Корк под

Корковите подове са един от най-модерните видове подови настилки. Дълго време подовото покритие не е незаслужено забелязано, въпреки че този тип подови настилки има много предимства. Основните предимства на покритието от корк са екологичността, хипоалергенността. Тези особености на коркова корица са обяснени както от свойствата на кората, така и от технологията на подовата настилка, която остава непроменена повече от век.

За разлика от други видове подови настилки, производството на коркови настилки се извършва с възможно най-голяма грижа за околната среда. След отстраняването на необходимия слой кора от дървото на корк, дървото не умира, а след инцидент не повече от десет години кората се възстановява, което позволява да се използва отново с цел създаване на подови настилки, а не само.

Друго предимство на подовата настилка е високата звукоизолация. Ето защо коркът често се използва в звукозаписните студия.



Сред другите предимства на корковото покритие е специалната роля на топлоизолационните и устойчивите на влага свойства.
Някои смятат корк за напълно ненадежден материал, който не е способен дори да издържа на малко физическо въздействие и лесно да се деформира. Това становище не е напълно оправдано. Всъщност можете да поставите тежки мебели на корковия под, но трябва да използвате специални стойки, които ще намалят натиска върху пода. За да избегнете видими нахлувания и маркировки върху подовата настилка от мебели. Коркът има свойството да вземе оригиналната си форма, е необходимо само малко да се премести източникът на налягане. Тази способност на корковия под е обяснена от неговата структура на мехурчетата. Тя може да се свие и да се разшири до първоначалното си състояние. Освен това на корковия под няма следи нито на краката на столовете, нито на високите токчета.

Не поставяйте мебелите и другите тежки предмети върху корковия капак поне за една седмица. Корковият под е почистван с влажна кърпа, като се използват различни препарати, с изключение на абразивни. В допълнение, при свободна продажба има специални средства за грижа за покрития от корк.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерен коркови настилки за и против покритиеМодерен коркови настилки за и против покритие
Всичко за външната коркова борда корк бордаВсичко за външната коркова борда корк борда
Корк настилкиКорк настилки
Как да изберем подложка от коркКак да изберем подложка от корк
Инсталиране на коркови подовеИнсталиране на коркови подове
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Корк етаж предимства и недостатъци на материалаКорк етаж предимства и недостатъци на материала
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Корк етаж плюсове и минусиКорк етаж плюсове и минуси
Корк субстратКорк субстрат
» » Корк под
© 2021 BggeHat.com