Монтаж на первази

Последният етап от подреждането на пода е монтирането на первази. Този процес играе не по-малко важна роля от който и да е друг. В края на краищата, правилно инсталираният красив плинт, избран в съответствие с дизайна на вашата стая, ще ви помогне да пресъздадете цялата картина на цялата стая.

Много важен елемент в кухнята е алуминиева перваза, тъй като той е основният спасител на мебели, кухненски линолеум и стени от мръсотия и наводнения. Под цокъла е покритието, както и грубият под. Трябва да се отбележи, че грубият под е много важен елемент в подреждането на пода. Основните му функции са:

  • Топло и звукоизолация
  • хидроизолация
  • Сервира се като надеждна, хоризонтална и плоска основа
  • Организиране на вентилирано пространство под подовото покритие
  • Възможност за поставяне на различни комуникационни мрежи

Цел и основни функции на плинт

Има моменти, когато някои елементи от грубия под (повдигнат под, суха дъска, дървени трупи) не съвпадат със стените. Това може да се случи, защото материалите, от които са направени, под влиянието на висока влажност или спад на температурата, са обект на деформация. Ето защо има разлика между подовата настилка и стените, която, освен да изглежда грозна, е абсолютно нефункционална.

Както вече казахме, основата е много важна и функционална част от стаята, защото:

  • Може да бъде допълнителен декоративен елемент
  • Настилката с кабелен канал ви позволява да скривате електрически кабели и други комуникации, без да нарушавате целостта на стените
  • Защитава грубия под от замърсяване и проникване на влага
  • Запазва оригиналния външен вид на дъното на тапета на стената

Видове цокли

Преди да инсталирате основата в стаята, трябва да се запознаете с различните типове и да определите коя е подходящата за вас.

На пазара на строителни материали са представени такива видове первази като:Има няколко вида первази.

  • Алуминиева кутия
  • дърво
  • Пластмаса (произведена от PVC - PVC)
  • ламиниран

От своя страна, един дървен цокъл може да бъде разделен на два вида:

  • фурнир
  • масов

Монтаж на кухненски плотове

Хайде да се запознаем с процеса на инсталиране на перваза за кухнята. Той е монтиран на различни кухненски мебели, за да се предпази от проникване на влага и различни замърсители извън границите на хоризонталните повърхности.

За да направите това, подготвяме пластмасовата лента с необходимия размер и я фиксирайте на избраната повърхност с помощта на винтове. При монтажа на алуминиевата повърхност на шината не забравяйте да вземете предвид размера на скобата. Обикновено вътрешният ъгъл най-често се затваря в 900. За тази цел е инсталиран ъгъл. Предната част на основата трябва да бъде скрита под него с 5-6 мм.

Освен това, като се вземе предвид този размер, отсечете предната част и я поставете под ъгъла, като я счупите до основата.

Дървен под

Дървени первази - елегантен интериор.След това разгледайте инсталирането на дървена перваза.



Масивните дървени первази са изработени от едно масивно дърво от ценни видове. Този тип первази е много силен, но много скъп.

Такъв плинт е препоръчително да се използва такова подово покритие като масивно парче или масивна floorboard, както и паркет.

Алтернатива на скъпия масивен плинт е фурнирован цокъл. Основното му предимство е по-ниска цена. Имайте предвид обаче, че при механични повреди, неуспешни зашивания или рязане, фурнирът може да се отлепи.

Въпреки това, при правилно монтиране на первази с гвоздеи, не трябва да възникват проблеми. В този случай пропуските изцяло задържат основната си цел, а именно, че позволяват на подовата настилка да се чувства добре при спадане на температурата или влажност.

Трябва да се има предвид, че основата от дърво е много слабо поносима от ефекта на повишена влага. След "водни процедури", первазите могат лесно да се деформират и да изгубят красивия си вид.

Пластмасови первази (MDF и PVC)

Основните предимства на PVC плоча са:Пластмасовата перваза е достоен и евтин заместник за дървена.

  • невинност
  • Ниска цена
  • Лесна инсталация
  • Те не се деформират под въздействието на влага, киселини и основи
  • Лесно почистване
  • Достатъчен период на използване

Тъй като материалът от MDF не е толкова силен, колкото поливинилхлорида, полезният му живот ще бъде много по-малък.

Монтаж на пластмасови корнизи с ръцете си е много лесно: достатъчно е само да се прикрепя към стената лиши така наречената "клип", както и да ги prischelknut цокъл.

обработка цокъл

Правилно сглобени и съответстващи на цвета, пластмасовите первази не изискват допълнителни довършителни работи. Въпреки това, след монтажа, тя може да бъде свободно прикрепена към пода или към стената. Този недостатък може лесно да бъде отстранен, като се използва специален акрилен уплътнител. След поставянето и изравняването си уплътнителят се боядисва под цвета на перваза.

Но с дървени, особено neshnonirovannymi продукти могат да бъдат проблем. Основното им покритие - шлайфане, лакиране или боядисване, трябва да се извърши преди монтажа. След като се монтира основата, е необходимо да се премахнат малките дефекти - драскотини и други повреди. Точките на закрепване са затъмнени и боядисани. Слотовете се елиминират по същия начин, както при полимерните первази.

Надяваме се, че тази статия ще ви помогне лесно да инсталирате самата перваза.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бял плинт в интериораБял плинт в интериора
Подови дъскиПодови дъски
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Полагане цокълПолагане цокъл
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
Инсталация за подова настилкаИнсталация за подова настилка
Как да поставите плинтКак да поставите плинт
Как да накарам цокъла?Как да накарам цокъла?
» » Монтаж на первази
© 2021 BggeHat.com