Как да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръба

Закрепване на плинт

Монтирането на кант на подовата настилка, която е най-често използваната пластмасова перваза, е голяма радост за тези, които извършват ремонт. В крайна сметка това означава, че основната работа е завършена. Особено, ако сте направили всичко сами. Напоследък такива продукти се използват все по-често, постепенно се отказваме от класическия дървен перваз. Новите материали имат вътрешна кухина, която ви позволява да скриете електрическите кабели и други комуникации.

Как да завършим правилно процеса и да дадем завършен вид на подовата настилка? Нека да поговорим за това и да разберем как да го направим компетентно.

Каква е разликата между тези первази?

Пластмасовите модели с кабелни канали са от два вида:

  1. Продукти, в които кухината за полагане на проводниците е центрирана.
  2. Плинтове, в които каналът е поставен в горната сменяема част.

Изборът и монтажа на пластмасови первази с кабелен канал е модерно решение, гарантиращо надеждността на комуникациите.

В допълнение, пластмасовите продукти имат много предимства, които ги карат да обръщат внимание на тях при избора.

Предимствата на пластмасовите модели

Има няколко такива положителни моменти:

  • Възможност за монтиране на скрити кабели.
  • Лесна и лесна инсталация, която не изисква специални умения.
  • Наличието на кабелния канал и лесното фиксиране може, ако е необходимо, да се демонтира основата, да се постави нов кабел и отново да се монтира елементът, без да се губи качеството на фиксирането.
  • Пластмасовите первази имат добра гъвкавост. Това ви позволява да се монтирате дори на неравномерни повърхности, а наличието на гумирана долна греда гарантира плътно прилепване към всякакви подови покрития.
  • Голяма селекция от цветове ви позволява да изберете продукти с тон. Например, днес се използва бял цокъл, който се използва за декориране на стаи със стени, боядисани в този цвят.
  • Некомплицирана работа - пластмасовите модели се почистват лесно, измиват се по всякакъв начин и не се изгарят под въздействието на ултравиолетовите лъчи.
  • Племенна пластмаса има най-ниска цена в сравнение с материалите от MDF и дърво. Но това не важи за продукти с кабелен канал. Тяхната цена е малко по-висока.

От всичко казано, може да се заключи, че пластмасовите первази имат пълен набор от технически характеристики, които им позволяват да се използват навсякъде.

Кант на плинт

Така че, ако най-накрая изберете такъв материал, трябва да отидете на инсталацията му. За закрепването на пластмасовите первази трябва да говорите повече.

Измерване и закупуване на компонентни материали

Пластмасова перваза

Плинт и аксесоари

Първо, експертите препоръчват записване на дължината на всички стени в стаята. Когато правите изчислението, не забравяйте да извадите от това количество ширината на вратите. След това, до получената стойност, трябва да добавите 10 към подбива и брака. Също така имайте предвид колко външни и вътрешни ъгли съществуват, за да придобиете необходимия брой стълбове за тях.

Изкупуването на пластмасова перваза с кабелен канал, помнете, че тя се състои от две части:

  1. Основната дъска, в която се намира каналът за поставяне на кабели. Също така е и закрепващият елемент на целия цокъл.
  2. Горната част покрива кабелния канал и играе декоративна роля.

От инструментите за редактиране ще ви е необходима мозайка, за да изрежете цокъла, перфоратор, отвертка, пила, чук, молив и нож.

Предварителна работа

Закрепването на пластмасовата обшивка се извършва технологично на стената, а не на пода, както в случая на дървения аналог. Преди да работите, трябва да изберете една от трите варианта по отношение на използването на скрепителни елементи:

  1. Монтиране на течни нокти или лепило.
  2. Монтиране на щепсели.
  3. Крепежни винтове.

Изборът на опции за монтаж се определя от материала на стените. Например, ако те са бетонни, по-добре е да използвате щепсели. Монтаж на gipsokartonnuyu стена се извършва самобръчкови винтове или "течни нокти".

Трябва да се каже малко за закрепването на дървената повърхност. В този случай пластмасовата перваза може просто да бъде прикован.

Преди да започнете да инсталирате перваза на дъската с кабелния канал, трябва всички стени да са плоски по вертикала. Това е необходимо, за да се избегне риска от образуване на пукнатини след монтажа, които могат да останат между стената и основата. Също така това ще намали нуждата от дупки.

Закрепване на дюбел - нокът

Поставяме основата

Ако няма такава възможност или стените не могат да се изравнят, можете да направите следното:

  • Прикрепете един цял плинт към стената и не бързайте да го режете според размера.
  • Задръжте го навсякъде, определете къде е разликата и забележете.
  • След това ще трябва да пробивате отвори за ключалки. Еластичността на материала ще увеличи максимално привличането му към стената, като скрие дефектите си.

Изрежете плинта



Преди да фиксирате пластмасовите первази, трябва да ги нарежете, за да отговарят на необходимия размер. Преди да направите това, помислете за размера и размера на закачащите и ъгловите щекери. Без да предвиждате това, можете да отрежете материала неправилно, като по този начин да разрушите цокъла.

Не забравяйте! Разрязайте кабелния канал и перваза отделно, след като ги добавите заедно и измервате същата дължина.

Закрепване на плинт

Монтирането на всякакви первази започва от ъгъла на стаята, в който случай няма изключения от правилата. За начало можете да изберете някоя, по-добре задната част на стаята. В този случай използвайте дългите парчета рационално и по-късно подредените части ще бъдат използвани за довършване на по-малката страна, монтиране в ниши или за проследяване на колони, ако има такива.

Използвайки тази техника, използвайте материала възможно най-много, оставяйки минималния брой резници. И това, разбира се, не може да се радва от гледна точка на спестяване на пари.

Ще закрепим пластичния плинт към стената. Това означава, че е монтирана само долната част с кабелния канал. Предната част ще бъде инсталирана в края на цялата работа, когато поставите целия кабел в стаята.

Места за пробиване на скрепителни елементи

Метод на инсталиране

Отворете монтажа

Преди да започнете да инсталирате основата с кабелен канал, не забравяйте, че трябва да пробиете дупките през долната лента. Това означава, че първо я приложите върху стената и маркирайте технологичните дупки.

След това:

  • Прикрепете пръта към пода, натиснете с ръка и перфоратор със специална тренировка. Пробийте няколко дупки, чиято дълбочина трябва да бъде равна на размера на пластмасовата тапа.
  • След като направите първия отвор, извадете пръта, поставете корчката, отново прикрепете долната част на основата и я фиксирайте с винт - само първото. Това ще ви позволи да пробиете по-безопасно и равномерно следните отвори.
  • След това, прикрепете лентата към пода, прикрепете я на всеки 30 см. Но преди това проверете стените за равномерност и забележите неравномерни места. Ако при монтажа те не съвпадат с завършените дупки в основата, възможно е да го монтирате в необходимите точки.

Към бележката! При сондирането може да възникне ситуация, при която бетона ще се "стопи" от нагрятата боракс. В този случай е необходимо да се премества перфоратора назад и напред, за да се направи необходимата дълбочина на отвора.

  • В края на работата с прахосмукачка, извадете целия прах, включете щепселите, закрепете пръта към стената и го затегнете с отвертката. Ако е необходимо, разхлабете или затегнете пръта на определени места за по-равномерно фиксиране
  • След като закрепите всички долни части, можете да инсталирате горната част на кабелния канал. Той просто се захваща на място и не е нужно да оказвате прекалено голям натиск върху него - за да можете да разчупите ключалките. След като сте завинтили частта, поставете жица и я фиксирайте.
  • За да се гарантира, че проводниците не излизат на ъглите и не пречат на закрепването на горната част на основата, възможно е да го натиснете леко в канала за по-добро монтиране, без да нарушавате изолиращия го горни слой.

В зависимост от ситуацията кабелът или кабелът могат да бъдат прикрепени към двустранна лента. В краищата на основата са прикрепени крайни капачки. Ако по време на монтажа те не се залепват и постоянно излитат, те могат да бъдат фиксирани само върху прозрачен уплътнител или безцветен лепило с подобна консистенция.

Монтаж на ъглови съединения

Ъглови стави

Настройване на ъглите

Ако монтирате пластмасова перваза на една стена, която има два вътрешни ъгъла, тогава ще трябва да се потапяте с кръстосаните первази. За това се използват специални елементи, които ще направят довършването на стаята завършен вид.

Прикрепете пръта към съседната стена и я закрепете с ограничителя на вътрешния ъгъл, нарязани на размера, дръжте ръбовете с файл и го фиксирайте с винтове. Едната страна на "вътрешния ъгъл" се вмъква в края на основата, а другата се притиска от плинт от другата стена.

В някои случаи може да се наложи да се преместите от вътрешния ъгъл направо навън. За тази цел изпълнете следните операции:

  • Първо маркирайте местоположението на вътрешния ограничител на предната страна на външната и вътрешната връзка.
  • След това свържете двата елемента един към друг и определете приблизителното разстояние между марката.
  • Изрежете малка част от платното за первази с кабелния канал в съответствие с предварително планираните размери, като премахнете възможните празнини от 3 мм от двете страни. Това парче ще бъде рамката, върху която остават останалите части.

След това върху частта отрязана, инсталирайте както вътрешния, така и външния елемент.

Външна ъглова връзка

Изберете цокъл

Външен ъгъл на плинт

За да свържете правилно външните ъгли, трябва първо да отрежете ръбовете на двете первази по дължината по такъв начин, че да липсват 2-3 мм от крайната връзка. Ако ръбовете на закрепването са леко разхлабени, можете да пробиете допълнителен отвор и да фиксирате ъгъла с отвертка.

След това прикрепете ъгловото парче. Ако всичко попадне, започнете да фиксирате вътрешната летва към съседната стена по начина, описан по-горе. След като сте направили всичко, поставете кабела, фиксирайте го и фиксирайте декоративната част, като измерите мястото на рязане с три милиметър марж, както и от другата страна. След това поставете ъгловото съединение в едната страна на основата и внимателно вкарайте другия в жлеба и след това го закачете навсякъде.

По същия начин се избягват всички пречки, които се намират в стаята - колони, ъгли и др. Предварително се погрижете за закупуването на необходимия брой конектори.

заключение

Както можете да видите, методът на инсталиране е прост. Но все пак, избирайки пластмасова перваза за завършване на финала, се опитайте да вземете под внимание всички подробности. Както казват експертите, основните грешки на инсталацията с ръце на много сайтове позволяват свързване на ъгли и фуги, неправилно изрязване первази две страни. Придържайте се към старата поговорка. Преди да отрежете материала, го измервайте няколко пъти. Така че няма да позволите брак на работа и ще спестите пари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически плинтЕлектрически плинт
Как да поправите основатаКак да поправите основата
Как правилно да инсталирате перваз дъскаКак правилно да инсталирате перваз дъска
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Как да изберем подови пластмасови первазиКак да изберем подови пластмасови первази
Как да изберем перваз за килимКак да изберем перваз за килим
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
» » Как да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръба
© 2021 BggeHat.com