Разбираме, че е по-добре да използвате пластмасов или дървен цокъл

Дървен плинт

Завършване на ремонта на къщата, много се чудят - да инсталирате дървени первази или пластмаса. Като се има предвид, че във вътрешността всички предмети трябва да бъдат хармонично комбинирани, изборът на тези елементи трябва да бъде разгледан с достатъчно сериозност.

Защо се нуждаем от первази?

Значението на този конструктивен елемент в съвременен апартамент е доста голямо. Изпълнява няколко функции:

  1. Скрива амортисьора между пода и стената.
  2. Дава на стаята пълен изглед.
  3. Позволява ви да скриете електрическите кабели или други кабели.
  4. Защитава от прах, мръсотия и влага долната част на тапета или другата стена.
  5. Защитава пространството под подовото покритие от проникване на влага.

Ако решите да направите без този елемент, тогава силно объркайте и накрая осъзнайте, че това е необходимо. В края на краищата, откритите площи в стаята изглеждат грозни, а когато почистването е мокро, тапетът е повреден и водата капе под пода.

Какви са цолите?

Отивате в магазина зад первазите, трябва да разгледате вида на бъдещия под и общото вътрешно пространство на помещението. Продуктите от пода са изработени от различни материали.

Най-често срещаните са следните сортове.

пластмаса

Те са добре пригодени за покрития от килими, ламинати и балатуми. Продуктите са устойчиви на химични съединения, те са силни, но при по-ниски температури те стават чупливи и се разпадат.

Пластмасовите елементи имат неприятна миризма, която обаче в крайна сметка изчезва. Те имат ниско тегло, отлични топлоизолационни свойства и устойчивост на влага. Освен това, те са перфектно нарязани, а при нагряване те приемат необходимата форма.

Изделия от пяна PVC

Използва се за същите типове покрития като пластмасовите елементи.

Във форма те приличат на дървени, но на гърба има канали и закрепващ канал. На стената такива первази се фиксират с лепяща лента.

дървен

Монтаж на первази

Дървен плинт

Използва се за оформяне на паркет и дървен под. Те са изработени от масивна дървесина - бор, пепел, череша или дъб. На цена те са много по-скъпи от всички останали, но са екологосъобразни и трайни.

Дървените елементи се закрепват с помощта на пирони или винтове, докато шапките леко се потапят в тялото на основата.

Преди боядисване на дървен продукт с лак, точките за фиксиране трябва да бъдат запечатани с шпакловка в тона на дървото.

От MDF

Използва се главно за ламинат и линолеум. Те са екологосъобразни и имат много цветове. По-долу има кухина за проводници.

Такива елементи се фиксират по скрит начин с помощта на скоби-куки. Последните са монтирани с помощта на самонарезни винтове около периметъра на стаята, а след това са поставени върху самата перваза. Възможно е да се залепи с лепило.

керамичен

Тези материали са идеални само за подови плочки. Най-често те отиват в комплект с плочки. Закрепването им се прави върху специално лепило, което се използва при полагане на керамични изделия.

Полиетиленова лента

Граница за банята

Подложка за баня

Изработени специално за помещения с висока влажност.

Такива продукти са устойчиви на вода и могат да приемат всякаква форма. Монтиран с уплътнител.

алуминий

Те се използват много рядко - най-вече в помещения, където дизайнерите използват високотехнологичния стил в интериора.

Как да избера най-подходящия борд?

Съвременните производители на всички свои продукти допълват необходимите аксесоари: дясна или лява стена, вътрешни или външни ъгли и съединители. Закупуване на первази, не забравяйте за тези елементи, тъй като след това ще бъде трудно да ги вземете в тон на основните декоративни ламели.

Броят на первазите е дефиниран по следния начин. Необходимо е да се измери периметъра на помещението и да се извади от получената стойност ширината на вратите. Стандартната дължина на един продукт е 2,5 м, но това е така, ако нямате поръчка по поръчка. Получената периметърна стойност трябва да бъде разделена на 2,5. Така че ще разберете колко платна трябва да купите. Останалата част е закръглена нагоре, тъй като съставът никога не е излишен. Не всеки може точно да отреже продукта от първия път, когато го инсталира в ъглите. Ето защо една или две первази няма да бъдат излишни.

Сега бройте колко допълнителни елемента ви трябва. За рамковите ъгли имате нужда от вътрешни или външни ъгли, за свързване на точки - свързващи части, за крайни части - щепсели (вляво или надясно).



Ако се страхувате да направите грешка при изчисленията, тогава мениджърът на магазините ще ви помогне. Той трябва само да посочи размерите на стаята, броя на вратите и наличието на изпъкналости, ако има такива.

Какво друго трябва да се има предвид?

Пример за дъска за подова настилка

Пластмасова перваза

По-нататъшен избор на первази трябва да се направи, като се вземат предвид следните позиции:

  1. Купете декоративни декоративни ленти едновременно с допълнителни елементи. В този случай не забравяйте да проверите номерата на детайлите, така че да съвпадат цветовете на цокъла и допълнителните елементи. Проверете дали съединителите пасват на первазите - те трябва да се поберат плътно без празнини.
  2. Ако материалът има неприятна миризма, помолете да го замените с продукта от друга партида. Такъв "аромат" може да бъде индикация за факта, че в производството са използвани нискокачествени компоненти.
  3. Опитайте се да не купувате поставка, изработена от дърво с възли - след време ще трябва да бъде заменена, тъй като тя ще се счупи на това място.
  4. Основата не е избрана за тапети или орнаменти за врати, а за цвета и текстурата на пода. Разликата между тях е възможна само в един тон. В случай, че первазът е по-светъл от пода, можете да го покриете с петна или специално подбран лак, който ще изравни цветовата скала. Но това е свързано с дъски от дърво.
  5. Ако искате да дадете специален облик на интериора на помещението, поставете цокъл, който контрастира с цвета на стените и пода.

Във форма можете да си купите обичайните триъгълни первази - прости или релефни, с гладка фасада и тесен подметка. Наскоро Europintus стана популярен - широк прав бар със заоблена горна част. Този дизайн ви позволява да поставите мебелите на стената или да използвате плъзгаща се врата.

Монтаж на первази

Всеки подобен елемент се монтира по свой начин. Според структурата, первазът може да бъде широк и тесен, висок и нисък, с кабелен канал и без него.

Обмислете най-често срещаните опции.

Монтаж на дървена евроинтеграция

Дървена перваза LODOXKA

Europlin от бук

Монтирането на такъв елемент, трябва да прекарате малко повече време, но изглежда шик. Работата започва от всеки ъгъл на стаята отляво надясно. Първата кърпа се отрязва наляво под вътрешния ъгъл, отдясно - към ставата. Работата се извършва с помощта на инструмент, наречен стол. Нейната височина трябва да бъде не по-малка от височината на подовата дъска.

Трионът е под 450. В този случай перпендикулярната връзка на плинтовете не е визуално видима. На стената се поставя заклещен плинт и се измерва разстоянието до следващия елемент.

Втората е разрязана, като първата, но разфасовките се сменят: отляво - за да се свържете с предишната, отдясно - за вътрешния ъгъл. Ако сте лаик, тази операция трябва да се извърши, докато сте за една стена.

Съществува риск поради липса на опит да се получи неточна продължителност на междинните продукти. В този случай между тях ще се образува празнина и ще трябва да видите нов цокъл. Сега изрязаното платно може да се закрепи - с помощта на винтове или гвоздеи без шапки.

Стена Mount

Силно изстискване Europlinth на пода не е необходимо. За да го монтирате с винтове за самозатягане, ще ви е необходима тренировка или перфорация, както и корк. Нанесете платното на правилното място и маркирайте стената с молив. Отстранете основата и пробийте стената върху маркировките. Дървени дупки се вмъкват в отворите.

Аксесоари за закрепване

Дървени копчета за фиксиране на цокъла

Evroplintus прилага към стената на нивото на марка в пробитите отвори в тях с диаметър на шапката на винта и такава дълбочина, че капачката е заровен в мрежата. Отвертките или отвертките се завинтват в тези отвори с винтове. В края на краищата evroplintusa инсталиран, трябва да се боядисат рани и място да се сложи капачки на винтовете на капачката, или да затвори тези области върху дърво шпакловка и същи цвят. В случай на необходимост от полагане на електрически проводници, те лежат преди монтажа на основата. Само не забравяйте, че можете да скриете максимум два или три проводника.

Закрепване с течни нокти

Течните нокти са подходящи за фиксиране на Europlinth с идеално равна повърхност на стената и пода. Струва си да се има предвид, че тогава не можете да премахнете Europlinth без неговата счупване.

Ако винтът може да се развие, тогава в случай на течни нокти това няма да работи. Процесът на закрепване е съвсем прост. Вземете течни свръхзъбени нокти и с помощта на пистолет на гърба на основата се прилага права линия. След това первазът се притиска плътно към повърхността и след това монтажът на ножа завърши.

Кратки съвети за закрепване на дървения плинт

Ноктите сега използват много малко хора. По-добре е да използвате гвоздеи без шапки, така че да не се отличават толкова много на первазите. Гвоздеите се избиват непосредствено в основата и повърхността на пода с чук. Само вие трябва да направите това внимателно, тъй като перката може да остави белези от удари, или може да се счупи, ако диаметърът на ноктите е избран неправилно.

Може да се окаже трудно да монтирате външния ъгъл от едната страна, а вътрешната - от другата. В този случай е необходимо да разберете къде да започнете работата и как да измервате разстоянието. Най-добре е да започнете да пиете от вътрешния ъгъл, прикрепете платното към мястото за монтаж и само тогава маркирайте мястото на подаване под външния ъгъл.

Монтаж от MDF

Плинт от MDF

Монтаж от MDF

Трионите и маркировките се правят по същия начин, както при дървена перваза. Но закрепването в този случай е по-лесно, тъй като тук използваме Kleimers. Те се наричат ​​и клипове, като всеки от тях има свои собствени.

Но същността е, че - основата се носи на тези елементи или се вмъква в тях. Действията на маркировките и разфасовките са подобни на тези, използвани в първия случай. Също така не можете да слагате много кабели под това дъно, максимум две или три.

Монтаж на плинт с PVC кабелна тръба

Това е най-функционалният вид Europlin. В него се полага голям брой жици. Захваща бързо и се подава по размер. Има специални елементи за връзката. От цокъла отстранете горната наслагване, дясната част се поставя на вътрешния ъгъл и се придвижва към мястото на монтаж. Маркирайте точките за фиксиране с шлиф и извадете цокъла.

Плочка от пластмаса с кабелна тръба

Монтаж на цокъл от пластмаса

Маркерите на стената се пробиват с бормашина, прахът се вакуумира и щепселът се затваря в отвора. Плотът се монтира на място и се завинтва с винтове. Поставете проводниците в канала и спуснете горния капак. Поставете свързващия елемент на другия край на основата и продължете да инсталирате следващата. След като достигнете ъгъла, измерете оставащото разстояние. Преди да режете ножчето, не забравяйте да вземете предвид ширината на съединителя и щепсела.

В близост до корпуса на вратата до краищата на цокъла трябва да поставите крачолите. Дори на такива первази е възможно да се монтират електрически гнезда, което е много удобно, тъй като не е необходимо да стените стената и да разваляте вътрешното покритие.

заключение

Сега знаете как да инсталирате дървени первази, обикновени и европалинтове, както и пластмасови изделия. Знаете как да изберете правилния продукт и как се различава от другите. Надяваме се, че нашият съвет ще ви бъде полезен, а къщата ви ще бъде най-добрата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Как да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръбаКак да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръба
Елегантен елемент от модерния широкоекранен подЕлегантен елемент от модерния широкоекранен под
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Боядисване таван первази - характеристикиБоядисване таван первази - характеристики
Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
Инсталация за подова настилкаИнсталация за подова настилка
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Как да накарам цокъла?Как да накарам цокъла?
» » Разбираме, че е по-добре да използвате пластмасов или дървен цокъл
© 2021 BggeHat.com