Избор на стъпалата на пода

Етажни стъпала

Подовите настилки няма да изглеждат толкова привлекателни и елегантни, колкото са планирани, без такъв задължителен декоративен елемент като подложките. Можете да нарисувате аналогия с жена, която е облечена стилно и скъпо, но за нея взима евтини и непривлекателни аксесоари. Ето защо, за да закупите прага трябва да бъдат третирани не по-малко умишлено, отколкото за избор на подови настилки.

Изборът на този продукт, купувачът, като правило, оценява много фактори - дизайн, структурна здравина, както и текстура и материал, използвани за производството. Но всъщност е необходимо да се обърне внимание на целта на ноктите, както и на начина, по който са закрепени и на много други.

Изменение на праговете

По време на монтажа на различен тип подови настилки, между отвора и стените на помещението остават празнини и пролуки. С температурното разширение на материалите с течение на времето такива несъвършенства на пода променят геометричните си размери. Поради това, за да се премахнат слотовете и да се направи приликата по-привлекателна, между капака и стената се монтират плинтове, а декоративните врати се монтират на вратите.

Те могат да бъдат представени от няколко разновидности:

  • Праговете на едно ниво са предназначени за проектиране на фуги на повърхности от едно и също ниво. Това означава, че разликата във височината между покритията на помещенията е минимална или напълно отсъства.
  • Използват се различни нива, за да се направи съвместно с подови покрития значителна разлика във височините. Например, когато дебелината на линолеума е 2,5 см, а дебелината на подовата настилка от порцеланови камъни или дървена дъска е около 6 см, лостовете позволяват да се компенсира тази разлика.
  • Ъглов праг - удобен елемент за завършване на ъглите на стъпалата както вътре в къщата, така и в апартамента, както и навън.

Като се има предвид всичко това, при избора на декоративен праг е необходимо да се помни дебелината на подовата настилка, която трябва да бъде покрита от този елемент. Многостепенните тласкачи са по-сложни в конфигурацията. Той осигурява гладко изглаждане на разликата във височината по време на монтажа и експлоатацията, с изключение на неудобствата при ходене.

За материалите на производството

Прагът може да бъде представен от летви с различни размери, произведени от различни материали. Изборът на конкретен продукт зависи до голяма степен от вида на използваните настилки, както и от материалните възможности на собственика.

Алуминиеви продукти

Алуминиеви елементи

Асортимент от прагове

Естествено, металните декоративни прагове ще бъдат най-издръжливи, тъй като те издържат на каквито и да било температурни колебания и натоварвания. Най-популярните от тях днес са алуминиевите чували.

Това се обяснява със силата на материала - такива елементи могат да издържат на значителни ежедневни механични натоварвания на места с висок интензитет на движение. В допълнение, те не са податливи на корозия в сравнение с други метални структури. Освен това алуминиевият праг в производството е покрит с оксиден филм, симулиращ злато, сребро, мрамор или естествено дърво. Те са леки и могат да се монтират просто чрез съществуващи монтажни отвори.

Каучукови клещи

Не по-малко популярни са каучуковите продукти, които се доказаха само от позитивната страна. Те могат да бъдат изцяло изработени от каучук или да имат външен вид на алуминиев продукт с гумена вложка.

Това се използва като противоплъзгащо покритие, като правило за повърхности, завършени с керамични плочки и стъпала. Монтирани гумени пирони с дюбели, ако са направени от алуминиева основа или със специално лепило.

Корк продукти

Формата на половината ъгъл

Гладък преход от едно покритие към друго

Корковите щифтове са изработени под формата на коркова греда, която има отлични качества на затихване. Ето защо много често сходни елементи от покритие за име на етаж компенсаторни рейк.

Те могат да бъдат представени чрез различни форми, например зигзаг или полукръг. Корковият праг е залепен на пода в ставите на покритието, без да се издава над него. По правило се използва като едностепенна подложка за паркет.

Прагове от MDF

Продуктите от MDF се използват главно за покриване на ламинирани фуги. Те са ламинирани в тона на дървени профили, които са обект на влажност.



Те се характеризират с ниска цена и кратък период на работа - много по-малко от дървени или пластмасови врати.

Прагове от дърво

Дървени прагове се произвеждат от естествен масив и са идеални за декориране на паркет. В същото време, ноктите трябва да бъдат избрани в тона на покритието и от дърво, подобно на основното покритие.

За да инсталирате такъв продукт, трябва да използвате специални релси, които са прикрепени към пода в точките на кръстовище и само тогава самите гвоздеи са фиксирани към тях. Единственият нюанс, който трябва да се има предвид при закупуването на такъв декор, е, че дървеният продукт изисква постоянно грижи - полиране, лакиране или специално покритие. Цената, която има праг от дърво, е достатъчно висока, при условие, че ще ви бъде предложен качествен материал.

Пластмасови щифтове

Гъвкав PVC докинг профил

Радиус на огъване до 60 см

Пластмасови тласкачи са изработени от поливинилхлорид, имат широка цветова гама и се използват за маскиране на ставите на ламинат, линолеум и килим.

Предимството на този продукт е неговата гъвкавост, която позволява използването на пластмасови прагове за украса на криволинейни връзки. Еднопластовото и многостепенно PVC подложка е по-ниско от другите продукти за декорация на пода.

Финност на инсталацията

За монтиране на декоративни прагове, фиксиращи елементи и лепило се използват. Прагът преди монтажа трябва да бъде отрязан на дължина, която трябва да съответства на разстоянието между вратите на корпуса.

Продуктите могат да бъдат прикрепени по следните начини.

С отворен монтаж

С този начин на монтиране на лоста, закрепващите елементи остават видими. Това е опция за монтиране на алуминиеви продукти, тъй като те вече имат отвори за фиксиране в производството.

Горната част на винтовете, които се доставят заедно с вратата, са боядисани в тона на декоративния елемент. За монтажа на мястото за монтаж пробийте дупките, след това запушете дюбелите, в които са завинтени винтовете и прагът е фиксиран.

С скрито закрепване

Вътрешни прагове

Плъзга в банята

При скрита инсталация долният профил (фиксиращата гайка) първоначално се закрепва към винтовете или лепилото, а след това горната греда се застопорява на място. Височината на закрепващия елемент трябва да бъде същата като дебелината на подовото покритие.

Има няколко начина да се постигне това:

  • нанасяне на лопатка с метален зигзагов профил;
  • Изберете профила на закрепване на желаната височина.

Освен това можете да лепене долния профил на самозалепваща се лента или лепило, но това не е напълно удобно. В края на краищата, скоро ще трябва да преинсталирате, тъй като такъв крепеж се отслабва след определен период от време.

Етапи на инсталиране:

  • С ръба на едно подово покритие долният профил е фиксиран;
  • се прилага второ покритие;
  • Декоративният прът е монтиран в направляващата релса;
  • Чрез бара с помощта на чук, цялата структура на вратата е счупена.

заключение

Атрактивен външен дизайн на ставите, ставите, ъглите и вертикалните люлки - това е индикатор за качеството на извършената работа.

Покупката на подложката и нейното монтиране позволяват не само да се реши проблемът с комбинирането на различни в структурата и цвета на подовите настилки, но и да се удължи техният експлоатационен живот, както и да се улесни тяхната грижа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
Линолеум за дърво в интериорен дизайнЛинолеум за дърво в интериорен дизайн
Ламиниран клас 33 е оптималното подово покритие за всяка стая от ламинираната топкаЛаминиран клас 33 е оптималното подово покритие за всяка стая от ламинираната топка
Малко за подова настилка от КарелияМалко за подова настилка от Карелия
Пластмасови подови настилкиПластмасови подови настилки
Керамични плочки и техните характеристикиКерамични плочки и техните характеристики
» » Избор на стъпалата на пода
© 2021 BggeHat.com