Изберете облицовки за линолеум

Видове гребла

Праговете за линолеум се използват за скриване на материалните фуги. Това ви позволява да завършите външния вид и да го предпазите от евентуални повреди. Ако ставите останат незавършени, след това в подходящ момент в този момент покритието може да се отлепи и материалът да се счупи. За малки повреди този дефект може да бъде коригиран. В други случаи може да е необходимо да се замени целия лист на подови покрития.

За декоративни прагове

Когато полагането на линолеум, движещи се от помещението до коридора материал ще трябва да док, и в този случай, да помогне специални декоративни прагове. Понякога изборът и инсталирането на такива елементи могат да бъдат доста предизвикателство, особено ако трябва да свържете подови покрития, които са на различни нива.

Палубни функции

При избора на прага, който се използва за свързване на ставите на линолеума, трябва да се има предвид, че този елемент изпълнява няколко функции:

  • Естетична. Това е, по някакъв начин, декоративен елемент на покритието. Без неговата употреба, дори и с гъсто прикачен материал, листовете изглеждат непривлекателни и постоянно се създава усещането, че нещо липсва. Също така, ако изберете правилните продукти, те ще помогнат да се сведе до минимум контраста на двете покрития, различаващи се по цвят и текстура.
  • Защитен. Тези продукти позволяват да се защитят ставите от материал от удари в тях с влага и мръсотия. И въпреки че линолеум не се страхува от влага, без такива елементи в ставата, гъбички и плесени могат да се образуват.
  • Изглаждане на нередностите. Когато се използват за полагане на две различни дебелини на пода, ще има забележима разлика във височината. Изгладете ги с многостепенни прагове.

видове

Днес производителите предлагат няколко вида подложки за довършване на фугите на материала, които са разделени според тяхната функционална цел:

  • Direct. Тази опция ви позволява да свържете капака, разположен на едно и също ниво, например прехода от една стая към друга.
  • Различно ниво. Използва се за фуги на материала с видими разлики във височината. Такива елементи са добре декорирани с ламинатни фуги с линолеум, плочки или килими.
  • Последният. Нанесете този тип подложка на места, където завършва полагането на покритието, и е необходимо да се създаде преход между него и пода или друга пречка (праг). Например, достъп до лоджия или балкон.
  • Corner. По друг начин този продукт се нарича стълба. Той ви позволява да фиксирате здраво ръба на подовата настилка върху стъпалата, за да не се подхлъзнете.

Материали за производство

витрина

Разнообразие в магазина

Гвоздеите за линолеум са изработени от различни материали, които се различават по техническите характеристики:

  • Metal.
  • Пластична.
  • Каучук.
  • Дървото.
  • Корк.
  • MDF.

метал

Това е най-популярният продукт, който се характеризира с трайност и представяне. Като правило, материалът за производство - месинг или алуминий, последният е най-често поради ниската си цена. Устойчивостта на корозия също е важна характеристика на тези прагове. Когато се произвеждат, те са боядисани в различни цветове, имитиращи бронз, сребро или злато. Използването на технология за ламиниране позволява да се получат детайли, възпроизвеждащи естествената текстура на дърво, камък или други материали.

 пластмаса

Пластмасови елементи

Материал от пластмаса

Поливинилхлорид се използва за производството на прагове. Както знаете, това е най-достъпният материал, който има широка гама от цветове. Това се постига чрез добавяне на багрила към оригиналния състав. Обикновено такива прагове се използват за свързване на различни материали, линолеум и килим, дърво и плочки и подобни комбинации от подови настилки. Основното предимство на тези декоративни елементи е гъвкавостта, която позволява декориране на криволинейни връзки на покритията.

Но те имат един недостатък - кратък период на действие. Пластмасата е крехък материал и с течение на времето може да загуби външния си вид - ръбовете могат да се отделят, цветът става мрачен. Въпреки това, поради ниската цена на такива продукти, винаги е възможно да бъдат заменени с нови.

каучук

Облицовките за линолеум от този материал се произвеждат в два типа. Изцяло гумени и с алуминиева основа. Продуктите от първия вариант се монтират чрез залепване, вторите се фиксират с помощта на дюбели, които се завинтват в основата на пода. В допълнение, тези елементи служат като противоплъзгащи се вложки. Те, като пластмасата, ви позволяват да се присъедините към криволинейни шевове.

дърво

Ъгли на различни размери

Дървен ъгъл

Декоративните елементи, изработени от дърво, можем да кажем, ехо от миналото. Те са направени в страните от бившия Съветски съюз, където е уместно бяха дървени первази до 90-те години той е бил единственият достъпен начин за украса на ставите на балатум капак. Но днес те също са от значение, главно когато се използват за фуги от ламинат или паркет. В производството се използват различни видове дървесина, а понякога и много скъпи.

Недостатъците на дървесните прагове са високата цена и необходимостта от периодични грижи: шлайфане, лакиране и различни защитни, антисептични съединения.

MDF

Праговете на този материал се използват по-често при работа с ламинат. Но много хора практикуват връзка с линолеума. Те се отличават с ниска цена и изключително нисък експлоатационен живот поради страх от влага и ниска устойчивост на механични влияния.

корк

Използването на такъв материал при производството на прагове за линолеум им дава добри амортизационни качества. Затова те също се наричат ​​- компенсаторни барове. Те са изработени от различни форми и размери. Монтажът се извършва, както при версията с гумени части, чрез залепване.

Като цяло наличието на разнообразни материали на пазара при производството на палети ви позволява да разрешите всички проблеми при свързването на подови настилки, както естетически, така и функционално.

монтаж

Смета от линолеум

Праг на алуминий в кръстовището



Първо, нека да видим как да инсталираме съединителите с помощта на дюбели. Изпълнявайки малко напред, трябва да се каже, че всички видове подобни продукти имат предварително планирани точки за закрепване с конус. Това ви позволява да скриете гнездата на дюбелите. Ето защо, когато ходят, няма да се намесват.

Работният процес е прост и се изпълнява на няколко етапа:

  • Първо, се измерва дължината на връзката, според която прагът се прекъсва.
  • Отворът е напълно почистен от отломки и прах. Можете да използвате домашна прахосмукачка.
  • Прилага се на мястото на бара и се изтегля в молив закрепване поставя дюбели.
  • Освен това на планираните места се пробиват дупки. Тук трябва да сте толкова внимателни, колкото е възможно. От правилното поставяне на дюбела зависи точността на монтажа на шината.
  • Крепежните елементи се поставят в прага и се поставят върху мястото.
  • Внимателно включете дюбелите, докато гвоздеят не се прилепи напълно към материала. Това завършва инсталационната работа.

Към бележката

Набор от инструменти

Инструменти за работа

Преди да монтирате съединителните решетки, трябва да вземете предвид един нюанс. Надеждността и здравината на закрепването зависят от материала на пода. Ако това дърво, дюбелът надеждно ще "седи" в него. Закрепването в бетонната основа също ще бъде силно, но с течение на времето бетонната замазка има свойството да се разпада, което ще доведе до разхлабване и обхождане на закрепващия елемент.

Магьосниците препоръчват използването на монтажна пяна за укрепване на здравината. За да направите това, най-напред малка част от него се издухва в пробитите отвори, а след това гнездото на нокътя се запушва. Също така е необходимо да се покрие с пяна и места близо до крепежните елементи, така че прагът да лежи равномерно.

Как да свържете линолеум и плочки

Как да скриете ставите на линолеума с помощта на бързеи е ясно. Но какво ще стане, ако трябва да го свържете към плочката. Наскоро дизайнерите започнаха да практикуват комбинацията от различни подови настилки, като по този начин постигат яркост и индивидуалност на интериора.

Например, е много популярно да се разделят кухнята на две зони, когато подът на трапезарията е покрит с линолеум или ламинат, а пространството на работната площ е облицована. Такава комбинация от материали може да се използва в различни помещения. Но за да постигнете завършеност и естетика на финала, трябва да свържете правилно покритията, така че преходите да не се забелязват.

Смес между различни покрития

Присъединете се към балатум и плочки

Помощ в това може специални гребла от пластмаса, MDF, дърво или алуминий. Те се произвеждат в доста широка гама от форми, размери и цветове. Затова изберете най-подходящия, няма да е трудно.

По принцип материалите са свързани с полукръгли, различни вдлъбнатини, а също и под прав ъгъл. Криволинеарните стави са по-добре да се присъединят към използването на гумени лопатки, защото имат достатъчна гъвкавост, което им позволява да ги използват почти за всяка конфигурация. Материал, изработен от MDF или метал, по-подходящ за директни връзки.

Корковите компенсатори обикновено се произвеждат с дебелина 1 см, но те могат да се променят в посока на свиване или разширение. Затова те са най-изгодни за свързване на различни дебелини на покритията. При монтажа такива нокти се полагат върху повърхността, като максимално се изтласква изпъкналият ръб на материала. При силно натоварване коркът изравнява формата си, след което прагът се фиксира в това положение.

За докинг на плочки и линолеум е възможно да се използват не дюбели, а специален уплътнител, който е лесен за свързване на тези материали.

Изисквания за работа

Преди да комбинирате два такива материала, трябва да очертаете задачите, които трябва да изпълните:

  • Създайте цветова комбинация от двата вида покритие.
  • Осигурете най-плавен преход от един материал към друг. Разликата във височината трябва да бъде възможно най-естествена.

Какви нокти да избереш

монтиране

Процес на инсталиране

Местоположението на закопчалките трябва да е здраво. Това ще гарантира топлоустойчивост, звукоизолация и устойчивост на влага на подовата настилка. При избора на продукти за ставите обърнете внимание на тяхното качество. Закопчалките трябва да бъдат скрити и размерът на праговете трябва да съответства на свойствата на вашето покритие.

Обърнете внимание на T-образните первази. Те ви позволяват да свържете плътно всички материали, осигурявайки максималното им налягане на пода.

Начини на инсталиране

Помислете за свързването на линолеум и плочки с алуминиева подложка. Можете да го направите по открит начин. Ако грубата повърхност не е конкретна, това опростява задачата. Просто измерете продукта с необходимия размер, нанесете го в точката на съединяване и затегнете винтовете към повърхността. Конкретните повърхности са пробити първо място за дюбелите, а след това да бъдат коригирани до бара, закотвяне крепежни елементи за точкуване в пода.

Има вариант с две ламели, едната от които е фиксирана към пода, а втората е монтирана върху нея. В този случай само долната част е фиксирана, а горната - с помощта на специални заключващи устройства. Този метод се нарича скрит закопчалка.

заключение

Завийте винта

Задаване на прага за винтове

Прагът за линолеум е вид фитинги за подови настилки. Такива декоративни тенти са естетически приятни, придаващи естественост на подовия материал, а също така играят практическа роля, като надеждно осигуряват отделните си части един към друг. Разнообразие от нюанси, позволява да се изберат практически под всякаква оцветяване на подови покрития.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да свържа несъвместими материали между плочки и ламинат?Как да свържа несъвместими материали между плочки и ламинат?
Как да изберем праговете за ламинатКак да изберем праговете за ламинат
Модерни подови прагове за разнообразие, предназначение и инсталационни характеристикиМодерни подови прагове за разнообразие, предназначение и инсталационни характеристики
Избор на стъпалата на подаИзбор на стъпалата на пода
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
» » Изберете облицовки за линолеум
© 2021 BggeHat.com