Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка

Плъзгащите дъски са затворени технологични шевове между стена и пода и също така създават визуален преход от пода към стената. Плотът се монтира след завършване на цялата работа върху подовата настилка и стените. Ето защо на този етап не се изключва появата на въпроса как да се фиксира основата, така че тя да се държи добре и да не разваля външния вид на стаята. Помислете за основните типове первази и как да ги инсталирате.

Пластмасова перваза

Такива первази се използват при оформянето на подови покрития от килими, ламинати и линолеум. Начините на закрепване зависят от конструктивните особености на пластмасовата перваза.

Те се монтират след като стените се изравнят и оформят. Ако има стена с "далечна", а не идеално равна повърхност, тогава най-добрият вариант е използването на пластмасова обшивка, в която горният и долният ръб са гумени (гъвкави).

Монтаж на пластмасови первази с самонарезни винтове

По този начин се прикрепват тези первази, които имат кабелен канал. Точките за закрепване могат да бъдат скрити или от капака на такъв кабелен канал или от специални капачки, чийто цвят съответства на цвета на основата.

Декоративният профил е външно оборудван с гумирани меки ръбове, които служат за монтиране на дъската към стената и пода. 

Изчисляване на необходимото количество цокъл и неговите свързващи елементи:

  • първо трябва да измерите периметъра на стаята;
  • до периметъра добавете 1.5-2 метра и разделете резултата на 2.5 (това означава стандартната дължина на цокъла), закръгляйки броя нагоре и да получите броя на цокъла;
  • броят на броя външни и вътрешни ъгли, които ще бъдат необходимият брой ъглови (външни и вътрешни) свързващи елементи;
  • изчисляване на броя на съединителите: ако стената е с дължина по-малка от 2,5 м, тогава не е необходим съединител, ако е 2,5-5 м - един съединител е необходим и т.н.
  • за стаи, които имат една врата, имате нужда от два съединителя - ляво и дясно, което ще бъде лице (щепсел).

Необходими инструменти:

  • рулетка
  • хамала за метал
  • ъгъл на строителството
  • нож
  • шило
  • молив 
  • удар (ако стените са панел, тухла или блок)
  • Пробийте с бормашини с различни диаметри и с дюза, която може да завърти винтовете (ако стените са дървени, кирпичени или гипсокартонени)

Стъпки за монтаж на первази

1. Разпределение.

Обикновено започва в ъгъла на стената, който е най-дълъг. На единия край на основата е прикрепен ъгъл и е поставен в мястото за инсталиране.

Първата марка се прави на стената (пода), на разстояние от ъгъла равно на 5-6 см, това място ще бъде първата дупка. С идеалната плоскост на стената стъпка между следващите марки прави 40 см.

Плъзгащата се дъска се натиска с две ръце на онези, на места, където очакваните марки ще бъдат и ако има забележима разлика между стената и основата, стъпката се намалява.

След завършване на маркирането основата се отстранява.

2. Пробиване на дупки.

Вземаме удара, слагаме го на пода и пробиваме дупките срещу белезите. След пробиване на всички необходими отвори, образуваният прах се вакуумира. След това включат дюбелите.

3. Монтиране на първото парче от пластмасов перваз.



Плотът трябва да бъде пробит с шибър или дори с винт за самозатягане. Това се прави лесно, основното е да се определи точно мястото на пункцията.

Плинт, сложен на правилното място, леко се отдалечи от горната част на стената, така че да може да се види запушеният дюбел, а след това плинтърът беше пробит. В отвора се вкарва винт и се увива в дюбел. Необходимо е главата на самонарезването да се втурне в основата. Ако платформата е залепена на мястото на монтажа, тогава е необходимо да освободите скоростта на самочувствие с 0.5-1. По този начин, первазът е изправен и главата на винта е потопена в него. Преди да завиете последния винт, трябва да поставите конектора на края на цокъла.

Малък съвет: Трябва да обърнете внимание как правилно да монтирате основата, за да сте по-плътно прилепнали към стената. Необходимо е да завъртите всеки следващ самореза с свободна ръка, за да издърпате основата от мястото, където е бил предишният отвор.

 4. Монтиране на други части от плинт.

Следваща перваз съединител се вмъква в и фиксиран към подобен начин на stene.Doydya стайна ъглови или крайни стени, лента мярка трябва оставащото разстояние е означено на перваз и видя излишната otrezok.Pri имайте предвид ширината на свързващите tortsovika или ъгъла, като се вземат предвид появата в тях краят на основата е 3-5 мм.

5. Полагане на кабела под пластмасовата решетка.

Всички електрически проводници, телевизионни и телефонни кабели могат да бъдат поставени в кабелния канал.

Има три начина за подреждане:

  • Поставянето на кабела под пластмасовата дъска е много важен процес.По време на монтаж на подови первази. Кабелът се поставя под винтовете директно в канала на основата. Основното нещо е да не докосвате кабела с този винт с резба.
  • След фиксиране на перваза. Винтовете са усукани с 7-10 мм, кабелът е поставен отгоре и отново е завинтен. По този начин кабелът лежи върху самобръчковите винтове. Може да е необходимо да изрежете жлебовете в съединителните елементи, така че кабелът да може да мине. Също така, срязайте дупките на входа и изхода с нож.
  • Под капака на кабела. Всички первази, които имат капак, осигуряват възможност за поставяне на нови и замяна на стари проводници без демонтиране на основата. За тази цел - извадете капака и поставете жицата. Необходимо е да се вземе предвид малката кухина на самия кабелен канал, която не позволява да се постави голям брой (ако е необходимо) жици. Ето защо е по-добре тази опция да се счита за резервна.

 След приключване на работата по монтажа на первази, всички точки на закрепване се затварят със специални капачки, чийто цвят съответства на цвета на основата.

Плинт от дърво

Дървеният плинт в инсталацията е малко по-сложен. Първо, трябва да се обърне внимание, състояние, при plintusa.Syroy дървени корнизи за цялото време на работа обикновено е деформиран и губи своята външност vid.Nelzya незабавно да създаде цокъл, който току-що беше купил. Първо ще трябва да въведете и го оставете в стаята, където инсталацията за няколко дни ще бъде, че тя е адаптирана температура и vlazhnosti.Seychas трябва да помисли как да се засили перваз, която е направена от естествено дърво.

Плинтуси от естествено дърво

Необходими инструменти

  • За да инсталирате первази, имате нужда от много различни инструменти.бормашина или перфоратор
  • набор от бормашини, предназначени за работа с дърво
  • безжичен
  • циркулярен трион
  • български
  • гумена шпатула (необходима за замазване на отвори и пукнатини) 
  • рулетка

Етапи на монтаж на дървен плинт

  • Два сегмента от избрания плинт се отрязват с циркулярен трион (стол), запазвайки ъгъла 45 °.
  • Прилагаме основата към вътрешния ъгъл. Когато се образува незначителна пролука между стената и основата, ние я запълваме с пълнител (за дървообработка) или изрязваме страниците на основата с помощта на българин.
  • Обратните краища на первазите са поставени под ъгъл 45 °, така че следващото парче первази може да бъде съединено. Естествено, можете да оставите съществуващия ъгъл - 90º, обаче, правите връзки под ъгъл, ставите ще бъдат по-малко забележими.
  • Пробийте цокъла с бормашината, предварително закрепена в желаното положение, така че да се получи знак на стената. Следващите марки се правят на стъпки от 50 см.
  • След това трябва да извадите платформата отстрани, а върху наличните маркировки с помощта на свредло или перфориране направете дупки, в които ще се вкарат пластмасови щекери. Дълбочината на отвора трябва да надвишава 10 мм дължината на дюбела. За да направите дупките точни, трябва да влеете на лентата за сондаж като спирачка. След като дупките са направени, в тях се вкарват дюбели.
  • След това пробийте в первази, които правим канали (potai), за да приютим в тях шапките на самонарязващи се винтове и нокти. За да направите това, ние вземаме малко по-голям диаметър от диаметъра на шапките.
  • След като се закачат в ъгъла на двете первази, едното е отложено, а другото е инсталирано. Отвертка с кръстосана глава или по-скоро отвертка, завийте винтовете в вече подготвени отвори. След това, по същия начин, монтирайте всички други первази.

След като сте инсталирали покрай периметъра на основата, можете да пристъпите към шпакловане и лакиране. За начинаещи, инсталирането на дървени первази няма да бъде лесен процес.

И ако ъглите са разгънати и стените не са особено ниски, как да се фиксира подовото первази?

Не извършвайте тази работа, ако няма опит както по този въпрос, така и при използването на изброените електрически инструменти.

Много хора се питат: как да оправяте основата - на пода или на стената? Няма точен отговор. Монтажът на первази е повлиян от вида на подовата настилка и материала на стените. Ако е възможно да се пробие стената, а също и ако тя може да издържи на натоварването от удар, най-добрият вариант е да се фиксира основата към стената. Това е особено важно за дървените подови настилки, тъй като те притежават свойството да "дишат".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Как да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръбаКак да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръба
Как да изберем подови пластмасови первазиКак да изберем подови пластмасови первази
Полагане цокълПолагане цокъл
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Инструкции за монтаж на первази със собствените си ръцеИнструкции за монтаж на первази със собствените си ръце
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
Инсталация за подова настилкаИнсталация за подова настилка
Как да поставите плинтКак да поставите плинт
» » Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
© 2021 BggeHat.com