Бял плинт в интериора

Сега можете да изберете первази от всякаква текстура и цвят. В повечето случаи хората предпочитат кафяви, дървесни продукти. Въпреки това, бял цокъл във вътрешността може да играе положителна роля.

Бял плинт в интериора

Бял плинт в интериора

Широк бял цокъл

Широк бял цокъл

Изберете рамка за пода в съответствие с правилата

Преди да продължите да го използвате във вътрешността на белите цокли, бих искал да говоря за това как да се създаде общо приятен по отношение на дизайна пространство, както е определено по дизайн Намерете точно цокъл, който ще бъде в хармония с нея. В същото време е препоръчително да се мисли над всички тези моменти на етапа на проектиране, така че всичко - дори и много малко - да може успешно да се комбинира един с друг. По принцип е много важно в крайна сметка всички елементи да се хармонизират.

Бял подова настилка в интериора

Бял подова настилка в интериора

Използването на бяла перваза в интериора в стила на минимализма

Използвайки бяла перваза в интериора в стила на Арт Нуво

И така, какво да търся при проектирането на интериорен дизайн? На първо място, важно е да се имат предвид следните аспекти:

  • хармония между мебели, стени и декор в цвят;
  • приятна и успешна комбинация от материали, от които се прави всичко, което ще бъде в стаята;
  • структурните особености на стаята;
  • лични желания и предпочитания.
Примери за бяла перваза в интериора

Примери за бяла перваза в интериора

Последният аспект е много важен, защото ако човек иска интериор в стил в страната, няма смисъл да купува ултрамодерни мебели или довършителни материали, подходящи за високотехнологичен стил. Така че личните желания не бива да се подценяват. Но общите правила за декориране на стаята не могат да бъдат пренебрегвани.

Бяла первази и светла врата

Бяла первази и светла врата

Всичко това пряко се отнася до такава привидно незначителна подробност като подовата настилка. Какво трябва да търся при избора на този декоративен елемент?

Таблица. Критерии за избор на перваза.

Критерии Обяснителна информация
критерий
Обяснителна информация
Размери на помещениетоРазмери на помещението

Това не е косвен фактор, както изглежда. Факт е, че цветът на дизайна на стаята като цяло и на основата в частност може да играе много голяма роля. Например, ярките цветове визуално увеличават пространството на помещението и затова са идеално подходящи за малки стаи. И това правило се отнася за первази. Визуално увеличаване на размера на стаята също ще помогне на цвят вариация на цокъл, съвпадащи с тона на стените.
Размери и форма на плинтРазмери и форма на плинт
Дъските могат да имат различна ширина и височина, да бъдат украсени с шарки или да нямат. Например, первази тесни са подходящи за малки стаи, но високи и красиви - за просторни зали. В комбинация с хармонично съвпадащ цвят продуктът може да се превърне в отлично декоративно допълнение към интериора на помещението.
функционалност

функционалност

Ако възнамерявате да поставите жици покрай основата, е по-лесно да ги поставите директно в продукта. За тази цел е подходящ цокъл с вътрешен кабелен канал.
фактура

фактура

Плъзгащата плоскост трябва да се комбинира с интериора според структурата му. Малко вероятно е в барокова зала цокът с "плочки" да изглежда добре и обратно.
Цветове в интериораЦветове в интериора
Перките не трябва да са много забележими, тя трябва да е елегантна част от интериорния дизайн.

Така че цокълът трябва да бъде избран от цвета на цвета, а този декор може да се комбинира с:

  • подова настилка, а первазът не привлича вниманието, като е продължение на пода;
  • цвета на стените;
  • сянка на вратите (тук цокълът лесно ще се превърне в пълноценно продължение на креватите).
Бял цокъл във вътрешната снимка

Бял цокъл във вътрешната снимка

Под цвета на подовата настилка

Тази опция за избор на цокъл е класика. Вероятно, веднага щом подовете се появиха от дървото, той влезе в модата. И не само модата тук е вината - факт е, че дървото има определен коефициент на разширение и е в състояние да "играе", изстискване и разкопчаване. Поради това, по стените можеха да се появят слотове, а дъските, напротив, се опираха на стените и се деформираха. Така че беше решено да се оставят деформационните пролуки, които бяха покрити с цокъл - нещо като "продължаване" на пода, което бе избрано в тона на покритието.

Тъмните первази са перфектно съчетани с бели стени

Тъмните первази са перфектно съчетани с бели стени

Моля, обърнете внимание! Ако цветът на перваза е в хармония с цвета на пода, тогава визуално стаята ще изглежда по-просторна.

Експертите препоръчват да се закупят первази и настилки по едно и също време - в този случай ще бъде възможно да изберете тона възможно най-точно. За да направите своя избор, цокълът се нанася върху плочката за подова настилка в добро осветление, а сенките се сравняват.

Важно! Изборът трябва да бъде направен само в естествена светлина. Електрическото осветление нарушава нюансите.

Още няколко снимки

Още няколко снимки

Ако пода вече е поставен, можете да закупите няколко бара с подобни нюанси и между тях да изберете такъв, който ще бъде съчетан перфектно с покритието.

Изберете цвета на стените

Понякога цветът на стените изисква цветарник. Това обаче не е лесна задача. И причината е, че често стенните покрития имат такъв цвят и текстура, че те не се комбинират с почти никакъв вид цокъл. Но ако покритието на стените няма сложен образец, ще бъде по-лесно да вземете ивиците за окончателно покриване на периметъра на помещението.

Бяла ограда и светли стени

Бяла ограда и светли стени

Под цвета на вратите, прозорците

Често подложката е избрана за цвета на вратите и в този случай ще се появи като пряко продължение на прозореца на вратата. Съответно под вратите на дървесен цвят се купува цокъл със същия модел, а за бели врати - бял цокъл.

Важно! В този случай, цокълът трябва да бъде строго съчетан с цвета на прозореца.

Цветова комбинация от цокъл, под и врати

Цветова комбинация от цокъл, под и врати

Рядко, но все пак цокълът може да се съчетае с цвета на прозоречните рамки, но е препоръчително да направите това, ако прозорците са панорамни и имат големи размери. В противен случай завесите няма да бъдат видими така или иначе, а цокълът ще изглежда зле, особено ако не се хармонизира с нищо друго в стаята.

Видео - Как да изберем подови настилки?

Бял плинт в интериора

Сега беше на свой ред и директно към белия под, навесен борд. Противно на очакванията, бялото первази ще изглежда доста успешно в повечето интериорни вариации. Дизайнерите дори го наричат ​​"печеливша класика". Тя изглежда добре в комбинация с леки и тъмни стени, се вписва в различни интериорни стилове, успешно допълва мебели, има отношение почти навсякъде и има много възможности.

Как да използвате правилно белия цокъл в интериора

Как да използвате правилно белия цокъл в интериора

Какво може да е бял цокъл, защо е толкова обичан? Това е просто - ви позволява лесно да реализирате необичайни (и обичайни) идеи за дизайн.

  1. Бялата перваза, подобно на всяка светлина, визуално увеличава пространството в стаята. Особено в комбинация с лекия под. Ако такъв цокъл е монтиран в тесен тъмен коридор, стаята визуално става по-просторна и стилна. Бялата перваза може да създаде хармоничен контраст в тъмна стая, ако е съчетана с леки подове.
  2. В светла стая, бялата перваза на дъска нежно отразява красотата на стените и пода, ще направи стаята още повече, но в същото време ще я даде яснота.

    Фигурен цокъл от бял цвят

    Фигурен цокъл от бял цвят

  3. Той перфектно се справя със задачата да подчертава и подчертава благодатта на мотивите, става импровизирана "рамка" за покриване на стени. Този елемент изглежда особено добър в стилове като арт деко, бароков, модерен и други.
  4. Широкият бял плинт е отличен вариант за стая с високи тавани. Въпреки това, в стая с нисък таван, само тесен перваз борда ще изглежда, докато широк визуално ще направи тавана дори по-ниски.
Въпреки сивия под и стените интериорът не изглежда тъмно

Въпреки сивия под и стените интериорът не изглежда тъмно

Към бележката! Бялата перваза не е подходяща, ако интериорът е изцяло изработен в тъмни цветове. Изглежда, че този декор ще бъде като бяло петно.

По-рано белият цокъл бе открит най-вече само под формата на таван или като рамка на пода, но само в просторни помещения. Сега той "мигрира" и в малки апартаменти, обаче, в тясно въплъщение. Това е една от най-елегантните опции за оформяне на пода, защото подчертава вниманието и прави стаята запомняща се и необичайна, въпреки този банален цвят - бял.

Стенна бяла дървена

Стенна бяла дървена

Няколко думи за материалите

Плотът от бял цвят може да бъде направен от следните материали:

  • дърво - най-често срещаният материал за много хора. И най-скъпите. Дървото е в хармония с почти всички видове довършителни материали, с изключение на плочки. Той упорито устоява на няколко слоя боя и лак;
  • PVC - материал, от който в съвременния свят на полимерите се прави много, включително плинт. Продуктите са евтини, лесни за инсталиране, често оборудвани с кабелни канали и могат да имат цвят;
  • полиуретан - Също така евтин вариант на цокъл, може да има цвят или да бъде боядисан.
В интериора са окачени бели дървени подове

В интериора са окачени бели дървени подове

Още няколко примера за бяла перваза в интериора

Още няколко примера за бяла перваза в интериора

Бялата перваза може да бъде направена от всякакъв материал и това също е желателно да се вземе предвид при избора. В един стил дървото изглежда добре, а в друг - пластмаса. Съществуват обаче и такива плотове, изработени от полимери, които визуално не се различават от продуктите, изработени от естествени материали.

Към бележката! Възможно е да нарисувате белия цокъл! Всъщност това е още едно уникално свойство на този декоративен елемент. Ако искате да получите цвета на необичаен цвят, получавате бяло, предназначено за боядисване, и се нанася специална боя.

Боядисване на бяла подова настилка

Боядисване на бяла подова настилка

Видео - Как да нарисувате бяла перваза?

Избор на бял цокъл

Няколко думи за това как да изберем бяла перваза. Да, с цвета тук всичко е вече решено, но има и други аспекти на избора. Например материалът, височината на елемента и други.

  1. Определящият фактор - материал, от който е направена подова настилка. Ако това е паркет или дърво, тогава цокълът трябва да бъде дървен.
  2. Наличие на кабелен канал. От този аспект е важно да се обърне внимание в случай, че се предвижда полагане на проводници по стени.
  3. Размери на плинт. В големите зали е желателно да се използва широк цокъл, тесен в тях просто изгубен. И самият широк цокъл изглежда доста твърд.
Избор на бял под

Избор на бял под

Таблица. Съответствие на височината на стените и широчината на основата.

Ширина на бордовата дъска, мм
Височина на стените, m "
По-малко от 2,6

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разнообразие от избор на външни цокли в интериораРазнообразие от избор на външни цокли в интериора
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Как да изберем подови пластмасови первазиКак да изберем подови пластмасови первази
Как да изберем перваз за килимКак да изберем перваз за килим
Елегантен елемент от модерния широкоекранен подЕлегантен елемент от модерния широкоекранен под
Полагане цокълПолагане цокъл
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
Как да поставите плинтКак да поставите плинт
» » Бял плинт в интериора
© 2021 BggeHat.com