Разнообразие от избор на външни цокли в интериора

Пластмасова перваза

Подовите первази играят важна декоративна роля, която дава пълен поглед към подовата настилка. Незабавно инсталирането им се счита за крайното докосване в довършителните работи. Независимо какъв материал сте използвали за покриване на пода, благодарение на огромното разнообразие от подови дъски, можете красиво да завършите финала.

Като се движим малко напред, ще кажем, че класическият дървен паркет постепенно изчезва в миналото. Вместо това можете да намерите на пазара огромно разнообразие от модели, направени от различни материали, както се казва, за всеки вкус и цвят.

Пластмасова перваза

За този материал трябва да се каже първо. В края на краищата това е най-икономичния и най-популярен елемент, използван дори и за не много прави стени. И всичко това поради своята гъвкавост. Същевременно наличието на кабелен канал в определени видове продукти позволява надеждно скриване на комуникациите. Подчертава, че такава повърхност на перваза е особено гладка, която е лесна за почистване. В допълнение, тя постоянно толерира лечение с различни химикали.

Но въпреки това, за разлика от другите декоративни елементи, пластмасовият под с пода не изглежда много представителен. Съществуват и някои ограничения по отношение на този продукт. По-специално неговата максимална височина не трябва да бъде повече от 45 мм, а когато се монтират ъгли и стави, се използват специални щифтове, чиято инсталация понякога причинява много проблеми.

фурнир

Изработвайте такива цокли от сравнително евтините видове иглолистни дървета. В производствения процес те са покрити с тънък слой фурнир, който дава на повърхността разнообразие от цветове. Подовите первази са сравнително евтини и се монтират много просто - върху специални крепежни елементи.

Има слабости в този материал. Например, поради факта, че дървесината се счита за нестабилен материал, е необходимо да се поддържа определен температурен режим и влажност в местата за монтаж. Освен това, при полагане на отоплителни системи с ниска температура не се препоръчва да се инсталира фурнирован плот, предназначен за поставяне на пода.

Плинт от метал

Това е фигуративна дефиниция. Уверете се, такъв цокъл, предназначени за закрепване към пода на различните сплави. - алуминий, неръждаема стомана, месинг и др Те могат да бъдат много полезни подход за монтаж в банята, кухнята или тоалетната. Тези цокли са присъщи на такива качества като издръжливост и дълготрайност. Те не са предразположени да абсорбират влагата и да образуват плесени и гъбички на повърхността си, чийто външен вид е възможно в помещения с висока влажност.

В допълнение, метални первази за пода изглеждат много добре с килим, линолеум и насипен под. За да ги закрепите трябва само дюбели или винтове в пластмасови тапи.

Поради тяхната устойчивост на различни механични повреди, те често се използват на обществени места, на гари и в болници. В декорацията на жилищни апартаменти, те често се появяват в интериора, решени в стила на високите технологии. Металната перваза е ярко решение в съвременния дизайн.

Гранична керамика

Керамични профили

Ъглите керамични

Подложката за керамичен под се използва само за довършване на подови покрития, съответстващи на материала. Той не само внимателно допълва състава на плочките, но също така предпазва ъгловите стави от влагането в тях на мръсотия и влага. Тези свойства на материала също така позволяват да се защитят ъглите от възпроизводството на гъби и мухъл, което е важно за баня или кухненски помещения.

Структурата е надежден и траен материал. За да поставите керамичен плинт, трябва да поставите лепило или циментова смес. При правилно изпълнение той може да служи като плочки. Но ако той се прилага, има един недостатък - това е една възможност чипове се дължи на факта, че цокълът ще се издава леко в ъглите и грубото боравене те могат да се нарани.

Гъвкав плинт

Такива первази се използват за изрязване на извити стени, под и таван. Етажният гъвкав плинт може да бъде ъглова, счупен или радиус. Той е направен от екологично чиста пластмаса чрез молекулярно модифициране на структурата му. При производството на продукти се дава такава гъвкавост, че тяхната употреба ви позволява да превърнете почти всички завои и контури. За да се гарантира, че тези качества не са намалени, гъвкавият плинт преди продажбата се съхранява в специална опаковка.

Монтирайте елемента по нестандартен начин. Първо, върху стената е монтиран поддържащ профил. Тогава цокълът се нагрява с пластмасов изсушител и се монтира бързо на място. Охлаждането е на правилната форма.

Сред предимствата на такова подово покритие може да се отличи висока устойчивост на влага и възможност за монтаж във всякакви помещения. Ето защо такъв елемент се препоръчва за довършване на най-проблематичните места, където инсталирането на обикновен, например пластмасов материал, няма да позволи да се скрият всички дефекти в стената или пода.

Подложка с осветление

нощно осветление в апартамента

LED осветителни тела

Това е модерно технологично решение, което буквално напълно преобразува помещенията. Сексият цокъл с фоново осветление е прекрасно комбиниран с всякакви тапицерии. Производство на такива модели от пластмаса и алуминий. По правило профилите на тези материали излъчват слаба мека светлина поради диодните ленти, вградени по дължината на релсата.

В допълнение към мазилката се използва цокъл със задно осветяване. Също така съвършено хармонизира и с модерни варианти на стил хай-тек в стила на обзавеждане или модернистичен стил. И можете да добавите, че използването на такъв материал е ограничено само от въображението на дизайнерите.

Цветни разтвори в декорация

При избора на подови декоративни первази трябва да се обърне специално внимание на оцветяването на материалите. Важно е да изберете правилните, така че да се хармонизират възможно най-много с подовата настилка.



Съвет! Експертите препоръчват да купите всички материали в един магазин, за да ги вземете в цвят.

Бяла фринг на интериора

Бял первази за пода са на висотата на популярност днес. Обикновено те украсяват тавана или вратите, но наскоро те все повече се използват за завършване на подовата настилка.

Пазарът предлага различни видове первази, поради което дизайнерите се съветват да избират според цвета на подовата настилка. Например, ако се полага паркет или дъбов масив, идеалният вариант, разбира се, е бял цокъл от дърво.

Когато работите в просторни помещения, инсталирането на конвенционални материали за облицовка ще изглежда непривлекателно. Ето защо се препоръчва използването на по-обширни материали. Бялата перваза на този размер не само ще даде завършен вид на покритието, но и ще предпази долната част на стената от мръсотия.

Изборът на цокъл по големина

Подсилва размера на стаята

Правила за избор на цокъл

Тук трябва да имате предвид спецификата на помещенията. Например, дизайнерите не препоръчват монтиране на тънки первази в големи помещения с висок таван. Те ще обезобразят естествения външен вид на стаята и визуално ще променят геометрията си. Ето защо е по-важно да инсталирате широки продукти в такива помещения.

Малките первази с малки размери във височина ще изглеждат по-добре в малките стаи с нисък надвесен таван. Стандартните продукти се използват в обикновени стаи. В тях те ще изглеждат по-естествено от масивни или тесни первази.

Плинт перфектен

Ярък представител на первази, предназначени за монтаж на пода, са продуктите от марката "Ideal". Това е модерна марка, фокусирана върху производството на пластмасови модели с елегантен стил. Цветът на материала се дава чрез 3D-дизайн, който позволява създаването на реалистични текстури на повърхността.

Плотът е направен от два компонента - задният профил за монтаж към стената и горната лицева плоча. Този метод на закрепване позволява, ако е необходимо, да се извади елементът по всяко време, да се боядисат стените или да се залепят нови тапети и да се постави отново на място.

Монтаж на первази

Опция за монтаж на перваз

Инсталиране на подови первази

Какво ще кажете за методите за фиксиране? Например, алуминиеви подови настилки са монтирани с винтове към стената, докато материалът може да се нагрее. По същия начин инсталирайте и дървени модели. Керамичната перваза е монтирана на плочките със специално лепило.

По принцип всички видове имат някои характеристики при закрепването. Но в повечето случаи инсталирането на первази, ако тя е направена от пластмаса, това се прави чрез определяне на основите, които също могат да бъдат пренасочени кабелен канал, а след това в предната част, играе декоративна роля.

Също така наскоро строителите много често използват специални клиндери за монтиране на подови первази. Това са малки ключалки, направени от типа вътрешни летви. Разликата е, че последните са закрепени по цялата дължина, а клеймерът е малък фрагмент с технологичен отвор под винтовете или гвоздеите.

Когато купувате первази, които са прикрепени към специална вътрешна летва, не забравяйте, че те трябва да се продават като комплект. Затова помолете продавачите да завършат продукта.

Ъгли за первази

Когато завършите инсталирането на перваза на пода и завършете завършването, ще трябва да присъедините продуктите или да ги свържете с различни ъгли. На пръв поглед това може да изглежда като дреболия, но е абсолютно необходимо да се получи цялостен ремонт без тези компоненти.

Изберете ъглите

Вътрешен ъгъл за первази

Такива компоненти са изработени от различни материали. Керамичният елемент напълно допълва бордюра в банята и е прикрепен към плочката. Пластмасовите или метални первази са оборудвани с различни вътрешни или външни ъгли. Само в този случай тяхното закрепване изисква по-технологичен подход за подреждане на равномерно съединение.

При фиксирането на первазите към пода и използването на специални ъгли за тях, не само ще дадете естетичен вид на финала, но и ще добавите малко облекчение. Това, което обикновено не е достатъчно в претоварените мебели на градските апартаменти и офиси.

Независимо от икономичното използване на ъглите за бордовата дъска като компоненти за отстраняване на малки дефекти в интериора, те имат един недостатък, скрит във варианта на тяхната инсталация.

Много хора знаят, че могат да бъдат монтирани на места, където сайтът пресича от една стена в друга. И докато инсталирането на вътрешните ъгли по време на прехода трябва да бъде 90 градуса, а външните аналози - 270.

От това следва, че ако трябва да монтирате по-стръмен наклон с ъгъл от около 250 градуса, няма да можете да инсталирате ъгъл, без да създавате пролуки между первазите. Например, свързвайки съединението във вратата с ъгъл, ще трябва или да монтирате перваза на дъската с видима цепка, или да регулирате первазната плоскост една към друга без да използвате ъгли.

заключение

Изборът на подови настилки за дома или други помещения днес няма да направи специална работа. Производителите буквално запълват пазара с различни продукти. Керамика за плочки, пластмаса и дърво за обикновени стаи, както и первази с фоново осветление, за да придаде на помещението оригиналност - от този сорт можете да изберете всяка опция според Вашия вкус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически плинтЕлектрически плинт
Как да поправите основатаКак да поправите основата
Как правилно да инсталирате перваз дъскаКак правилно да инсталирате перваз дъска
Изберете облицовки за линолеумИзберете облицовки за линолеум
Как да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръбаКак да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръба
Бял плинт в интериораБял плинт в интериора
Как да изберем подови пластмасови первазиКак да изберем подови пластмасови первази
Избираме MDF цокъла, който трябва да знаете?Избираме MDF цокъла, който трябва да знаете?
Как да изберем перваз за килимКак да изберем перваз за килим
Какво е PVC плинтКакво е PVC плинт
» » Разнообразие от избор на външни цокли в интериора
© 2021 BggeHat.com