Закрепване на пластмасови первази

Начинът за фиксиране на перваза директно зависи от неговия дизайн.

Тази статия ще ви разкаже за най-популярните методи за инсталиране на первази, както и за малко известни, но не по-малко интересни начини.

За да фиксирате первази от пластмаса, ще ви е необходимо:

  • бормашина
  • отвертка
  • бормашина
  • строител нож
  • метална хартия или българска
  • винтове
  • нокти или дюбели

Завършване на стаята с перваза на дъска с кабелен канал

Този тип цокъл е много удобен и практичен за използване. Вътрешната му вложка ви позволява да поставите проводници с различни комуникации под шината и благодарение на факта, че шаблоните за пирони или винтове са скрити зад кабела от канала, тяхното фиксиране е практически невидимо.

Ремъците са прикрепени един към друг чрез снаждания, а в ъглите - от външни и вътрешни ъгли. Преди фиксирането на лентата кабелният канал може да бъде свален.

Инсталирането на пластмасовата плоскост може да се извърши по най-достъпния за вас начин: с помощта на скоби, дюбели, винтове, довършителни или най-често срещаните пирони. След като фиксирате основата, вложката се връща и покрива кабелите и ключалките.

Закрепване на плинт със скоби

Клипове - отличен помощник при инсталиране на первази.Няма значение как е фиксиран основата: с вложки, с метода на конвенционалните барове или с брави, всичко се свежда до захващане в специални клипове, които са предварително инсталирани на стената на разстояние 50 сантиметра. Благодарение на изпъкналата форма на скобата за клипс под таблото се образува малко свободно пространство, в което лесно се поставят телефонни и телевизионни кабели.

Ако сте използвали обикновените ламели, първо трябва да изградите комуникациите и само тогава да положите основата. Прилагането на този метод е удобно, тъй като при необходимост не възниква въпросът "как да се премахне основата". Той просто излиза от ключалките.

Закрепване на первази от пластмаса по стените, облицовани с дървени материали или изцяло изработени от дърво, гипсокартон. ПДЧ / OSB по своята технология се различава от монтажа върху бетонни или тухлени стени.

На стените на рамката ламелите се фиксират със специални метални винтове. На стените на дървото основата се монтира с винтове, предназначени за дърво.

Най-естетически начин да инсталирате первази



Нито една от инструкциите или технологиите на производителя не позволява полагането на пластмасови первази без т.нар. "Снаждане" или специални свързващи елементи, както и външни или вътрешни ъгли. Но какво да правим, ако ъглите и снажданията изглеждат грозни, защото те изпъкват над решетките и се различават от тона?

Има отличен метод, при който части, които развалят външния вид на основата, не се използват за монтаж. Това обаче е доста сложен начин за инсталиране на перваза.

Първо, краищата на шината се изрязват на "табуретка" (специален инструмент за гладко рязане при ъгли 45 ° и 90 °) под ъгъл 45 °, след отстраняването на вложките на кабелните канали. След като се монтира подовото покритие, кабелният канал на канала се вмъква отново в него по такъв начин, че неговата среда точно съвпада с мястото на подравняване на двете ленти. След това е необходимо да изрежете втората вложка на две половини и да ги поставите от двете страни на цялата лента. Най-добре е да отрежете пластмасовата дъска с болгар или нож за метал. Монтирането на PVC первази по подобен начин се извършва с рязане на техните краища по вътрешните и външните ъгли под ъгъл от 45 °, както при дървените первази. Проблемите в работата могат да бъдат коригирани с малка шкурка или мелница с абразивен диск.

Най-лесният начин да инсталирате пластмасова перваза

Редактирането на перваза е интересен и прост въпрос.Най-често срещаният метод е фиксирането на пластмасовите первази с помощта на дюбели. В този случай капачките за закрепване ще бъдат видими. Закрепването на прости и широки первази към стените се извършва през цялата им дебелина. Монтирането трябва да започне от вътрешния ъгъл на стаята. Използвайки вътрешния ъгъл, двете плоскости са първо свързани и след това фиксирани.

Преди да започнете с монтирането на перваза, трябва да очертаете точките на бъдещите отвори за закрепване. За да направите това, лентата се натиска с ръка и в нея се пробиват дупки, така че върху стената остават малки марки. Диаметърът на свредлото трябва да съответства на размера на винта или конеца.

След това, използвайки перфоратор с перкусионен механизъм, дупките за пластмасови дюбели се пробиват през маркировките. Ако стените са равни, разстоянието между тях трябва да бъде около 50 сантиметра. Благодарение на отличната гъвкавост на пластмасата, летвите могат да огъват почти всички неравности.

Ако стените имат нестандартна форма или люлки, стъпката между точките се изчислява поотделно.

За да не направите прекалено дълбоки дупки в стените, можете да поставите специален ограничител на фабрика върху ударника. Пробивната машина не трябва да прониква по стените повече от 5 милиметра от размера на дюбела. Това е много важно условие, което трябва да бъде спазвано, в противен случай ще бъде проблематично да разглобявате цокли за ремонт на стени или променящи се кабели в бъдеще.

Ограничителят може да бъде направен и ръчно от подрязване на тръба с малък диаметър. За да го държите на тренировката, тя трябва да бъде обвита с лента или лента. Техният слой трябва да бъде такъв, че изрязаната тръба да се носи с усилие. Размерите на крепежните елементи се избират в зависимост от здравината на стените и материала.

Лепилото ще помогне при инсталирането на перваза и подобряване на външния вид.В така получените дупки се задвижват дюбели, а към тях се прикрепва дъска, чийто ъгъл се поставя на единия край. В перваза на дъската е необходимо предварително да се приготвят изпотявания за удавяне на гвоздеите. Те могат да бъдат нарязани с помощта на тренировка с диаметър, малко по-голям от главата на самия пирон.

Винтовете или гвоздеите се завинтват с помощта на отвертка или отвертка. Направете това, така че да не пречупват нишките си и да не се въртят. Този вид монтаж на пластмасови первази не е много специален, тъй като шапките на ноктите остават видими. Това обаче може да бъде коригирано чрез залепване върху тях на специални кръгли пластини. Те могат да бъдат закупени от всеки строителен магазин. Но преди да лепило цокъла от пластмаса, трябва да се консултирате с продавача за видовете лепило.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поправите основатаКак да поправите основата
Закрепване на плинтЗакрепване на плинт
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Как да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръбаКак да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръба
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Полагане цокълПолагане цокъл
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Инструкции за монтаж на первази със собствените си ръцеИнструкции за монтаж на первази със собствените си ръце
» » Закрепване на пластмасови первази
© 2021 BggeHat.com