Инсталация за подова настилка

Последният етап на довършване на пода е да се монтира подовото покритие около периметъра на пода.

На пръв поглед изглежда, че тази процедура изобщо не е трудна, но когато инсталирате первази, възникват редица въпроси: как да инсталирате цокъл в кухнята без клипове? Как правилно да режете подложката? Тази статия е посветена на правилната инсталация на цокъла в дома ви. Преди да отидете направо да го инсталирате, трябва да определите как цокълът е по-добър.

Видове первази

Днес най-често срещаните видове цокъл са:

  • Плинт от MDF
  • Пластмасови первази
  • Дървени первази

Това са фитингите, които определят външния вид на цокъла.Също така е необходимо да се мисли за цвета и формата на основата.

Голям брой разновидности на первази позволява на всеки от нас да вземем материала, от който се нуждаем.

Сега нека поговорим за самата инсталация:

Необходимо е да се измери периметъра на стаята, където се планира да се инсталира перваза.

Ето защо ние сумираме дължината на всички стени на стаята и изваждаме ширината на прозорците и вратите от получената сума. Следва да се обърне внимание на нередностите, представени под формата на прозорци и колони за заливи.

Сега ние определяме необходимото количество материал, тоест колко ни е необходима перваза.

Моля, обърнете внимание! Подовият перваз обикновено е с дължина 2,5 м. Следователно, за да се получи необходимия брой греди в даден периметър на помещението, добавете още 1,5 - 2 метра (за запаса) и разделете на 2,5. Броят, получен в резултат на извършените операции, трябва да бъде закръглен до по-висока стойност.

Също така е необходимо да се изчисли количеството на допълнителния материал: вътрешни и външни ъглови съединители, крайни щепсели, линейни съединители. Броят на тези елементи зависи от конфигурацията на помещението, където ще бъде инсталиран цокълът.

Моля, обърнете внимание! Има шапки с десен и ляв край. Ако в стаята има една врата, тогава е необходима една дясна и една ляв капачка.

Бъдете внимателни, когато купувате допълнителни материали и цокъл, последният елемент трябва да има една партида, чийто брой е посочен на етикета.

Когато съотношението на цокли на различните страни, в този случай, има шанс за разлика от техните елементи ottenku.Dopolnitelnye връзка трябва да бъдат закупени заедно с цокъл точно да изберете правилната опция profilya.Takzhe трябва да съществува, за да се провери плътността на връзките trotsevika или ъглов конектор за цокъл. За определяне на цокъла нужда дюбели 6h35, клипове за цокъл, когато монтаж директно върху тях и винтове 4h40mm с фрезенкова глава.

Монтаж на первази



Сега нека да поговорим как да монтираме дървена, пластмасова или подова настилка.

За монтажни работи е необходимо да имате:

  • С подменяем нож
  • Резачка с малки зъби
  • Столът, представен под формата на специален инструмент, който под определен ъгъл разкъсва основата
  • Свредло за чукове
  • отвертка
  • ниво

Преди да инсталирате перваза, трябва да почистите дъното на стените от натрупването на цимент и гвоздеи от старото первази. Получаваме гладка и гладка повърхност, на която вече можете да инсталирате нова перваза.

Маркиране на стени:

  • Маркирането започва от ъгъла, съседен на най-дългата стена.
  • На края на перваза е поставен ъгъл и той е положен по стената, с ъгъл с точност да влезе в ъгъла на стаята.
  • Излизайки от ъгъл от 5-7 см, маркирайте първата дупка.
  • Ако стената е плоска, тогава втората дупка е маркирана с 40 см след първата. 
  • Ако повърхността на стената не е достатъчно плоска, ние избираме мястото, където прикрепената перваза има пролука със стената и маркира за 5-10 см от тази точка.
  • По подобен начин ние поставяме белези по целия периметър на стаята.
  • След това можете да пробиете дупките за фиксиране на перваза. Перфораторът се поставя плоска върху подовата настилка и се прави отвор пред маркираните преди това маркировки.

Процесът на пробиване на отвори за закрепване на основата

Важно е, че основата е инсталирана с качествени инструменти.След като направите дупки, премахваме праха, който се е появил с прахосмукачка.

  • В отворите, които се образуват, вмъкваме пластмасови дюбели. Ако е необходимо, дръжте тези дюбели със слаби удари с чук, така че дюбелът да не се деформира.

Моля, обърнете внимание! Предлагаме най-лесния начин за фиксиране на основата. Ако не знаете как да фиксирате основата, така че повърхността й да не е повредена, използвайте скоби за скрити ключалки.

Положеният цокъл:

  • Плотът е фиксиран, също започвайки от съседния ъгъл на най-дългата стена.
  • Поставяме бордюра на площадката за монтаж, за да видим дупката с дюбела, да преместите дъската малко по-далеч от стената и да използвате шлака, за да го пробиете. Ето защо, по този начин можете да коригирате неравностите на пода (за повече информация за това, вижте за изравняване на пода).
  • Тази дупка вкараме винта и използваме отвертка, за да фиксираме дюбела, така че главата на винта да се удави в рамката за первази.
  • За да не оставите вдлъбнатина в перваза, е необходимо винтът да се освободи с 0,5-1 оборот, след това винтът ще бъде вдлъбнат в основата и вдлъбнатината ще бъде изравнена.
  • Това се прави с всички винтове.

Моля, обърнете внимание! Щепселът и съединителите трябва да се носят върху основата, преди да се завинтят най-близкия винт за самобръсначка.

След достигане на ъгъл, е необходимо да се измери останалата част на стената и подреден корнизи дадени ширина tortsevika или конектор за перваз включени в него за 3-5mm.

Перките трябва да се режат под прав ъгъл и без назъбване, които обикновено се оформят по ръбовете на линията след рязането.

В този случай инструмент, наречен стол, помага. Какво е това?

Столът

Столът е необходим за правилното рязане на основата.Столът е дървена или пластмасова кутия с резки по стените. Всяка двойка данни за слотовете е под определен ъгъл и на противоположни стени на кутията.

Сега с помощта stuslo plintus.Eto ъглови отрязани настъпва, както следва: цокъл комплект и се нарязва на линия с съответния прорез uglom.Primenenie скосяващ кутия за рязане на цокъл

Днес въпросът: какво да се намали пластмасови корнизи може да се намери малко otvetov.Dlya прецизно рязане, препоръчваме митра кутия и ръчен трион с фини zubyami.Esli мека пластмаса, а за рязане на пластмасови корнизи може да отнеме строителство нож с остър и тънък lezviem.No е такава, че използвайки скосяващ кутия да избере желания ъгъл просто nevozmozhno.V след первази се нарязва под ъгъл с разлика, и след това, снабдена с нож или мелница.

Тази технология за инсталиране на первази е най-проста. Също така се използва технологията скрит монтаж клипове, които сме казали вие ranee.Takzhe пластмасови корнизи могат да бъдат залепени за пода на балатум или laminata.Vne В зависимост от това, дали ще спазва правилен монтаж технология первазите, а след това той ще ви служи за много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме, че е по-добре да използвате пластмасов или дървен цокълРазбираме, че е по-добре да използвате пластмасов или дървен цокъл
Разнообразие от избор на външни цокли в интериораРазнообразие от избор на външни цокли в интериора
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Бял плинт в интериораБял плинт в интериора
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Полагане цокълПолагане цокъл
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
Как да поставите плинтКак да поставите плинт
» » Инсталация за подова настилка
© 2021 BggeHat.com