Как да накарам цокъла?

Как да накарам плинтПлинт - това е последният етап от ремонта на кухнята, който е фиксиран след поставяне на тапета и подновяване на подовата настилка. Материалите за цокли са различни - пластмаса, дърво, MDF. Има и други (например алуминий), но ще ви разкажем за изброените три, защото те са най-широко използвани за довършване на кухнята. От статията ще научите как да подрязвате питите правилно и за какво подово покритие, което е най-подходящо за первази.

Дървен плинт

Дървена перваза е идеална за кухня в случай, че сте избрали паркет за подова настилка. Но в "нормалния" ремонт можете също да прибягвате до неговата помощ. Въпреки това бихме препоръчали да останем на пластмасовия "брат". За облицовката на дървеното се нуждаят дори стени.

Как да накараме дървен цокъл?

Такъв плинт е закован с парче фуркан с шапка с диаметър 1-5.15 мм. Ако не сте доволни, че филетата са леко видими на дъската, тогава те могат да се удавят малко и дупките се залепват в тона на дървения перваз.

Все още има един цокъл от гъвкаво дърво. Тя може да бъде огъната по дъга. Просто не бързайте, когато купувате незабавно издърпайте от запечатаната опаковка, защото това первази се втвърдява във въздуха и след това го огънете, когато го инсталирате, няма да работи.

Как да ноктите на цокъл, ако извитите стени? Ако стените са неравномерни, тогава основата е закрепена към анкерните плочи, които са особено подходящи за перваза.

Как да накарам плинтЕдин от сортовете дървени первази е настилката. Какво е това? Основната част на фурнирания плинт е изработена от бор или смърч, а отгоре е залепен фурнир от някои ценни дървесни видове. Това се случва вместо последното залепено метално фолио, имитиращо злато или алуминий.

Фурнирният плинт е по-евтин от "по-големия брат" от масивна дървесина.

Как да направите ноктите фурнир?

Той е прикрепен към анкерните плочи. Първо, оформлението е направено, където ще инсталирате анкерните плочи. Тогава в тези места перфораторът произвежда дупки, в които са блокирани пластмасовите дюбели. След това, анкерните плочи трябва да бъдат закрепени към стената с помощта на винтове, така че зъбите им да са точно перпендикулярни на перваза. На тези зъби, и ще бъде фиксиран фурнир плинт.

Плинт от MDF закрепени точно както и фурнировани, само за закрепване е необходимо да не се закрепват плочи, а като куки.

Фурнирният плинт, както и дървеният, имат свои собствени природни шарки и нюанси. Следователно, такъв цокъл трябва внимателно да бъде избран за по-късна инсталация. Например, в пластмасов перваз, цветът се създава изкуствено и следователно равномерно в тон. Какво не може да се каже за аналози на дърво, които преди монтажа трябва да бъдат боядисани в тона на пода или лакирани.

Пластмасова перваза



Пластмасовите первази са подходящи, когато подът е покрит с линолеум, килим или ламинат. Цветът на пластмасовата перваза може да бъде не само бял. Например, сега има голям избор от первази от пластмаса, имитиращи различни видове дървесина. Пластмасови цокъл не изисква специално лечение, перфектно издържа на температурни промени, не се подува и се свива, лесен за почистване, както и много от тях имат специален цокъл за кабелни корита.

Как да се определи пластмасова перваза борда?

Има различни начини, които са добри по свой начин:

1. Може да бъде залепен върху лепило или с течни нокти;
2. Пластмасовите первази могат да бъдат приковани с помощта на дюбели или винтове за самозатягане;
3. Прикрепете към клиповете.

Как да поправите пластмасов цокълИзборът за това как да фиксирате пластмасовото перваза зависи от това дали има или не кабелна тава и колко скоро ще извършите следващия ремонт.

Как да инсталираме пластмасова перваза без канали? Ако платформата е изработена от пластмаса без улуци и след няколко години се планира следващото обновяване на кухнята, изберете начина на закрепване към клипса. За тази цел прикрепете скобите с помощта на дюбели към стената на разстояние от 30 до 50 сантиметра една от друга. След това прикрепете към тях плинт. Монтирането на пластмасов шев на клипсите предполага абсолютно плоски стени. Ако стените са криви, тогава первазът не може да лежи равен и стегнат, но винаги ще се отдалечи от стените.

Ако сте избрали цокъл с улуци, е по-добре и по-надеждно да го фиксирате върху винтовете. Последните няма да бъдат напълно видими на основата, тъй като се крият вътре. Този метод на фиксиране също предполага, че следващият ремонт (подмяна на подовете, демонтиране на основата, лепене на тапети) скоро няма да бъде направено. За меките стени е поставена пластмасова перваза с канали, които не са закрепени към винтовете, а към ноктите за довършителни работи.

Ако сте направили прост козметичен ремонт и "шедьовър" завършване на кухнята е оставен за по-късно, тогава цокъл трябва да бъдат залепени върху лепило или течни нокти. Този метод е подходящ за цокли с или без канали. За залепване ще ви е необходимо специално лепило. Ако цокъл с улуци, тогава кабелът е поставен в тях преди залепване. Процесът е прост: лепилото се нанася върху стената и върху самата перваза, след това се притиска към стената. Време на сцепление - 2-3 часа. Методът за лепене на пластмасова перваза се използва рядко и по-често, ако стените се разхлабят.

Ако лепирате върху течни нокти, а след това с пистолет, нанесете лепило на разстояние от 3-4 см върху съседните повърхности, след това го натиснете до стената и задръжте за около минута.

Ако се интересувате от това как да лепирате тавана первази, след това щракнете върху връзката, ще видите един визуален майсторски клас.

Как да започнете да инсталирате первази?

Закопчаването трябва да започне от ъгъла на кухнята и да се движи по посока на часовниковата стрелка. След това первазът се поставя върху стената, а ъгълът се поставя на края. След това оформлението на крепежните елементи се намира на разстояние половин метър една от друга. В местата, маркирани с маркер, пробийте дупки в основата, плътно притиснати към стената за дюбели. Дълбочината на всяка тренировка трябва да е еднаква навсякъде, затова е препоръчително да маркирате сондата с изолационна лента. След това дюбелите се поставят в дупките точно на половината от височината им, винтовете се завинтват (не надвишавайте прекалено много!). Всяка следваща част от основата се навива. За целта се закрепва специален съединител към върха на предходния - крайната част, щепселът, ъгълът. Ако използвате дървена подложка, всеки край от нея трябва да бъде нарязан под ъгъл от 45 градуса, за да се осъществи връзката със следващия - да се направи един ъгъл нагоре, а другият - надолу.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поправите основатаКак да поправите основата
Демонтаж на плинтДемонтаж на плинт
Разнообразие от избор на външни цокли в интериораРазнообразие от избор на външни цокли в интериора
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Бял плинт в интериораБял плинт в интериора
Как да изберем перваза за всички случаи?Как да изберем перваза за всички случаи?
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Полагане цокълПолагане цокъл
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
» » Как да накарам цокъла?
© 2021 BggeHat.com