Закрепване на плинт

Към днешна дата, поради своята функционалност и практичност, цокълът е неразделна част от модерния интериор на помещенията. Този полезен конструктивен елемент подчертава стила на етажа и допълва дизайна на стаята. Материали за производството му могат да бъдат дърво, MDF или пластмаса.

Дървени и MDF цокли. Табла с масив

До 90-те години на миналия век плотовете са произведени в проста триъгълна форма. В наше време, появата на плотовете се промени радикално, стана по-елегантна. Сега, като правило, правият профил е със заоблен връх или "обувка". Модерният перваз е много по-широк от съветския. Вече никой не е изненадан от подова плочка с ширина от 10 до 12 сантиметра. С помощта на различни тонинги обикновеното дърво може да получи изтънчен и скъп външен вид.

За дървени облицовки, които са направени "в старите времена", се изработват и первази от масив, покрити с масло.

След появата на такова подово покритие като паркет и масивна дъска, бяха произведени специални плочи - с изкуствени червеи, с четка или избелена.

Необходимо е да се вземе предвид факта, че преди да инсталирате первази, изработени от масивна дървесина, е необходимо да се покрие с лак или масло. При завършване на инсталацията трябва да се модифицират само малки части.

Закрепването на подовата настилка към стената може да се извърши по два начина:

1. Закрепване с винт с пластмасов дюбел. По този начин се фиксират широки ивици, чиято височина е от 8 до 15 сантиметра. Дупките на винтовете се маскират с помощта на нагрети восъчни молив в цвета на ламелите.

2. Закрепване с помощта на довършителни нокти с цинково покритие. Такива нокти имат малка шапка с кръгла форма. Когато ги караш в дърво, остава дупка около 2 милиметра. Предимството на този тип закрепване е, че когато е затворено с цветен восък, то почти не се забелязва. Този метод обаче изисква точна и точна работа.

Фурнирни плинтове

Фурнирни плотове - отличен аксесоар към вашия интериор.Материалът за фурнирован цокъл е бор или ела. Над него е залепено или фолио (алуминий, златисто) или естествен фурнир.

Благодарение на разнообразието от цветове и голям брой профили, този тип первази могат да бъдат избрани за всяка твърда дъска или паркет. Ширината му е от 4 до 9,5 сантиметра, дебелината му е от 1,5 до 4 сантиметра, а дължината му е от 2,4 до 2,5 метра.

Иглата тип свързване на основата прави дизайна на лентите много стабилен, което прави инсталирането на первази много по-лесно.

Методи за фиксиране на фурнирания плинт:

1. Закрепване чрез монтажни скоби. Той ви позволява да закрепите ламелите към стената, без да повредите повърхността. Комплектът се състои от пластмасови дюбели и винтове. Тези первази имат специални слотове в основата, с които са прикрепени към скобите.

2. Закрепване с помощта на т.нар. "Течни нокти" - монтажно лепило за конструкция, което позволява монтаж на цокъл без използване на винтове.

Плинт от MDF

Благодарение на плоската и плътна основа дизайнът на MDF первази е доста стабилен. Те могат да бъдат боядисани във всякакъв цвят на картата RAL.

Такива первази са най-добре инсталирани, когато има нужда от прави и гладки первази, които имат твърди цветове и строга форма.

Монтаж на дървени первази

Обикновено за закрепването на дървени первази се излиза от вътрешния ъгъл на стаята.

За тази цел е необходимо да режете ръбовете под ъгъл 45 ° с два циркулярни триони и след това да ги изпробвате на ъгъла. Има моменти, когато стените не се съединяват помежду си под ъгъл от 90 °. След това се образува празно пространство между ламелите, които в бъдеще могат да бъдат измазани.

Ако такава празнина има значителен размер, тогава лицата на лентите, които трябва да се комбинират, са снабдени с мелница с шлифовъчен диск, докато пролуката е минимална.

Ако первазът завърши в ъгъла, то веднага трябва да бъде обработен, както е описано по-горе, и едва след това да се фиксират първите ребра. За тази цел е необходимо да натиснеш основата с ръката си и през нея с помощта на свредла да маркираш дупки на стената за крепежни елементи. Маркировките на стената трябва да са ясно видими. Разстоянието между маркерите трябва да бъде 50 сантиметра.

Пробиване на дупки за закрепване на дървената обшивка към стената е както следва:

Дървена перваза - красива и екологична.Перфораторът в съответствие с обозначението трябва да бъде пробит отвори за дюбели. Размерът на печелившата тренировка трябва да съответства на размера на дюбелите. Ако материалът, от който са направени стените, е порьозен и не е достатъчно силен, тогава режимът на удара на инструмента трябва да бъде изключен.

Ако стените са изработени от дърво, тогава первазите трябва да бъдат закрепени към винтове, които са проектирани специално за дърво.

За гипсовата плоскост е необходимо да се използват самопробивни винтове за метал и да се завъртат в профила на рамката.

Дължината на дюбелите, с които са закрепени плотовете, зависи от дебелината и здравината на стените. Ако те са слаби или хлабави, тогава в дупките, вместо на дюбелите, е по-добре да вмъкнете дървени копчета.

Преди да бъдат монтирани върху ламелите, е необходимо да се направи браздата малко по-широка от капачките на крепежните елементи. Това е необходимо, за да завиете по-дълбоко дървото в дървото. До ъгъла трябва да поставите и двете предварително подготвени первази. Ако всичко е наред, можете да продължите с фиксирането на подложката.



Самонарезните винтове или гвоздеите се завинтват с помощта на отвертка Phillips в храсти или дюбели, поставени в дървото. Можете също така да използвате отвертка, но само ако знаете как да работите с нея. В противен случай можете просто да прекъснете нишката.

Плинт от пластмаса

Пластмасовите первази се отличават с разнообразие от дизайни, цветове и форми. Ако е необходимо, те могат лесно да бъдат променени или премахнати. PVC материалът има отлична устойчивост на влага. Най-ценното от свойствата му е гъвкавостта, така че плинтът от него е много удобен за инсталиране - материалът повтаря неравностите на подовете и стените и по този начин ги маскира.

Пръчките имат няколко допълнителни елементи. За вътрешните и външните ъгли има специални ъгли. За да свържете двата релса на равни части на стената, има специални съединители или снаждания.

За да направите плота завършен в арката или вратите, има лемежи (краища, краища), които са наляво и надясно.

Плоча от PVC се използва рационално за такива подови настилки като линолеум или ламинат. В този случай този тип цокъл ще изглежда най-изгоден.

Специалният тип PVC плоскости е пластмасов цокъл с кабелен канал. Много удобно е да се използва в случай на поставяне на телефонен или телевизионен кабел зад таблото. Тя е разположена в средата на дъската и е затворена със специална бара.

Краят на тази шина е изработен от каучук, който позволява на первазната плоскост да се приспособи плътно към неравностите на подовете и стените.

Има две опции за поставяне на пластмасови ленти. Първо, пробивните плоскости се пробиват и след това се закрепват с дюбели или винтове за самозатягане. Вторият вариант на закрепване с помощта на брави не е толкова просто, но с него можете да скриете закрепването и да поставите кабела между стената и шината.

Етапи на монтаж на пластмасови первази

PVC первази са инсталирани много лесно, но служат в продължение на много години.Преди да започнете да полагате основата, трябва точно да изчислите сумата, която ще бъде необходима по време на инсталацията. За да направите това, трябва да измерите периметъра на стаята и да извадите всички отвори от нея.

По правило дължината на плинта от PVC е 2,5 метра. Ето защо, добавяйки към периметъра от 2 метра запас, получената сума трябва да бъде разделена на 2,5 и да се закръгли резултата в по-голямата страна. Резултатът ще бъде броят на ламелите, от които се нуждаете.

След това е необходимо да броим броя на свързващите фрагменти: ъгли, снаждания и пънчета. Не забравяйте за поцинковани винтове за самозатягане с тайна шапка и дюбели.

Преди да започнете работа, трябва да почистите долната част на стените от всякакви шумове и да маркирате, като се започне от един от ъглите на дългите стени. За да улесните задачата, можете да поставите ъгъл от едната страна на основата и да я прикрепите към стената с ъгъл към ъгъла на стаята.

Маркировката за първата дупка на стената трябва да бъде поставена на пет сантиметра от ъгъла, малко над шината или на пода до нея. Натискайки на това място ръчката с ръка, с помощта на втората ръка, определя мястото за втория дупка.

Ако стената в стаята е напълно плоска, дупката трябва да е на 40 сантиметра от първата. Ако има отклонения на стената, след това преместете ръката по протежение на шината и едновременно с това я притискайте към стената, трябва да отбележите началото на отклонението. След връщане на ръка на пет сантиметра назад, е необходимо да направите марка за второто закрепване. Поради това е необходимо да се определи местоположението на всички останали дупки.

След като направихме маркировката, ние продължаваме да пробиваме дупки, използвайки перфоратор с механизъм на удар. Дълбочината на отворите зависи от дължината на дюбелите. Като прахосмукаме образувания прах, включим готова в отвора на дюбела.

За да започнете да фиксирате подовата настилка към стената, е необходимо от ъглова отвора.

Тъй като PVC е доста мек материал, той може лесно да бъде пробит с шибър. Шилом е по-добре да пробиете ламелите в случай, че нямате опит с винтовете.

Ако подовата повърхност не е напълно изравнена, може да се образуват пукнатини между нея и основата. За да предотвратите това, трябва да регулирате височината на пробожданията. В местата на туберкулите дупките са направени малко по-надолу, а на празнините - малко по-високи.

Продължаваме да пробием първата дупка. За това поставяме бара на мястото, готово за него. За да видите дюбела, леко преместете горната част от стената и пробийте с отвор в шината. Инсталираме винтов винт и го завинтваме с отвертка или отвертка. Завъртането е необходимо, докато винтовата капачка напълно се удави в шината. В този случай, первазът може леко да се наклони вътре. За да избегнете това, трябва да отвиете винта за един ход. След това повторете всички гореизброени действия за останалите точки за фиксиране.

Дъските ще бъдат по-плътни към стената, ако в процеса на пробиване на следващите отвори и винтовете за завинтване леко издърпайте рамката от предишното приспособление. В този случай, пролуките между стената и бара ще са почти невидими.

Преди да започнете да завинтвате последния винт, поставете конектора на противоположния край на основата. Вмъкваме в сплайката следващата дъска на основата и я фиксираме по същия начин.

Външни и вътрешни ъгли

Когато сте достигнали ъгъла или края на стената, направете измервания на останалата стена на стената и отрежете подходящия размер на основата. В този случай, той е сигурен, да се вземат предвид ширината на външната или вътрешната ъгъл, снаждане или включете до перваза съблича тях отиде в дълбочина от около пет милиметра. По този начин фиксирайте перваза около целия периметър на стаята.

Ако е необходимо, при фиксирането на основата под него можете да поставите телевизор или телефонен кабел. Телта е поставена в жлеба, която е разположена под винтовете. За да избегнете повреда на кабела с шлюз или друг закопчаващ елемент по време на монтажа, трябва да се внимава.

Кабелът може да се постави под дъската и след като се фиксира. За да направите това, трябва само да отвиете винтовете с около 7-8 милиметра, да поставите проводниците и отново да фиксирате шината. В този случай кабелът ще бъде на върха на винтовете. Изходните точки и входът на проводника под таблото трябва внимателно да се режат с нож за строителството. Може би ще има нужда от жлебове в ъглите или в снажданията в точката, където кабелът минава.

В последния етап на закрепване на основата към винтовете на винтовете се поставят специални капачки-тапи в тона на ламелите. Ако къщата има малки деца, тогава е по-добре да ги поправите с лепило за строителството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разнообразие от избор на външни цокли в интериораРазнообразие от избор на външни цокли в интериора
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Масивна дъскаМасивна дъска
Бял плинт в интериораБял плинт в интериора
Как да изберем перваза за всички случаи?Как да изберем перваза за всички случаи?
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
Как да поставите плинтКак да поставите плинт
Как да накарам цокъла?Как да накарам цокъла?
» » Закрепване на плинт
© 2021 BggeHat.com