Масивна настилка от дърво

От дълго време е известно, че дървото носи топлина, комфорт и комфорт в къщата, тъй като от древността повечето от сградите и конструкциите са дървени. Към днешна дата този материал е загубил значително популярността си поради появата на голям брой алтернативни варианти, които се различават от стилистичните решения, качеството, характеристиките.

Сред подовите настилки може би най-приятното е масивната дъска на украина. За да се уверите в това, достатъчно е просто да ходите боси върху чист дървен под, за да видите оригиналния чертеж, който е поставен върху масивна дъска.

Дървото е доста скъп материал, но производителите са намерили решение, за да направят по-евтини дървени настилки. Например, в такъв паркетен борд само най-горният слой е направен от масивно дърво. За тези, които не искат да избират заместители и предпочитат само естествени материали, има решение под формата на масивна дъска. Масивната дъска, за разлика от паркета, е изработена изцяло от дърво, а в сравнение с парче паркет има по-големи размери - с дължина повече от 50 сантиметра. Размерът на покритието в този случай е важен в смисъл, че той ще предопредели окончателния вид на помещението. Например, за една малка стая, по-оптималното решение би било тясна масивна дъска, а в по-голяма стая - по-голяма дъска.



Цената на масивната дъска е малко по-висока от повечето други видове подови настилки. Но тази цена е напълно оправдана от дълголетието на покритието, простотата и лекотата на грижите, високата скорост на полагане. Поставянето на масивна дъска се извършва на принципа на "гребен-гребен", както и други подобни покрития. При такива условия можете да се справите сами с полагането на покритието, но все пак се препоръчва, ако е възможно, да потърсите помощ от професионалисти, които ще вземат предвид най-малките нюанси в работата си.

В допълнение, трябва да се ръководи от няколко прости съвети. Първо, можете да поставите този капак само след всички останали работи (врати и прозорци са инсталирани, декоративни елементи са готови). На второ място, масивна дъска трябва да лежи в стаята, където ще бъде положена, най-малко три дни преди полагане. През това време борда се адаптира към съществуващите условия в стаята, което впоследствие ще изключи неприятните последствия. Грижата за това покритие осигурява сухо редовно почистване и периодично нанасяне върху повърхността на маслото или лак.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на масивна дъскаПолагане на масивна дъска
Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементиСъвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи
Качествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия домКачествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия дом
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Видове и предимства на неподредените дъскиВидове и предимства на неподредените дъски
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
» » Масивна настилка от дърво
© 2021 BggeHat.com