таванът се различават помежду си по цвят. Важна роля в това е размерът на стаята. Така че, ако инсталирате цокъл от същия цвят като тавана, стаята ще изглежда по-голяма, но височината визуално ще намалее (за повече подробности:Кои таванни первази трябва да избера: материални характеристики") Ако цветът на франзела ще се повтаря на цвета на стените, в стаята, а напротив, ще изглежда по-висок, но по-малки по площ Ако изберете е трудно, е по-добре да остане на традиционното бяло - .. Той никога не излиза от мода и винаги изглежда подходящо. Ако желаете, можете да изберете цокъл таван бежово - тя изглежда много оригинално, а не толкова познато за окото като бели Примери за успешна комбинация от франзели до средата на вашата стая може да се види на снимката ..

Съвети за избор

Стаята ще изглежда холистично, само ако цветът на перваза е правилно избран.
Процесът на подбор ще бъде улеснен от следните съвети:
  • белите ленти визуално увеличават помещението, затова се препоръчва да бъдат инсталирани в стаи с ниски тавани и малка площ;
  • широки тавански первази под цвета на стените се намалява пространството, така че за малки стаи те не се поберат, но големи помещения с тях стават по-удобни;
  • не е желателно багета, тапетите и таваните да имат различен сянка - не изглеждат прекрасно;
  • при закупуване на дървени стрехи да имате предвид, че тя трябва да бъде подходяща за други части interera- най-лесно да се комбинират с декоративни предмети и мебели, бяла и черна таван корнизи.
как да инсталирате цвета на цвета на тавана
За да вземете правилно багажа, трябва да обърнете внимание на още една характеристика - формата. В същото време е добре да се има предвид, че багетите със сложни завои трябва да бъдат грижливо следени. При счупени линии и къдрици прахът се натрупва, така че ивиците трябва често да се избърсват. В някои случаи замърсяването не се отървава - в този случай тъмните места са покрити с нов слой боя (прочетете "Какво и как да рисувате таван первази").
Как да нарисувате таван перваза борда, подробности за видео:

Редактиране на первази

Преди да започнете как да инсталирате багетите, трябва да обърнете внимание на начина им на привързване. Така че леките ленти от полиуретан или пяна могат просто да бъдат залепени на повърхността, не е необходимо да ги фиксирате в допълнение към пълното изсъхване на лепилото. За фиксиране на дървени первази, фиксиращите елементи се монтират първо с интервал от половин метър. Само след това можете да прикрепите ремъка.
Багетите имат два ръба, единият от които е закрепен към тавана, а другият към стената. Препоръчва се инсталацията да се стартира от стената, която се намира срещу вратата към стаята. Тъй като повърхностите на основата обикновено са неравномерни, первазите са притиснати, така че да не се огъват или деформират. Ако се образуват пролуки, те се пълнят с шпакловка или уплътнител.
бели предимства на тавана на тавана
Сега производителите предлагат огромна гама от продукти. На пазара можете да намерите не само бяла или черна багета, но и бежово, зелено, синьо, златно таванно первази. Палитрата от нюанси е много широка, затова няма да е трудно да изберете тази корниз, която най-добре ще допълни стаята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
Проектиране таван препоръки на професионалистиПроектиране таван препоръки на професионалисти
Как да изберем таван бордюр бордаКак да изберем таван бордюр борда
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалитеКои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Декоративни греди за избор на таванДекоративни греди за избор на таван
Цветни тавани в интериораЦветни тавани в интериора
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
» » Цветно таванно стъкло подчертава интериора
© 2021 BggeHat.com